Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Α.Ε. ΣΤΕΝΗΣ (ΤΗΝΟΥ) - Α.Ο. ΥΔΡΟΥΣΣΑ 5-0

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠ’ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, η ομάδα μας ταξίδεψε στη Στενή της Τήνου, για προγραμματισθέντα αγώνα πρωταθλήματος. Το ποδοσφαιρικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αναμέτρηση έλαβε πυγμαχικό χαρακτήρα, με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους για το επικίνδυνο παιχνίδι τους γηπεδούχους να εφαρμόζουν κανόνες αθλημάτων πολεμικών τεχνών. Σημειωτέον ότι και πέρσι, κατά τη μεταξύ μας εκτός έδρας αναμέτρηση παίκτης της Στενής είχε γρονθοκοπήσει, εκτός φάσης, ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής, τρεις ποδοσφαιριστές της Υδρούσας τραυματίστηκαν από βίαια κτυπήματα αντιπάλων και απαιτήθηκε η διακομιδή τους αρχικά στο τοπικό κέντρο υγείας και εν συνεχεία στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση. Ο Σωτήρης Αλιράι υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι, ο Στέλιος Γονίμ διάσειση και ο Τζίνο Μουτσάι θλάση, ενώ ο Γιώργος Βιδάλης από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα, μετά από κλωτσιά που δέχτηκε στο γόνατο. 
Δυστυχώς, η άκρως αντιαθλητική συμπεριφορά των γηπεδούχων παρέμεινε (για ακόμη μία φορά) ατιμώρητη ενώ η ομάδα μας όχι μόνο δεν προστατεύτηκε αλλά αντιθέτως είδε το διαιτητή να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία (!) τον πλέον χαμηλών τόνων ποδοσφαιριστή μας, Αριστείδη Γλυνό και εν συνεχεία  τον προπονητή Διονύση Φίλιππα για διαμαρτυρίες, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τους παίκτες από τα επαναλαμβανόμενα και ανεξέλεγκτα αντιαθλητικά χτυπήματα των αντιπάλων. Η αχρείαστη και αναιτιολόγητη αυτή επίδειξη δύναμης έναντι της ομάδας μας, εκ μέρους εκείνων, που εξ ορισμού οφείλουν να την προστατεύουν, είναι βέβαιο ότι βλάπτει σοβαρά το κύρος της διοργάνωσης και σε καμία περίπτωση δεν προάγει ούτε τον αθλητισμό, ούτε το φίλαθλο πνεύμα. 
Σημειωτέον ότι σε μόλις τρεις αγώνες έχουν τραυματιστεί σοβαρά τέσσερις συνολικά ποδοσφαιριστές μας, όλοι από επικίνδυνα χτυπήματα αντιπάλων (κατά τον αγώνα κυπέλλου ο Σπύρος Ζουμής υπέστη κάταγμα στο πλευρό), χωρίς ο διαιτητής να υποδεικνύει την παραμικρή παράβαση στους υπαίτιους. 
Θλιβερό γεγονός αποτελεί η στάση παντελούς αδιαφορίας που επέδειξαν οι υπαίτιοι (με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο) των συμβάντων αναφορικά με την πορεία της υγείας των τραυματιών. 
Ο Αθλητικός Όμιλος Υδρούσα πρόκειται να αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων για τα φαιδρά και θλιβερά γεγονότα της Στενής, καθώς πλέον δεν τίθενται ζητήματα νίκης αλλά σοβαρής διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας των αθλητών μας, εξετάζοντας, ταυτόχρονα, τη λήψη δραστικότερων μέτρων προστασίας του σωματείου και των μελών του.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου