Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.
Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης είχαν σαν θέματα, τον απολογισμό του έτους που πέρασε, την έγκριση των δαπανών που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, τον σχεδιασμό δράσεων πρόληψης, τον προϋπολογισμό για το νέο έτος,καθώς και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναπτύχθηκε από μέρους των παρευρισκόμενων μελών, πλούσιος και γόνιμος διάλογος, σχετικά με τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες και παραπέρα ανάγκες του Συλλόγου, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλίων για την εγγραφή και άλλων συμπατριωτών μας στην προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΕΔΑ.
Στο τέλος ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της Διοίκησης, για την ερχόμενη διετία.
Οι εκλεγέντες στην Διοίκηση σε ειδική συνεδρίαση, που έγινε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:        Χαζάπης Νίκος
Αντιπρόεδρος:  Stalmann Ulli
Γραμματέας:     Καραγιάννη Όλγα
Ταμίας:            Τρανάκος Γιώργος
Μέλος:             Πετράκης Παναγιώτης
Μέλος:             Καπάκης Γιάννης
Μέλος:             Χαζάπης Δημήτρης

Ευχόμαστε όλοι μας κάθε επιτυχία στο έργο τους. Η προσπάθεια και η επιβράβευση για να φτάσουν εδώ που είναι σήμερα, ανήκει σε όλους αυτούς τους συμπατριώτες μας, που "κλέβοντας" ώρες από την εργασία τους, την οικογένεια τους, την προσωπική τους ζωή, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει τον Μάιο και τελειώνει τον Οκτώβριο και μάλιστα όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι τόσο την ημέρα όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας, τα μέλη του Συλλόγου, παραμένουν σε ετοιμότητα και πολλές φορές ακόμα και με προσωπικά τους έξοδα φτάνουν στον χώρο της φωτιάς και ρίχνονται στην μάχη της κατάσβεσης.
Με αφορμή την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δημοσιεύουμε  και τους βασικούς στόχους (με βάση το καταστατικό του ΣΕΔΑ), και είναι οι ακόλουθοι:
1. H ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα η ενίσχυση των δράσεων, που αφορούν την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Ως καταστροφές νοούνται οι καταστροφές που περιγράφονται στο άρθρο 2 του Νόμου 3013/2005 (ΦΕΚ 102Α).
2. Η προσφορά εθελοντικής βοήθειας και διάσωσης με κάθε μέσο και τρόπο προς φυσικά πρόσωπα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 2 του Νόμου 3013/2005, σε βουνό, ξηρά και θάλασσα εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. Η εθελοντική βοήθεια θα προσφέρεται στα πλαίσια συνδρομής των κρατικών δυνάμεων πυροσβεστικής, στρατού, λιμενικού σώματος, ΠΣΕΑ, Υπουργείων, Περιφερειών, Νομαρχιών, ΟΤΑ, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δασαρχείων και άλλων εθελοντικών ομάδων.
3. Η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών και αντιμετώπιση περιστάσεων εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος, της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Η δημιουργία ειδικής μονάδας εποπτών περιβάλλοντος για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της Άνδρου καθώς και των απειλουμένων ειδών.
4. Η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της χώρας αλλά και άλλων χωρών σε ζητήματα που σχετίζονται με τους παραπάνω σκοπούς.

Τέλος δημοσιεύουμε και την ανοικτή πρόσκληση του Συλλόγου με τον τίτλο:

Πως μπορώ να βοηθήσω ;
που θα το βρείτε και στο site του Συλλόγου :www.seda-andros.blogspot.gr

 γράφομαι συνδρομητής
συμμετέχω στην εθελοντική ομάδα είτε για κατάσβεση φωτιάς είτε για βάρδιες πυροπροστασίας.
  δηλώνω στο δίκτυο ιδιωτικών σημείων υδροληψίας που καταγράφει ο ΣΕΔΑ, την δεξαμενή νερού μου για χρήση σε περίπτωση φωτιάς.
 διαθέτω μέσα που υποστηρίζουν τις ενέργειες μας (αυτοκίνητα-σκαπτικά-φορτηγά).
 συμμετέχω στην οικονομική στήριξη καταθέτοντας χρήματα σε οποιονδήπτε από τους παρακάτω τραπεζικούς λογ/σμούς του ΣΕΔΑ:
           -Alpha Τράπεζα αρ. 622.00.2002.004339
           -Εθνική αρ. 313/296153-92
           -Αγροτική αρ. 3650400303434


 με όποιο άλλο τρόπο μπορώ…! 

1 σχόλιο:

  1. H EΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
    ΟΠΩς ΚΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ (ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ,ΖΗΜΙΕΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή