Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 

Σε  εποχή που η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει αυξημένες οικονομικές δυσκολίες και δεν υπάρχει για τη μεγάλη πλειοψηφία η δυνατότητα να απευθυνθεί στις υπηρεσίες των ειδικών για προβλήματα, όπως η παιδική παχυσαρκία, το υπουργείο παρέχει, μέσω αυτού του προγράμματος τα «εργαλεία», τις πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.
Το Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. H ενημέρωση και η γνώση, μέσα απο τον προσωπικό μας υπολογιστή και με την συνεργασία των εκπαιδευτκών μας στην συνέχεια, μπορεί να μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό,ως προς την αγωγή υγείας των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και φέτος και Λυκείων της χώρας και καταγράφει και αξιολογεί τον ρυθμό ανάπτυξης, τις διατροφικές συνήθειες, την σωματική δραστηριότητα και το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.
Ταυτόχρονα, το Ε.Υ.ΖΗ.Ν., μέσα από παράλληλες ενέργειες, παρέχει διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση και εκπαίδευση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ο ανανεωμένος δικτυακός τόπος του ΕΥΖΗΝ είναι ο:
http://eyzin.minedu.gov.gr, στον οποίο μπορούν να βρουν:
- Οι γονείς χρήσιμες και επίκαιρες συμβουλές για την ανάπτυξη και τη σωστή διατροφή των παιδιών
- Οι εκπαιδευτικοί υλικό για προγράμματα αγωγής υγείας αλλά και ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην υγεία των μαθητών
- Και τα παιδιά και οι έφηβοι πληροφορίες και ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση μέσα από κουίζ και παιχνίδια.

1 σχόλιο:

  1. Μιας και μιλάτε για θέματα υγείας,τι θα γίνει εκείνος ο μπλα-μπλα υπουργός υγείας Άδωνης έχει σκοπό να στείλει κανένα αγροτικό γιατρό στο Κόρθι;;;κανένας δεν ενδιαφέρεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα;;και ποιές είναι οι ενέργειες των ΄΄αρχόντων'' του νησιού,ακούει κανείς;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή