Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των Δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση που εκπέμπεται μέσω Digea.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.
Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να  ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής.
Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι πάλι όλοι εμείς οι πολίτες θα βάλουμε  το χέρι στην τσέπη σε όφελός των ιδιωτικών συμφερόντων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση, ώστε να έχουμε εικόνα στις τηλεοράσεις μας.
Επισημαίνεται ότι για να καλυφθεί ολόκληρη η χώρα μας  χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.
Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 45 εκατ. ευρώ, το οποίο, θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοικοι των περιοχών που θα τοποθετηθούν οι αναμεταδότες. Να μπορούν να έχουν τηλεόραση στα σπίτια εφόσον δεν ‘’παγώνει’’ το σήμα της Digea
Ο τηλεθεατής χρεώνεται επιπλέον με χρονοχρέωση στην τηλεφωνική επικοινωνία του με την Digea για να την ενημερώσει να βελτιώσει το σήμα εκπομπής, για τα συνηθέστερα προβλήματα της έλλειψης σήματος ή της παγωμένης εικόνας.
Η τηλεόραση είναι κοινωνικό αγαθό λόγω της επικοινωνίας που προσφέρει με την ενημέρωση ή την διασκέδαση που παρέχει. Η απρόβλεπτη ποιότητα λήψης της Digea επιβαρύνει επιπλέον τους κατοίκους του νησιού αφού θα υποχρεωθούν, έμμεσα, να εγγραφούν και σε παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης. Αναγκάζονται με αυτές τις συνθήκες να επιβαρυνθούν μια παροχή που δεν τους εξυπηρετεί (Digea) και να χρησιμοποιούν μιαν άλλη από ανάγκη. Το τραγελαφικό είναι ότι από το νέο έτος θα πληρώνουν και τέλη για την Δημόσια Τηλεόραση που δεν θα εκπέμπει ελεύθερα αλλά μέσω παρόχων. 
Ο Δήμος πρέπει να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Δεν μπορούν πλέον οι κάτοικοι να δεχτούν άλλες επιβαρύνσεις, για να έχουν τηλεόραση σπίτια τους!
Η συντροφιά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι για πολλούς η μόνη παρηγοριά, η μόνη ψυγαγωγία τους και και δεν φτάνει που η τηλέοραση,την μιά μέρα παίζει και την άλλη όχι, να διαβάζουμε από την άλλη, ότι αμοίβονται αδρά, τεχνικοί απο τον Δήμο,αλλά εικόνα σπίτια μας να μην έχουμε!
Ολοι διαμαρτύρονται, βρίζουν,αγανακτούν και δικαιολογημένα,αφού τώρα να ανοίξεις την τηλέοραση, θα δείς ότι παίζει ένα το πολύ δύο κανάλια και αυτά με μπόλικο χιόνι ή πάγωμα της εικόνας κάθε 2-3 λεπτά !
Δεν ανέχεται κανένας, να συμμετέχει και ο Δήμος στο σκηνικό αυτό που πιό πάνω περιγράφουμε,δηλαδή με το ζόρι, να πρέπει να καταφύγουμε στην NOVA ή την COSMOTE και να πληρώνουμε αδρά, για να δούμε λίγο τηλεόραση!
‘’Kαλώς ήρθατε στην ψηφιακή εποχή’’, διαφημίζει η Digea, είναι όμως πιο αντιπροσωπευτικό να γίνει  "καλώς ήρθατε στην πληρωμή ...και δεν μπορείτε να κάνετε  κι΄αλλοιώς" !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου