Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Για τι ποσό μιλάμε;... Tι περιμένουν, να το πούν;

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ 
ΣΕ ΚΑΘΕ... ΔΥΣΚΟΛΙΑ!

Αλλεπάλληλα τα δημοσιεύματα, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το Λιμενικό Ταμείο Τήνου- Ανδρου, σχετικά με το λάθος για τις οφειλές των επιβατηγών ναυτιλιακών εταιρειών από το 2004 μέχρι το 2012!
Ποσό σε ευρώ που αρνούνται οι ακτοπλόοι εφοπλιστές να πληρώσουν και απο την άλλη ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να απαντάει... (διάβασε σχετική μας δημοσίευση ΕΔΩ).
Μόνο που το Λιμενικό Ταμείο έχει Διοικητικό Συμβούλιο με τις ευθύνες του που ορίζονται από τον νόμο, για κάθε τι που πράττει και συνεπώς τώρα με την οικονομική αυτή απαίτηση και άρνηση των ακτοπλόων εφοπλιστών να καλύψουν τα λιμενικά τέλη.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος πρέπει να ξεκινήσει ΕΔΕ, να μάθει η κοινωνία, ο Eλληνας φορολογούμενος τι έχει συμβεί;
Πως τόσα χρόνια, χρέωναν άλλα ποσά και σήμερα, που βρήκαν το λάθος, άρχισαν τις ανακοινώσεις και για την ταμπακιέρα που λέει και ο λαός...κουβέντα!!! 
Το... μπαλάκι το πέταξε ο Πρόεδρος, στο Λιμεναρχείο Ανδρου, αλλά αλήθεια, μια τόσο καλά αμειβόμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Ανδρου... τις καταστάσεις των λιμενικών τελών των πλοίων που τις έστελναν από το λιμεναρχείο ΑΝΔΡΟΥ  δεν τις έλεγχε;
Δεν έριχνε ένας υπάλληλος, ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ μια ματιά, όλα αυτά τα χρόνια για τα ποσά και την μεγάλη ψαλίδα στη χρέωσης τους μεταξύ Άνδρου και Τήνου;
Πόσα χρόνια γνωρίζουν το θέμα αυτό και γιατί άραγε ο Πρόεδρος έβγαλε τώρα ανακοίνωση, αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΣΕΕΝ;
Αλήθεια, εαν δεν μεσολαβούσε η ανακοίνωση της ΣΕΕΝ,  θα μαθαίναμε ποτέ για τα ποσά αυτά, ή θα πήγαιναν στον ...κουβά!!!
Τα ερωτήματα πολλά, πάρα πολλά, αλλά έλα όμως που οι ακτοπλόοι εφοπλιστές δεν αφήνουν να πέσει κάτω ...πεντάρα τσακιστή και τώρα που τους ζητάνε αναδρομικά τέλη για τα πλοία τους, βγήκαν... στο φτερό και αποκάλυψαν στην ουσία αυτοί το λάθος, που έγινε απο το Λιμεναρχείο ΑΝΔΡΟΥ.
Η κόντρα μέσα σε λίγες μέρες έχει φουντώσει και ιδιαίτερα τούτη, την περίοδο, που κανένας δεν θέλει να πληρώσει ευρώ και μάλιστα για προηγούμενα χρόνια. 
Η κόντρα φουντώνει, γιατί με βάση όσα ισχυρίζονται οι ακτοπλόοι... ''για παράνομη και καταχρηστική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, που ως στόχο έχει να καλύψει οικονομική “τρύπα” εννέα ετών, λόγω δικού του λάθους ''.
Η πορεία τώρα των πραγμάτων, παίρνει άλλο δρόμο και σίγουρα θα έχουμε να δημοσιεύσουμε νεότερα τις προσεχείς μέρες...




3 σχόλια:

  1. Αυτό είναι το πρόβλημα με τις υπηρεσίες. Αντί να λύνουν προβλήματα προσπαθούν να τα αποποιηθούν. Πιστεύω ότι το λιμενικό ταμείο η δραστηριότητά του περιορίστηκε στην κατανομή των χρημάτων. Απεμπόλησε τον έλεγχο. Η λογική του δε βαριέσαι. Θα το είχε κουκουλώσει αλλά όπως καλά το διαπιστώνετε οι εφοπλιστές δεν δέχονται να επιστρέψουν ούτε λεπτό. Λόγω κρίσης αρχίζουν να λειτουργούν και οι υπηρεσίες και κατ' επέκταση και το κράτος (αυτό θέλει ακόμη χρόνο για να σταθεί σε αξιοπρεπές επίπεδο) . Ο φόβος ότι υπάρχει αυξημένη περίπτωση ελέγχου αντί να δράσει με την απόδοση ευθυνών και την διόρθωση του λάθους έχουμε την αισχρή συναλλαγή που εκθέτει το λιμενικό ταμείο . Στον πανικό του προσπαθεί να τα φορτώσει σε άλλη υπηρεσία. Ναι το λιμεναρχείο έκανε λάθος ανθρώπινο να συμβεί, το λιμενικό ταμείο πότε έλεγξε τα παραστατικά; όταν αντέδρασαν οι εφοπλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012.ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 8 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ 8ετιας, ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ? ...ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ?...ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ? ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ...ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ?...ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΥΠΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκουσα πριν απο λιγο στον πεζόδρομο,ότι μιλάνε πολλοί για το θέμα με το Λιμενικό Ταμείο και το δικό μας Λιμεναρχείο Ανδρου,που προσπαθούν να του ρίξουν λένε, όλη την ευθύνη !...θα μαθουμε τελικά και μετα το σημερινό σας δημοσίευμα, ποιοί πραγματικά φταίνε,σε τι μέγεθος και ποιό αλήθεια είναι το ποσό,που απαιτεί το Λιμενικό Ταμείο
    απο τους εφοπλιστές ? Γιατί και κατ' τα άλλα λαλίστατος κος Σακέλλης δεν λέει ποσό, αλλά κάνει και συστάσεις, λές και είναι υπάλληλοι του,οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Ταμείου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή