Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 Τεχνικό Πρόγραμμα 2014


To Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, με την απόφαση του 217 /2013, κατήρτησε το τεχνικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τα έργα που προβλέπεται να εκτελεστούν στη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014 και η δαπάνη τους, πρέπει να αντιμετωπισθεί με τα κάθε είδους έσοδα του προϋπολογισμού.
Η δαπάνη για κάθε έργο υπολογίζεται κατά προσέγγιση σύμφωνα με προκαταρκτικές
εκθέσεις, προμελέτες, μελέτες ή άλλα εκτιμητικά στοιχεία και όπου δεν υπάρχουν τέτοια
στοιχεία, κατά αναπότρεπτη ανάγκη, θα καθοριστεί κατά την απόλυτη κρίση των μελών του Συμβουλίου.
Το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος καταρτίστηκε σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του ταμείου, αλλά και τις προτάσεις των Δήμων Ανδρου και Τήνου.
Οι προυλογισθείσες κοινές δαπάνες, αφορούν την εκβάθυνση εσωτερικού λιμένα Τήνου και του λιμένα Γαυρίου, ποσού ύψους 50.000.00 €.
Στα επιμέρους κονδύλια για τα έργα που κρίνονται αναγκαία κατά λιμάνι είναι τα εξής:

Λιμάνι Γαυρίου 


  Επισκευή κτιριακής εγκατάστασης Φάρου Γαυρίου 50.000.00 €
   Επισκευή ύφαλων και έξαλων κατασκευών λιμένα 52.000.00 €
   Επισκευή φρεατίων και αγωγών ομβρίων υδάτων λιμένα  6.808.00 €
   Τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού λιμένα 3.400.00 €
   Επισκευή υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένα 3.400.00 €
   Προμήθεια και εγκατάσταση pillars και κατασκευή αγωγών ρεύματος και νερού λιμένα 30.000.00 €
    Τσιμεντόστρωση χώρου λιμένα 40.000.00 €

Σύνολο:185.608.00 €

Λιμάνι  Μπατσίου


ü  Επισκευή και διαμόρφωσης πεζοδρομίων

   λιμένα 6.808.50 €   
ü Επισκευή φρεατίων και αγωγων ομβρίων 
   υδάτων λιμένα 6.808.00€
ü Τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού
   λιμένα 3.400.00 €
ü Επισκευή υπόγειου δυκτίου
   ηλεκτροφωτισμού λιμένα 3.400.00€
ü Τσιμεντόστρωση αποσαθρωμένου 
   χερσαίου τμήματος λιμένα 6.808.00€
ü  Επισκευή παλαιού οικίσκου λιμένα 35.000.00 €
ü Προμήθεια και εγκατάσταση pillars και κατασκευή αγωγών ρεύματος και νερού λιμένα 30.000.00 €

   Σύνολο: 92.224.50€

Λιμάνι Χώρας
   Υπογειοποίηση αποξήλωση και αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού
     27.200.00 €
  Κατασκευή τοιχίου, τσιμεντόστρωση και διαμόρφωση λιμένα 50.000.00 €
  Επισκευή φρεατίων και αγωγων ομβρίων υδάτων 6.808.50 €
   Τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού λιμένα 3.400.00 €
  Προμήθεια και εγκατάσταση pillars και κατασκευή αγωγών ρεύματος και νερού λιμένα 30.000.00 €
         Συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων παραλιακής ζώνης 6.808.50 €
Σύνολο: 124.217.00 €

Λιμάνι Κορθίου
 Τσιμεντόστρωση χερσαίου κρηπιδώματος
    λιμένα 6.800.00 €
Επισκευή λιθοδομής παραλιακού
  προστατευτικού τοίχου λιμένα 25.000.00 €
Επισκευή φρεατίων και αγωγών ομβρίων
   υδάτων λιμένα 6.808.00 €
 Τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού 
   λιμένα 3.400.00 €
 Επισκευή υπόγειου δικτύου 
   ηλεκτροφωτισμού λιμένα 3.400.00 €
 Πλακόστρωση λιμένα 15.000.00 €

Σύνολο :60.408.00 €

Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε και μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, μέσα απο την ιστοσελίδα μας, για το Λιμενικό Ταμείο, που είχαν να κάνουν με τις προσφερόμενες ανταποδοτικές του υπηρεσίες κυρίως στο κεντρικό λιμάνι του Γαυρίου και την εικόνα που αυτό παρουσιάζει - ως πύλη εισερχομένων επισκεπτών ολόκληρης της Ανδρου - ότι, θα παρακολουθούμε και θα δίνουμε στην δημοσιότητα, κάθε θετική εξέλιξη υλοποίησης του προαναφερθέντος τεχνικού του προγράμματος για το 2014.
Η υποχρέωση του σαν Νομικό πρόσωπο που λειτουργεί αυτόνομα και με μέλη στην Διοίκηση του, απο τους Δημοτικούς μας Συμβούλους, έχοντας την υποχρέωση, να εφαρμόζει τις αποφάσεις αυτές, με τον αυτόνομο προϋπολογισμό, απο την στιγμή μάλιστα που έχει ίδια έσοδα, από την χρήση της χερσαίας Λιμενικής ζώνης, σαφώς προκύπτει και η διοικητική του υποχρέωση, να καλύπτει όλη την τεχνική υποδομή της ζώνης ευθύνης του, με διάφανα κριτήρια και συγκεκριμένο χρόνο υλοποίησης των έργων που κατά λιμένα για την Ανδρο αναγράφονται, ώστε η επόμενη τουριστική περίοδος,να μην μας βρεί πάλι με τα χάλια που τώρα έχουμε,κυρίως  και λόγω της κεντρικής του χρήσης, στο λιμάνι Γαυρίου.
Εδώ λοιπόν είμαστε...

6 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014 ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ.Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΥΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να μας πληροφορήσετε ποιοί αλήθεια απο την ΑΝΔΡΟ πρότειναν αυτά τα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2014 ; Εχουν αλήθεια καμμία έστω στοιχειώδη γνώση,για τις ανάγκες των λιμανιών μας ;ζούνε αλήθεια στην Ανδρο ; ή νομίζουν ότι επειδή ζούνε στην Ανδρο και τους έχει στείλει ο Γλυνός εκπροσώπους και μέλη του Δοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου,προτείνουν και ψηφίζουν χωρίς να έχουν ακούσει την γνώμη της Τοπικής Κοινωνίας εργα ;
    Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμα για να προτείνουν και ψηφίσουν όλοι αυτοί οι άσχετοι, ότι το Γαύριο, δεν έχει μία γλύστρα οργανωμένη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...εργα...εργα...που εγώ ξέρω να μπώ... ότι κάθε χρόνο μπαίνουν σχεδόν πανομοιότυπα στο Τεχνικό Πρόγραμμα...και ποτέ δεν γίνονται με χίλιες δυό δικαιολογίες και προφάσεις.
    Και το περίεργο είναι ότι στην ΤΉΝΟ γίνονται ! ! !...ΝΑΊ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΉ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ...ΟΛΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ; ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΓΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία βόλτα να πάει κανείς στην ΤΉΝΟ και τότε θα δεί για ποιά έργα μιλάμε που γίνονται απο το ΛΙΜΕΝΙΚΌ ΤΑΜΕΙΟ. Η πύλη της Ανδρου, το λιμάνι Γαυρίου, παρατημένο τόσα χρόνια...έρμαιο του Κυριάκου θωμά και της απραξίας του και τώρα του Γλυνού και των συμβούλων του, όταν θα μπορούσε να έχει - με τον Καλλικράτη - εκπροσώπους παλιούς καπετάνιους και ανθρώπους που ξέρουν για την λειοτυργία του λιμανιού.Μία απο τα ίδια...και μας κοροιδεύουν, όλοι οι τουρίστες του νησιού μας,αλλά και αυτοί που απο το βαπόρι βλέπουν αυτήν την απέραντη ..χωματερή -λιμάνι απο κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να λέμε εδώ στο Γαύριο κάθε μέρα.; ; ...οταν γνωρίζουμε ότι ο Κυριάκος Θωμάς....με βάση την αισθητική του...κατήγγειλε την αλλαγή στα κάγκελα...γιατί δεν ήταν προφανώς έργο επι των ημερών του...και μπορεί το έργο να έγινε...αλλά δώσαμε για μια ακόμα φορά στους Τηνιακούς, το στίγμα μας ότι δεν είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου μας...και όταν μάλιστα πρόκειται για λεφτά των δικών μας επισκεπτών του νησιού μας, που τροφοδοτούν το ταμείο του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ...τι να λέμε τώρα ; ; Τουλάχιστον αυτή την φορά ας κυνηγήσουμε όλοι μαζί να γίνουν αυτά τα εργα που γράφτηκαν στο τεχνικό προγραμμα ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΤΕ ΣΤΟ ''ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ'' ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ...ΕΣΤΩ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΠΙΣΤΕΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΑΙΖΟΝ ΘΑ ΛΕΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή