Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Η ΑΝΔΡΟΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

Δύο νέα παιδιά, γέννημα θρέμμα του νησιού, τα οποία επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στην Άνδρο, επανέρχονται στο σχολείο τους, το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο μέχρι τις 25 Αυγούστου.  Με διαφορετική ιδιότητα, αυτή του εικαστικού δημιουργού. Πρόκειται για τον Γιώργο Ελευθερίου και τον Γιάννη Ζαννάκη.
Ο Γιώργος είναι συντηρητής επίπλων. Η αγάπη του για το ξύλο επεκτείνεται και στις ελεύθερες ώρες του. Συλλέγει ξύλα που βγάζει η θάλασσα στις ακτές. Στο εργαστήριο του, τα "άμορφα" ξύλα τα κάνει έργα τέχνης. Τα μετατρέπει σε γλυπτά, είτε συνδέοντάς τα μεταξύ τους είτε σκαλίζοντάς τα! 
Γιάννης Ζαννάκης, ζωγραφική
Ο Γιάννης ζωγραφίζει. Τα τοπία της Άνδρου, γνωστά και άγνωστα, κάποια προσαρμοσμένα στην φαντασία του και σκηνές κυνηγιού, αποτελούν την θεματολογία του. Δημιουργήματα με ευαισθησία αποτυπωμένα. Ρεαλιστικά δοσμένα σεβόμενος την αρμονία της φύσης. 
Οι δύο νέοι Ανδριώτες δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους μέχρι τις 25 Αυγούστου στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου. Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά τις ώρες 10.30-13.30 και 19.30-22.00.

Γιώργος Ελευθερίου,ξυλογλυπτική, Αγία Θαλασσινή
Γιάννης Ζαννάκης, ζωγραφική

Γιώργος Ελευθερίου, ξυλόγλυπτο περιστέρι από ξύλα θαλάσσης


3 σχόλια:

  1. Καλά κάνετε και προβάλλετε και τα παιδιά της Άνδρου. Στις κοσμοπολίτικες εκθέσεις που έχουν τον τρόπο προβολής τους, τα Αντριωτόπουλα χάνονται, δεν φαίνονται. Δυστυχώς κάποιοι σύλλογοι προτιμούν να προβάλλουν ξένους. Οι Ανδριώτες ζουν στη λήθη από την ξενομανία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμη μας και καμαρι μας.Μπραβο στα παιδια που με τα εργα τους δειχνουν τις ομορφιες του τοπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΑΝΔΡΟΣ παραμένει σταθερή αξία, όπως και να κυκλοφορεί έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Και τότε παρουσίαζαν και τους ισχυρούς και τους αδύναμους. Τους ενδιαφέρει η ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή