Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 

Το Λιμενικό Ταμείο Τήνου –Ανδρου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του στις 1 Αυγούστου (αριθμ. Απόφασης 135), αφού διαπίστωσε την ανάγκη για την καθαριότητα των, λιμανιών του  νησιού μας, αποφάσισε την προκήρυξη ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές με συμπλήρωση ελεύθερου τιμολογίου επί του δημοπρατούμενου ποσού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης υπηρεσιών «Καθαριότητα λιμένων Ν. Άνδρου».
Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Γιώργος  Σανταμούρης, για το θέμα αυτό ο ανέφερε, ότι οι ανάγκες καθαριότητας στους λιμένες στο νησί της Άνδρου είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού καθ' όλο το χρόνο οι αφιξοαναχωρήσεις είναι σταθερές, με το κύριο βάρος αυτών να πέφτει τους θερινούς μήνες.
Όμως η υπηρεσία καθαριότητας του Λιμενικού Ταμείου δεν είναι στελεχωμένη στην Άνδρο, αφού δε διαθέτει κανέναν υπάλληλο.
Μάλιστα τόνισε, ότι το να είναι καθαρές οι λιμένες της Άνδρου είναι το σημαντικότερο κατά την άποψη του έργο, αφού ιδιαίτερα το λιμάνι του Γαυρίου είναι η βιτρίνα του νησιού, πέρασμα όλων όσων επισκέπτονται το νησί!
Η ανάγκη σύναψης σύμβασης με εργολάβο καθαριότητας, κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε αυτός να αναλάβει – μαζί με τον τακτικό μας υπάλληλο - την καθαριότητα των χερσαίων ζωνών και λιμένων ευθύνης τους, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας των λιμένων της Ανδρου.
Ο διαγωνισμός που ήδη προκηρύχθηκε, θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 και σε περίπτωση επανάληψης του, στις 11 Σεπτεμβρίου.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη των υπηρεσιών ανέρχεται στα 103.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 9%.
Ο χρόνος παροχής των υπηρεσιών είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή σχετικής σύμβασης.
Ο ανάδοχος- εργολάβος, θα είναι υποχρεωμένος, να απασχολεί με πλήρες ωράριο εργασίας τους 4 θερινούς μήνες (Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο) 8 άτομα ημερησίως και τους υπόλοιπους 8 μήνες 4 άτομα.
Επίσης, θα είναι υποχρεωμένος, να απασχολεί με πλήρες ωράριο κατά τις Κυριακές και τις αργίες των θερινών μηνών (Ιούνιο – Σεπτέμβριο),επίσης 2 άτομα.
Επισημαίνεται μάλιστα, ότι το αναλυτικό πρόγραμμα με τις εργασίες, τις ώρες και τους χώρους που θα καθαρίζονται τα λιμάνια, θα παρέχεται καθημερινά από αυτό το ίδιο, το Λιμενικό Ταμείο.
Αλήθεια,πως προγραμματίζονται αυτές οι προκηρύξεις διαγωνισμών, τώρα με το τέλος της τουριστικής περιόδου και δεν οργανώνονται, πριν αρχίσει η τουριστική σαιζόν, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ώστε να μας βρίσκει προετοιμασμένους και με ικανό προσωπικό, η αυξημένη ανάγκη της καθαριότητας;



5 σχόλια:

  1. Αλήθεια με ποιά λογική στις 1 Αυγούστου αποφάσιασαν για προσληψη υπαλλήλων καθαριότητας;
    Καλά κάνατε και μιλάγατε ότι,η διοίκηση αυτή του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να πάει σπίτι της!
    Αλήθεια μήπως πρέπει να μάθουμε και τι μισθό έχει τον μήνα ο Πρόεδρος κος Σανταμούρης,αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δοικητικού Συμβουλίου του ;
    Την απορία αυτή,την έχουνε πολλοί και αγαπητό ΑΝΔΡΟ ΣΗΜΕΡΑ, περιμένουμε την δική σου έρευνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα "καλά κρασιά "...
    Τώρα που τελειώνει η σεζόν σκέφτηκαν και την καθαριότητα των λιμανιών οι μεγάλοι δημοτικοί εγκέφαλοι της Άνδρου;
    ή μήπως λόγω των δημοτικών εκλογών το 2014 !
    Ποιοί παιρνούν για "χάνους" τους ανδριώτες..
    Μήπως θέλουν ξανά να γίνουν και δήμαρχοι για 5 χρόνια;
    Aλίμονό μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...''Καλά κρασιά'' φίλε ανώνυμε που σχολιάζεις...μόνον που δεν αφορά αυτήν την φορά τουλάχιστον τον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ !Τα λιμάνια έχουν εκχωρηθεί στο Λιμενικό Ταμείο,εδώ και χρόνια και αυτό έχει την αποκλειστική ευθύνη συντήρησης,καθαριότητας κλπ ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ δεν έχει καμμία αρμοδιότητα και μάλιστα αν τυχόν θελήσει και να επέμβει τον εγκαλεί το Λιμενικό Ταμείο για παραβίαση αρμοδιοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά το βάζεις το θέμα φίλε σχετικά με την εκχώρηση.Μια εκχώρηση που μόνον αμαρτίες έχει να παρουσιάσει στα λιμάνια μας και ειδικά στο Γαύριο πουείναι και το πραγματικά μόνο λιμάνι του νησιού μας.
      Απο την παλαιότερη θέση μου...στα λεγόμενα αυτοδιοικητικά πράγματα γνωρίζω, ότι γι ανα αλλάξει αυτό πρέπει να αυτονημηθεί πλήρως το Λιμενικό Ταμείο και κάθε νησί ν αέχει το δικό του αυτοδιαχειριζόμενο Λιμενικό του Ταμείο και αυτό το ίδιο να διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει.
      Τότε μόνον θα μπορούμε να μιλάμε για υποχρεώσεις και αρμοδιότητες εμάς των ίδιων των Ανδριωτών για τα λιμάνια μας και όχι όπως τόσα χρόνια γίνεται, να καθορίζουν οι Τηνιακοί,χρήματα και παρεμβάσεις στα λιμάνια της Ανδρου.Εκεί πρέπει να στραφούμε ,όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεν υπάρχει άλλη λύση...

      Διαγραφή
  4. ΑΜΑΝ ΦΑΓΟΠΟΤΙ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ? ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ? Η ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ Η΄ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΑΣΤΑΖΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ". ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή