Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
 ΤΗΣ  ΤΑΙΝΙΑΣ  "ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ"

Ξεπέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, κάθε προσδοκία, η πρώτη προβολή της ταινίας ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ την Παρασκευή στον Δημοτικό Κινηματογράφο της Χώρας.
Παρουσιάστηκε και επίσημα μπροστά μας ,στον δικό μας κινηματογράφο στην Χώρα, ένα από τα ωραιότερα και πιο επιτυχημένα εμπορικά Ελληνικά μυθιστορήματα (η «Μικρά Αγγλία», έκδοση 1997) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και προχθές ήταν η παγκόσμια πρώτη προβολή της στην Ανδρο.
Μιά ταινία που όλοι μας θέλουμε να δούμε.
Μιά ταινία, όπου το νησί μας, κινηματογραφείται από τον Παντελή Βούλγαρη όχι καρτποσταλικά, αλλά δυναμικά και εσωτερικά, μέσα από πλάνα που εγκλωβίζουν υποδειγματικά την άγρια ομορφιά του τόπου μας.
Την ίδια στιγμή ο πολύπειρος Έλληνας σκηνοθέτης φτιάχνει ένα κλειστό νησιωτικό μικρόκοσμο μέσα στον οποίο θα θρέψει τα ερωτικά απωθημένα και τα καταπιεσμένα πάθη της ιστορίας. 
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ευχαριστήσουμε τους Ανδριώτες για την βοήθειά τους, χωρίς αυτούς δεν θα είχε γίνει η ταινία, δήλωσε η σύζυγος του συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη. 
Είμαι τυχερός που μπόρεσα να γυρίσω τη “Μικρά Αγγλία”», πρόσθεσε,επίσης εμφατικά ο Παντελής Βούλγαρης.
Είμαστε τυχεροί όλοι εμείς στην Ανδρο, που έχουμε και τους δύο ανάμεσα μας και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να τους γνωρίσουμε, να μας γνωρίσουν όλοι καλύτερα,σε όλο τον κόσμο, μέσα απο την προβολή της ταινίας που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ανδρο.
Οι φωτογραφίες του Θεόδωρου Κουλούρη και της Αγγελικής Στρατή είναι από την χθεσινή παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Δημοτικό Θέατρο Ανδρου, για τους Ανδριώτες που συμμετείχαν στην ταινία με παρόντες τους Παντελή Βούλγαρη και Ιωάννα Καρυστιάνη, οι οποίοι χαιρέτησαν έναν-έναν, το κοινό και δέχτηκαν τις ευχές και τα συγχαρητήρια απ΄ όλους μας.











4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ταινία, αλλά δεν ξέφυγε από την ξεπερασμένη ξυπασιά της Χώρας και των Στενιών. Η ναυτοσύνη της Άντρου καλύπτει όλο το νησί. Η ναυτική παράδοση οφείλεται στους αρβανίτες. Οι Στενιώτες καραβοκυραίοι έχουν αρβανίτικη καταγωγή, που μετανάστευσαν εκεί αφού ήταν η επιχειρηματική πλευρά του νησιού αφού επικοινωνούσε με την Πόλη, τα Μικρασιατικά παράλια και τη Ρωσία περιοχές με άνθηση εμπορίου. Περιοχές που παρήκμασαν σταδιακά από την δεκαετία του '20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ κόμπλεξ, πια. Δεν σου φταίει ,φίλε, η ταινία. Στον καθρέφτη κοιταξου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ημαρτον ρε φίλε, άμα θες μην τη βλέπεις την ταινία. Σε χαλάνε πολύ οι Στενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή ειναι η αλήθεια και μας αρέσει. Είμαστε υπερήφανοι για την Ανδρο μας και τους Ανδριώτες που μεγαλούργησαν και μεγαλουργούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή