Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ SUPERFERRY II

ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ 
                

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την δημοσίευση μας σχετικά με την τεκμηριωμένα  αναγκαία παράταση των δρομολογίων της Παρασκευής το απόγευμα από την Ραφήνα κατά μία ώρα τουλάχιστον και της Κυριακής από την Άνδρο αντίστοιχα κατά μία με μιάμιση ώρα αργότερα να περνάει το τελευταίο πλοίο.
Τονίζαμε μάλιστα το καθολικό αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών, ότι αυτή η μεταβολή για τους χειμερινούς μήνες, εξυπηρετεί αμφίδρομα, επιβάτες και εταιρείες και παράλληλα, ενισχύει την οικονομία του νησιού μας, αλλά και των άλλων νησιών, έστω και τα Σαββατοκύριακα (διάβασε σχετικά ΕΔΩ)
Είναι φανερό λοιπόν και πολύ απλό, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολα οικονομικές εποχές που περνάμε,ότι την αντιμετώπιση και τον σφυγμό του ταξιδιώτη πρέπει όλο τον καιρό να την αφουγκράζεσαι και λαμβάνεις υπόψη σου, ως επιχείρηση με βάθος χρόνου επιχειρηματικά και όχι να λειτουργείς "εχθρικά" προς αυτόν.
Γιατί είναι σίγουρο ότι και εκείνος τότε, θα σου γυρίσει την πλάτη στην δεδομένη στιγμή που θα εξυπηρετείται καλύτερα και λογικότατα θα επιβραβεύει, καθημερινά, με την καθολική υποστήριξη, το πλοίο που τον τιμά και τον σέβεται. 
Η Ανδριώτικη εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES των αδελφών Δημήτρη και Γιώργου Στεφάνου και με την εισήγηση και του αγαπητού  μας καπτά Κώστα Τζώρτζη,προχώρησε απο την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην αλλαγή του δρομολογίου απο Ανδρο προς Ραφήνα, με νέα αναχώρηση απο το Γαύριο στις 17:45,ικανοποιώντας την θέληση των ταξιδιωτών.
Απέδειξαν,ότι σέβονται τον επιβάτη,τιμούν με την κίνηση τους αυτή, την έμπρακτη υποστήριξη που τους δίνουν και οι ταξιδιώτες και των τριών νησιών, στο πλοίο SUPERFERRY, και φυσικά η αμφίδρομη αυτή σχέση,θα υπάρξει και στο νέο τους πλοίο που θα πλαισιώσει, με νέα δρομολόγια την γραμμή μας.
Δυστυχώς όμως η άλλη εταιρεία FASTFERRIES, δεν θέλει μέχρι στιγμής να τιμήσει τον επιβάτη και να προχωρήσει , στην παράταση του δρομολογίου της Παρασκευής κατά μία ώρα απο την Ραφήνα,δηλαδή να αναχωρεί στις 18:30, ώστε να προλαβαίνουν να ταξιδεύουν οι νησιώτες και οι επισκέπτες των νησιών μας,έχοντας όλο το 3ημερο μπροστά τους. 
Ας ελπίσουμε ότι σήμερα κιόλας θα επικρατήσουν και στην εταιρεία αυτή, ωριμότερες σκέψεις και θα ακολουθήσει το παράδειγμα των αδελφών Στεφάνου με το SUPERFERRY II και θα  τροποποιήσουν το δρομολόγιο  της  Παρασκευής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του νησιού μας, αλλά και της Τήνου και Μυκόνου.
Επαναλαμβάνουμε εδώ την κοινή παραδοχή, ότι, η όποια επιβατική κίνηση υπάρξει, τους δύσκολους αυτούς μήνες, ενισχύεται όπως είναι φανερό θετικά απο αυτήν την χειμερινή μετατόπιση των δρομολογίων, ταυτόχρονα και για αυτές τις οικονομίες των νησιών μας, αλλά και όπως είναι αυτονόητο και για τα δύο πλοία.
Ποιός λογικός άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ότι, εαν δεν υπάρχει ζωντανή οικονομία και διακίνηση προιόντων και επιβατών τον χειμώνα, εξυπακούεται ότι δεν θα υπάρχει και μεταφορικό έργο των πλοίων με εμφανή  αποτελέσματα;
Η εξασφάλιση μιάς ομαλής και όχι ζημιογόνας αλλαγής του δρομολογίου της Παρασκευής, που η κοινωνία ζητά να γίνει, αποτελεί υποχρέωση, στην υποστήριξη που δίνεται στην εταιρεία  Παναγιωτάκη.
Θεωρούμε λογική την αντίδραση επισκεπτών στο νησί μας που λένε ότι '' καλό  είναι να μην εφησυχάζει, η εταιρεία αυτή, επειδή  είναι στην Ραφήνα μόνη της τα απογεύματα, γιατί ο χρόνος κυλά γρήγορα και το νέο πλοίο των συμπατριωτών μας αδελφών Στεφάνου έρχεται''.
Απλά και εμείς εδώ υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους της εταιρείας FASTFERRIES ότι του νησιώτη αν του γυρνάς την πλάτη σε δίκαιο και όχι επαναλαμβάνουμε, ζημιογόνο αίτημα του και για αυτήν την ίδια την εταιρεία, τότε και εκείνος, θα σου γυρίσει την πλάτη, είναι κανόνας της αγοράς!
Τέλος, επισημαίνουμε αυτό που πληροφορηθήκαμε, απο αρμόδια χείλη του Υπουργείου Ναυτιλίας, ότι δεν είναι αντίθετο σε μια χειμερινή αλλαγή του δρομολογίου του πλοίου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, της Παρασκευής, αρκεί η εταιρεία αυτή, να υποβάλλει το αίτημα της, ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό.

15 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ...ΠΟΛΛΑ ..ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στο SUPERFERRY και στους Αδελφούς ΣΤΕΦΑΝΟΥ.Πρόλαβαν τις εξελίξεις με την παράταση του δρομολογίου της Κυριακής και εξυπηρετούν και τα 3 νησιά.Οι κινήσεις τους αυτές βάζουν γερά θεμέλια ακόμα πιο καλά και με το νέο πλοίο τους, θα μας καλύψουν και την απογευματινή μας αναχώρηση απο την Ραφήνα,καθώς ελπίζουμ εκαι την πρωινή μας απο την Ανδρο,ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε αυθημερόν στην Αθήνα το πρωί και να γυρνάμε το βραδάκι πίσω στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και εγώ με τους πιο πάνω σχολιαστές και εξοργίζομαι με την στάση της εταιρείας του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.....δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς στο νησί οι παλιοί,τέτοιες συμπεριφορές...τύπου ΠΟΛΕΜΗ και των τότε συνεγατών του,τις απορρίψαμε στο νησί και απλά το υπενθυμίζουμε στους νέους ..εκέι στα γραφεία και στα πρακοτρεία της SUPERFAST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι στην Άνδρο όλα λειτουργούν με ορίζοντα ενός μέτρου. Φωτεινή εξαίρεση αποτελείτε εσείς άντε και μερικοί άλλοι που πιθανόν θα είναι συνεργατες ή τακτικοί αναγνώστες σας. Ρωτήστε τους πράκτορες ή τους καταστηματάρχες αν τους αρέσει η αλλαγή της ώρας. Να σας μεταφέρω τι λένε: Γιατί να κρατώ το μαγαζί ανοικτό τώρα το χειμώνα μέχρι τις 6:00 αφού και μέχρι τις2:00 οι ίδιοι πελάτες θα περάσουν! Αγνοούν ότι εμείς που ερχόμαστε κάθε Σαββατοκύριακο κινούμε, ζωντανεύουμε κάπως την τοπική οικονομία. Ερχόμαστε για εργασίες ή και να δούμε προσφιλή πρόσωπα. Αν είναι η παραμονή στο νησί να είναι ελλειπής το ταξίδι αυτό θα αραιώσει. Από εβδομαδιαίο θα γίνει μηνιαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γραμμή πρέπει να στηρίζεται όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα, που αντιμετωπίζουμε τα πολλά προβλήματα. Μπράβο στην Ανδριώτικη εταιρεία και τους Στεφάνου που είναι δίπλα γενικότερα στο νησί. Αρκει βέβαια να μην ξεχάσουν και να μην αλλάξουν μετά από λίγα χρόνια και έτσι δεν θα τους ξεχάσουμε και εμείς και θα στηρίζουμε τα πλοία τους, όπως κάνουμε άλλωστε με το <> εδώ και χρόνια Σουπερ Φερρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχως που η εταιρεια του SUPERFERRY...δεν κάθησε να ακούσει τους τοπικούς της πρακτόρους, οι οποίοι στις εκλήσεις επιβατών για εισηγηση αλλαγής δρομολογιων...αγνοωντας τις παραμετρους της οικονομικης εκμεταλευσης πλοίου,αλλα και των νησιων..το μονο ισως που τους ενδιεφερε,ειναι να περναει βαπορι ...να κοβουν εισητηρια και ...δικοί μας σου λέει είναι οι επιβάτες-πρόβατα...αλλά αλοίμονο τους πραγματικά δεν ζούνε τις εποχές και δεν παίρνουν υπόψη τους τα μηνύματα των καιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Zούμε στο νησί,προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να μην φύγουμε πάλι για την Αθήνα,έστω και δύσκολα αγαντάρουμε γιατί τα παιδιά μας αν και φτωχά είναι ευτυχισμένα εδώ και η ανάσα του Σαββατοκύριακου,είτε συγγενών,είτε Ανδριωτών που κινούν λιγάκι την αγορά, είναι ανάσα και για εμάς στην δική μας μικρή επιχείρηση.Πόσο μάλλον τώρα που τους δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλεύονται πλήρως την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ Ο ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ SUPERFERRY.ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !
    ΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΤΤΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (BLUESTAR) KAI TΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ..ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά τα λεει ο παραπνω καπετανιος,ας το δουνε μερικοι συμπατριωτες μας νησιωτες σε ΑΝΔΡΟ-ΤΗΝΟ και ΜΥΚΟΝΟ, που ταξιδευουν το καλοκαιρι, με την BLUESTAR και μετά εξαφανίζεται τον χειμώνα.είναι τόσο απλό,δεν χρειαζεται μυαλό για να υποστηρίζουμε βαπόρι απου είναι και τον χειμώνα στην γραμμμή μας.Για αυτό πιστέβω ότι και η άλλη εταιρεία του ΘΕΟΛΟΓΟΣ και του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,θα ακούσει την φωνή των ταξιδιωτών για της Παρασκευήσ το δρομολόγιο...και δεν θα μας αγνοήσει...γιατί τότε θα την αγνοήσουμε και εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MΠ΄ΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΄΄ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηθελα να ήξερα,ποιοί κανονίζουν τα δρομολόγια των πλοίων?...δεν προσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες των νησιωτών και φυσικά με το ανάλογο κέρδος των εταιρειών,? να υποστηριξουμε τις εταιρειες που είναι και τον χειμωνα στην γραμμή μας και όχι μόνον το καλοκαίρι !αλλοιώς δεν θα υπάρξουν τούτην την δύσκολη εποχή, που όλα έχουν πεθάνει οικονομικά, ούτε αυτοί,ούτε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O XEIMΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ! ! ! Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟΣ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ,,,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου είπες την καλύτερη λέξη..αλληλουποστηριξη. Για το καλό όλων μας, νησιωτών -εταιρειών- της Άνδρου μας φυσικά- αλλά και όλωνς των νησιών. Μπράβο σε όλους που υπάρχει κοινή άποψη για το κοινό καλό.

      Διαγραφή
  13. Πολύ εξυπηρετικό το δρομολόγιο αυτό της Κυριακής για τον χειμώνα.Ούτε πολύ νωρίσ...ούτε πολύ αργά...τώρα που σκοτεινιάζει απο τις 5 και δεν μπορείς να κάνεις εξωτερικές εργασίες.πολύ εξυπηρετικό απότι διαβάζω και τα άλλα δύο προηγούμενα νησιά, που φεύγει λίγο πιό αργά και εκείνοι προλαβαίνουν τις δικές τους δουλιές.
    Πρωτοπόροι οι συμπατριώτες μας ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ...στην αφομοίωση των πραγματικών αναγκών των ταξιδευτών και επιτυχημένη η ώρα,όπως είδα και εγώ και πολλοί άλλοι προχτές την Κυριακή,που είχε πάρα πολύ κόσμο και όλοι μίλαγαν,για την κατάλληλη εποχή και ώρα που μπήκε αυτό το δρομολόγιο!
    Μιά ιδέα ρίχνω και ας την δούνε οι ..εταιρείες και είναι η: Nα καθιερωθεί κάθε χρόνο με την αλλαγή της ώρας,να γυρνάνε και τα δρομολόγια, όπως τώρα έκανε το SUPERFERRY..έτσι να γίνει και την άνοιξη ...ώστε όλοι μας να ξέρουμε απο τώρα το δρομολογιακό πρόγραμμα...το χειμερινό και το καλοκαιρινό...αυτό σημαίνει οργάνωση και εξυπηρέτηση και ταυτόχρονα,επιβίωση στα νησιά αλλά και στις εταιρείες παράλληλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ρε παιδιά δεν μπορεί και το ΑΙΚΤΕΡΙΝΙ την Παρασκευη να φεύγει λίγο αργοτερα..ήμαρτον έστω να το κανει 18:00 για να μην πηγαίνουμε με την ψυχη στο στώμα. Ολα τα καραβια μας καλά απλά μλια εξυπηρέτηση θέλουμε. δεν μένω Άνδρο απλά ερχομαι Σαββατοκύρικα για κάποιςσ μεταφορές... για δείτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή