Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !

AΠΑΤΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΣΠΑ!!!


Πληροφορηθήκαμε ότι και στο νησί μας (...φαίνεται ήρθε η σειρά του) άρχισαν να πέφτουν τηλεφωνήματα σχετικά με την ένταξη της επιχείρησης σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμμένα καλούνται τηλεφωνικά επιχειρηματίες απο διάφορες ΄΄εταιρείες΄΄ και υπόσχονται επιδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ, με τις οποίες θα μπορούν να σβήσουν τα χρέη και να εξοφλήσουν οφειλές προς την εφορία,΄μεσω προγραμματών του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες επιχειρηματιών που έχουν δεχθεί τέτοια τηλεφωνήματα,η τηλεφωνική προσέγγιση γίνεται ως εξής:   

  •  
    Aρχικά ερωτάται ο επιχειρηματίας εαν είναι περασμένος στα δυσμενή στοιχεία του Τειρεσία  και εαν έχει ποτέ στο παρελθόν επιδοτηθεί ή συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα κλπ κλπ.
  • Στην συνέχεια τον ΄΄ενημερώνουν΄΄ ότι μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα που έχει προκηρυχθεί ή που πρόκειτα να επικηρυχθεί για τα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

   
 
Του ζητάνε ένα ποσό πληρωμής, με κατάθεση ή αντικαταβολή  από 90 μέχρι 180-200 ευρώ για την αίτηση (προμελέτη).
          Εαν κάποιος δεχθεί και δώσει πλήρη στοιχεία του,διεύθυνση     
    κλπ, του λένε ότι, σου αποστέλλουμε αύριο κιόλας, φάκελλο με  όλα τα  δικαιολογητικά για να τον υπογράψεις και στα οποία  χαρτιά δεν  παρέχεται καμμία σημαντική πληροφόρηση,αλλά οι  απατεώνες, έχουν χαρτιά για προγράμματα, που δεν υπάρχουν ή δεν έχουν προκηρυχθεί ποτέ!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:

Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που να εξοφλεί οφειλές και χρέη και δεν πρόκειται να προκηρυχθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, γιατί ακριβώς άλλη είναι η φιλοσοφία των επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Επίσης δεν μπορεί μιά επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ,προτού να δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη.
Θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί το επίσημο ΦΕΚ και η προκήρυξη του προγράμματος και στην συνέχεια με βάση την προκήρυξη αυτή,θα πρέπει να γίνει  έλεγχος σχετικά με το εαν η κάθε επιχείρηση δικαιούται να υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση. Τέλος επισημαίνουμε ότι για την αποφυγή κάθε εμπλοκής σε τέτοιου είδους οικονομικές απάτες,πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας που δέχεται τηλεφώνημα, να το καταγγέλλει αμέσως ακόμα και  την ίδια μέρα στις δημόσιες υπηρεσίες,στα επαγγελματικά του συλλογικά όργανα,στον Δήμο, στην Περιφέρεια και τις δικές τους υπηρεσίες, ώστε να μπλοκαριστούν αυτές οι εταιρείες των απατεώνων!

1 σχόλιο:

  1. Την πάτησαν αρκετοί. Τι σόι έπιχειρηματίες είναι αυτοί που εμπιστεύοναι κάποιον τηλεφωνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή