Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η ΑΝΔΡΟΣ ...ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
 ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΝΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Καλά οργανωμένα είχαν σχεδιάσει μέλη σπείρας με εταιρείες μάλιστα, μέσω των οποίων, προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και αφου τους ανέλυαν τα ΄΄θετικά΄΄ της επένδυσης, τους έπειθαν στην συνέχεια να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε -όπως ισχυρίζονταν- να καταθέτουν αυτοί σαν γνώστες του αντικειμένου τα αιτήματά τους προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας.
Ομως οι προσεκτικές κινήσεις της Αστυνομίας οδήγησαν τελικά στην σύλληψη τους, προχτές στην Λειβαδιά όπου κινούνταν για να ''πείσουν'' και για την περιοχή της Αρτας άλλους ανυποψίαστους πολίτες,για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή,δύο μέλη της σπείρας, Έλληνες, ηλικίας 41 και 22 ετών,εκ των οποίων και ο φερόμενος ως "εγκέφαλός" της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της, επίσης Έλληνες, ηλικίας 42 και 43 ετών.

Εξιχνιάσθηκαν έξι(6) περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, ενώ τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες,ανέρχονται στο ποσό των  89.250 ευρώ!

Τους κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους στις υπηρεσίες που δήθεν συναλάσσονταν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, έκαναν τις παράνομες "δουλειές" τους τουλάχιστον από τις αρχές του 2012.

Οι δύο εταιρείες που είχαν φτιάξει, είχαν έδρα τους την Αττική και νόμιμοι εκπρόσωποί τους φέρονται να είναι ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Αναφέρθηκε,μάλιστα ότι για να γίνονται πιστευτοί στα θύματά τους για τη φερεγγυότητα της διαδικασίας,τα μέλη της σπείρας,κινούνταν αρκετά άνετα,εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον συμπολιτών μας, για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως είναι η αιολική και τους γνωστοποιούσαν ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
Τους παρέδιδαν μάλιστα και αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί μας,για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, των οποίων η γνησιότητα τώρα ερευνάται.
Τέλος αναφέρθηκε ότι η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμια της, εκτός απο το νησί μας και στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας  Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής.
Επίσης αναφέρθηκε,ότι σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, για να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα Δευτέρα, ενώπιον του Ανακριτή Λιβαδειάς.

3 σχόλια:

  1. Για την συνάντηση των δημάρχων στη Νυρεμβέργης ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ στον ιστοχώρο του Δήμου της Άνδρου.
    ΓΙΑΤΙ ;;; !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως κάποιοι θελουν να κάνουν τα χωριά την Άνδρο αλλα και τους αδαείς χωριάτες "Σίτανο";
    ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ KAI ΘA KATAΛΑΒΕΤΕ : http://www.youtube.com/watch?v=SRIdE-kvPp0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bάλτε και καμιά δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές στο άνδρος σήμερα ρε παιδιά;
    δέν κάνει κακό ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή