Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΟΥΑΝΟΥ

Προκάλεσε  με  πάθος  την ζωή.

Ενας χρόνος  συμπληρώθηκε χτές, 2 Νοεμβρίου,  από την ημέρα που η Κατερίνα έφυγε τόσο ξαφνικά απο κοντά μας.
Ενας χρόνος που η απουσία της είναι αισθητή σε όλους μας στο νησί, σε κάθε μας εκδήλωση, σε κάθε μας δραστηριότητα.
Δυναμική προσωπικότητα που από αγάπη για το Γαύριο και την Άνδρο γενικότερα εγκατέλειψε την εκπαιδευτική της καριέρα για τον τόπο της όταν χρειάστηκε να τον υπηρετήσει.
Υπήρξε η πρώτη κοινοτάρχης Γαυρίου όπου πρωτοεκλέχθηκε το 1982. Το Μάιο του ' 92 προς το τέλος της θητείας της στα δημοτικά για να μην εγκαταλείψει τον τόπο της άνοιξε το ¨Εν Γαυρίω", το παραδοσιακό καφέ- ουζερί, κατάστημα πρότυπο που σεβόταν την παράδοση που διαρκώς εξελίσσεται χωρίς δογματικές αγκυλώσεις. Η προσωπικότητά της στην επιχειρηματική εκδοχή της.
Η άγνωστη αρετή της Κατερίνας ήταν η ανθρωπιά της! Συμπαραστεκόταν υλικά και ηθικά στους συνανθρώπους μας που βρισκόντουσαν σε δύσκολες στιγμές. Το σπουδαιότερο σε αυτές τις ενέργειές της  ήταν ότι το έκανε με την καρδιά της και δεν το γνώριζε κανείς παρά μόνον οι ευεργετηθέντες.
Την πολιτική ποτέ δεν την εγκατέλειψε, πάντα προβληματιζόταν για τα τεκταινόμενα , ιδιαίτερα στην Άνδρο.
Πολιτεύθηκε επιτυχώς στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όπου τιμήθηκε και με το αξίωμα της Αντιδημάρχου. Η νέα πορεία της στα κοινά του νησιού ξεκίνησε δυναμικά και αισιόδοξα αλλά έμεινε ημιτελής λόγω του αιφνίδιου θανάτου της.
Σήμερα, λοιπόν, τούτες τις στιγμές της ανάμνησης, ας υψώσουμε τη σκέψη μας, και με αισιοδοξία στο μέλλον,να  συνεχίσουμε με πάθος για την καλυτέρευση της ζωής των συμπατριωτών μας, όπως και εκείνη αγωνιζόταν.
Στην ψυχή και στην καρδιά  όλων μας μένει χαραγμένη η μορφή σου.
Αιωνία σου  η μνήμη Κατερίνα,θα σε θυμόμαστε για πάντα.

3 σχόλια:

  1. KATEΡΙΝΑ ΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ,,,ΒΟΛΕΨΕ,ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑ.
    ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ...ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ..ΘΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΗΣΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα με τους επιγόνους είναι ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Πρέπει οι ματαιόδοξοι να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος τιμά το αξίωμα και ποτέ δεν ισχύει το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κατερινα θα ειναι παντα αναμεσα μας......ποτε ειναι το μνημοσυνο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή