Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Συμβουλές για αποφυγή χρήσης


 Kροτίδες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα   

   

Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει (ιδιαίτερα τους γονείς):
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

4 σχόλια:

  1. Να σας θυμίσω ότι πριν 10 χρόνια στη Χώρα τραυματίστηκε σοβαρά παιδί την ώρα που έφτιαχνε μάσκουλα. Ανάσταση ανθρώπινη όποιος θέλει ας πάει στα Μοναστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ανάσταση φοβάσαι να πας εκκλησία ιδιαίτερα αν έχεις μικρα παιδιά. Τρομοκρατούνται με αυτό το σκηνικό. Παράλληλα ο κάθε ένας ρίχνει τα πυρομαχικά ανεξέλεγκτα πάνω από τα κεφάλια του κόσμου. Και η δικαιολογία ψηλά πετάγονται δεν σημαίνει ότι τα υπολείμματα της καύσης τους δεν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια ιδιαίτερα στα παιδιά. Να βρεθεί χώρος μακρύτερα ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των παρεβρισκομένων. Όλα τα έθιμα έχουν αρχή και τέλος ακμή και παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενα σας χαλαει το αλλο σας βρωμαει....μηπως θελετε να καταργησουμε και ολα τα ηθη και εθιμα...της πατριδος μας...για να εισαστε ευχαριστημενοι...και επισης να σας πληροφορησω...οτι τα βεγγαλικα ριπτονται σε απολυτα ασφαλες σημειο ..οποτε να ειστε σιγουρος οτι δεν διακινδυνευει κανενος η σωματικη ακεραιοτητα ...Επιτελους πια σταματηστε ελεος....ας αφησουμε και καποιες παραδωσεις στα παιδια μας..μην τα ισοπεδωνουμε ολα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι υπερβολικός κανένας δεν αναφέρεται στην κατάργηση κανενός ήθους και εθίμου. Το άρθρο διαπιστώσεις και συμβουλές αναφέρει και μάλιστα κρατικού φορέα που ασχολείται με την ασφάλεια. Ακόμα και συ θα έχεις διαπιστώσει ότι τα μάσκουλα δεν τα χρησιμοποιεί ο κάθε ένας τυχαίος. Ρίχνονται σε συγκεκριμένο μέρος και αφού περάσει η πομπή της Ανάστασης. Παλαιότερα δεν γινόταν αυτό. Στην δημιουργία μάσκουλων υπήρξε πριν χρόνια στην Χώρα σοβαρός τραυματισμός νέου. Στις Στενιές από την χρήση των πυρομαχικών εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο παρελθόν. Στη χρήση πυρομαχικών δεν υπάρχει βεβαιότητα ασφάλειας. Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί. Περιορίζεται όσο πιο αυστηρά μέτρα προφύλαξης παίρνεις. Χριστός Ανέστη Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή