Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ)

ΝΕΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική θυρίδα του Πολίτη ‘’ΕΡΜΗΣ’’ μέσα απο τα ΚΕΠ, όλης της χώρας.
Πρόκειται για μια δυνατότητα η οποία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο της εξυπηρέτησης του πολίτη, καθώς μέσω της θυρίδας αυτής, όποιος έχει εγγραφεί και ταυτοποιηθεί ως χρήστης του ΕΡΜΗ, μπορεί να λαμβάνει και να διεκπεραιώνει ψηφιακά υπογεγραμμένα έγγραφα, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του στις υπηρεσίες.
Μπορούμε πλέον να υποβάλλουμε ηλεκτρονικά αίτημα για παροχή υπηρεσίας,όπως για την έκδοση βεβαιώσεων, πιστοποιητικών,κλπ.
Δεν θα  χρειάζεται και να πηγαίνουμε στο ΚΕΠ της περιοχής μας, για να παραλάβουμε κάποιο έγγραφο, αλλά το ίδιο το ΚΕΠ, θα αναρτά στην θυρίδα του πολίτη ψηφιακά, υπογεγραμμένο-επικυρωμένο αντίγραφο, το οποίο έχει κατά νόμον ισχύ όμοια με του εντύπου, το οποίο στη συνέχεια ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει αναλόγως.
Απομένει στις επόμενες μέρες να εφοδιαστούν όλα τα ΚΕΠ με ένα σαρωτή (scanners), ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η νέα δυνατότητα.
Κι’ αυτό γιατί καθώς δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί, η χρήση της ψηφιακής υπογραφής σε όλες τις υπηρεσίες, απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο είναι η αποστολή των αιτουμένων εγγράφων από τις υπηρεσίες προς τα ΚΕΠ (όπως και σήμερα), τα οποία στη συνέχεια αφού μετατρέψουν με σάρωση τα έγγραφα σε ηλεκτρονικά αρχεία, τα αναρτούν στη θυρίδα και ο κάθε ενδιαφερόμενος τα παραλαμβάνει.
Δηλαδή απομένει η αγορά τριών  σαρωτών, από τον Δήμο, το οποίο κόστος είναι μηδαμινό, για τα ΚΕΠ, ώστε  να διασφαλισθεί  πλήρως, ότι θα είναι σε θέση να μας προσφέρουν τις νέες αυτές δυνατότητες.

1 σχόλιο:

  1. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Πλάκα θα έχει για 100€ που έχουν τα ακριβά σκάνερ να μην λειτουργήσει η εφαρμογή. Η λέξη πόντιος θα αντικατασταθεί με το ζαβαντριώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή