Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Golden Hall

ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Αφιέρωμα στην Άνδρο προγραμμάτισε στους χώρους του το εμπορικό κέντρο Golden Hall σε συνεργασία με τον Δήμο το χρονικό διάστημα 17 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου.  Στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του εμπορικού συγκροτήματος θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα από την παράδοση, τη ναυτοσύνη και το περιβάλλον του νησιού.  
Η δραστηριότητα αυτή ανήκει στο πρόγραμμα της Διεύθυνσης του Golden Hall για την ενίσχυση  του ελληνικού τουρισμού. 
Ειδικότερα οι φορείς και τα θέματα που προβάλλονται είναι:
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και  έκθεση γλυπτικής  με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο «Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα», των:  Auguste Rodin, César, Giorgio de Chirico, Barbara Hepworth, Igor Mitoraj, Germaine Richier, Μιχάλης Τόμπρος, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Τάκης και Μαρίνα Καρέλλα.
Το Ιδρυμα Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως, με τίτλο «Αινίγματα του Ρεαλισμού», εκθέτει γλυπτά και ζωγραφικά έργα από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού «ΠΛΟΕΣ». Πρόκειται για δημιουργήματα νεότερων και σύγχρονων καλλιτεχνών, ορισμένους από τους οποίους θα γνωρίσουν οι επισκέπτες φέτος στην Άνδρο. Συμμετέχουν με έργα τους οι : Β. Γεωργιοπούλου, Α. Ισακίδου, Τ. Καραγιώργη, Δ. Κρέτσης, Αντ. Μιχαηλίδης, Β. Νομίδου, Θ. Παπαγιάννης, Μαν. Χάρος. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η 19χρονη εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος.
Το μουσείο Χριστιανικής Τέχνης & Λαογραφίας Ανδρου, παρουσιάζει στιγμιότυπο από «Το ανδριώτικο σπίτι», με εκθέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή. 
Η Καϊρειος βιβλιοθήκη προβάλλει το πλούσιο εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Ανδρο στα χρόνια της λειτουργίας της.
Το  Μουσείο του Θεόφιλου Καΐρη εκθέτει την ενδιαφέρουσα συλλογή του Μ. Καϊρη «Από τη Γραφίδα στη Γραφή». 
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life, με το οποίο ενισχύεται και προστατεύεται η βιοποικιλότητα της Άνδρου, παρουσιάσει τρόπους και μεθόδους  φροντίδας του περιβάλλοντος. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη του οικοτουρισμού, την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών στοιχείων και την ευαισθητοποίηση και ενεργή  συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου εκθέτει από την συλλογή του παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες, ακουαρέλες και λιθογραφίες.
Οι Φωτογραφίες από την Άνδρο του Ανδριώτη σουρεαλιστή ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου.
Οι επισκέπτες παράλληλα έχουν την δυνατότητα να  
παρακολουθήσουν φωτογραφικές προβολές που αφορούν μνημεία ιστορικού, θρησκευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. "Ξενάγηση" στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, κυρίως στον Στρόφιλα,  με  τα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος αποτελέσματα, από το υλικό της αρχαιολόγου Χριστίνας Τελεβάντου. Τα μεσαιωνικά και βυζαντινά μνημεία, από το υλικό που έχει συγκεντρώσει ο αρχιτέκτονας  Νικόλαος Βασιλόπουλος. Το σπήλαιο «Φόρος», στα Αλαδινού που είναι επισκέψιμο και έχει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον. Η αναπαράσταση των χώρων παλιού σπιτιού και τα πλούσια εκθέματα από το Λαογραφικό Μουσείο Συνετίου. Το εικονικό οδοιπορικό ολοκληρώνεται με τους νερόμυλους της κοιλάδας των Διποταμάτων. 
Στον μικρό χώρο προβολής  μέσα στην αίθουσα, θα προβάλλονται οι ταινίες για την Άνδρο του σκηνοθέτη Γιώργου Δάμπαση
Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή
 (αύριο) 17 Μαΐου στις 7:30 από τον Δήμαρχο Άνδρου Γιάννη Γλυνό
Το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου, θα φιλοξενεί την φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες καθώς και τις γεύσεις της Ανδρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, μέσα από το έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό που θα διανέμεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, να πλοηγηθούν μέσω των ιστοσελίδων των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σε όλο το νησί.
Το Golden Hall βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας 37Α στο Μαρούσι. Η έκθεση  τις ημέρες λειτουργίας της θα είναι ανοικτή καθημερινά πλην Κυριακής  από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ, πατήστε στο χάρτη για να εντοπίσετε τον εκθεσιακό χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου