Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ  ΔΗΜΩΝ


Εγκαλούνται 15 Δήμοι των Κυκλάδων και μεταξύ αυτών και ο Δήμος Άνδρου από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη μη τήρηση εκ μέρους τους, της προθεσμίας που τους είχε τεθεί για την αποστολή προς αυτό, με τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.
Στάλθηκε η επιστολή την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, από την Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ (Τμήμα Παρακολούθησης και Επεξεργασίας Οικονομικών Στοιχείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης), που υπενθυμίζει σε συνολικά 143 Δήμους που έχουν καθυστερήσει την αποστολή, ότι σύμφωνα με την αριθ. 54/2012 εγκύκλιό του, «οι φορείς που επιθυμούν χρηματοδότηση δεσμεύονται στην τήρηση των προϋποθέσεων μέσω της υπογραφής των Συμφώνων Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων». 
Σύμφωνα με το έγγραφο οι Δήμοι, έπρεπε να έχουν οριστικοποιήσει μέσω των στατιστικών ανταποκριτών τους, το αργότερο έως την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους για το διάστημα από τον Δεκέμβριο 2011 έως και τον Σεπτέμβριο 2012, τόσο στο μηνιαίο στατιστικό δελτίο όσο και στο μητρώο δεσμεύσεων τους.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου, «δεδομένου ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ανωτέρω ημερομηνία, παρακαλούνται όσοι Δήμοι επιθυμούν να ενταχθούν στη διαδικασία επιχορήγησης και δεν έχουν αποστείλει το σχετικό Σύμφωνο Αποδοχής Όρων (βάσει των στοιχείων της Υπηρεσίας την 25/4/2013), να το διαβιβάσουν στο Υπουργείο, κατά τα αναφερόμενα στην παραπάνω εγκύκλιο, έως τις 15 Μαΐου». 
Επισημαίνεται, καθώς το συνολικό ποσό του προγράμματος είναι δεδομένο και η ανάγκη προγραμματισμού άμεση, εάν το σύμφωνο δεν αποσταλεί μέχρι τη νέα προθεσμία που δόθηκε, το Υπουργείο θα θεωρήσει ότι οι Δήμοι δεν επιθυμούν να ενταχθούν σε διαδικασία επιχορήγησης και καλεί όσους πράγματι δεν θέλουν να επιχορηγηθούν, να το επιβεβαιώσουν με αποστολή σχετικού εγγράφου μέσω fax εντός της ίδιας προθεσμίας !
Το έγγραφο κοινοποιείται στους Δήμους Ανάφης, Άνδρου, Αντιπάρου, Ιητών, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Σερίφου, Σικίνου, Σύρου-Ερμούπολης και Φολεγάνδρου, που με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου, δεν απέστειλαν το σύμφωνο έως τις 25 Απριλίου, ενώ από τον πίνακα αποδεκτών απουσιάζουν μόνο οι Δήμοι: Αμοργού, Θήρας, Σίφνου και Τήνου.
Στην περιόδο των "ισχνών αγελάδων", όπου το χρήμα είναι περιορισμένο και δυσεύρετο η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει νοικοκυρεμένα τα οικονομικά της. Διαφορετικά αν απολέσει την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της.

2 σχόλια:

  1. Η πινακίδα αυτή λογικά δεν υπάρχει πουθενά στη Χώρα. Προφανώς πρόκειται για μοντάζ το οποίο είναι φοβερής έμπνευσης. Αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα την ανάγκη χρημάτων που έχει ο Δήμος Άνδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό ΑΝΔΡΟΣ σήμερα,η ενημέρωση σου και σε αυτόν τον τομέα μας ήταν απαραίτητη,για να μαθαίνουμε,να διαβάζουμε επιτέλους για τα.. ''καλώς και κακώς γενομένα'' στο νησί μας.Συνεχίστε έτσι,σας έχουμε ανάγκη στην καθημερινή μας ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή