Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΑΝΔΡΟΣ - ΠΑΣΧΑ 2013
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Ξεχωριστό χρώμα και άρωμα έχουν οι ημέρες του Πάσχα στο νησί μας και έτσι με σύμμαχο τον καλό καιρό όλες τις μέρες,η Άνδρος  αποτέλεσε έναν από τους πρώτους προορισμούς στο Αιγαίο.
Τώρα που σχεδόν τελείωσε η Πασχαλινή περίοδος, όλοι οι άνθρωποι της οικονομίας της Ανδρου, μετρούν τις αποδόσεις της πρώτης στην ουσία περιόδου της τουριστικής σεζόν για το 2013.
Κοινή διαπίστωση είναι, ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, είχαμε για πρώτη φορά μετά από τρία δραματικά χρόνια και στο νησί μας, αύξηση των αφίξεων με τα πλοία της γραμμής μας, στο λιμάνι του Γαυρίου.
Με την αντίστοιχη αύξηση αφίξεων οχημάτων, αλλά και επιβατών, εξυπακούεται ότι υπήρξε και αντίστοιχη αύξηση αφίξεων προμηθειών, που σημαίνει ζήτηση προϊόντων. Από την άλλη τα εμπορικά καταστήματα πληροφορηθήκαμε ότι δεν πήγαν καλά, ή τουλάχιστον  όπως ήλπιζαν να πάνε, αφού όπως αναφέρθηκε κυρίως στην Χώρα, το Γαύριο και το Μπατσί, οι Έλληνες τουρίστες του Πάσχα, δεν καταναλώνουν χρήματα παρά μόνο τα απαραίτητα για σουπερμάρκετ ( αν και πολλοί έρχονται με γεμάτα τα ΙΧ τους με τέτοια είδη), ένα καφέ και 1-2 φορές, ταβέρνα μαζί με όλη την παρέα για να μειώνεται το κόστος κατανάλωσης ανά άτομο στο τραπέζι. 
Λίγοι ήταν αυτοί που χάλασαν λίγα περισσότερα χρήματα, κατά μέσο όρο κυρίως σε καφετέριες και μπαράκια, ενώ οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων δωματίων, δεν φάνηκαν ικανοποιημένοι. Οι επισκέπτες  του Πάσχα στο νησί μας, ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία τους “καλεσμένοι” σε σπίτια φίλων, ενώ ακόμα και εκείνοι της τελευταίας στιγμής “πίεσαν” πολύ για καλύτερες τιμές που ήταν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι  20% με 25%.
Διαψεύστηκαν πολλοί , κυρίως επιχειρηματίες, που δήλωναν απαισιόδοξοι στο κατά πόσο το νησί μας, θα είχε κίνηση  την περίοδο του Πάσχα,επηρεασμένοι από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, όπου  κάθε ελληνική οικογένεια,  έχει χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος της.  Ας κοιτάξουν αισιόδοξα το μέλλον! 
Το βάρος των επιχειρηματιών, των φορέων και του δήμου,  πρέπει συντονισμένα να πέσει στον στόχο  της αξιοποίησης της καλοκαιρινής τουριστικής ‘’εισβολής’’. Η φετινή χρονιά, θα είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών... στην ‘’καρδιά’’ της κρίσης. Να φροντίσουν να προσφερθούν ποιοτικές υπηρεσίες και λογικές τιμές ώστε να προβληθεί η Άνδρος ως ανθρώπινος τόπος διακοπών. Να επενδύσουμε στο τουριστικό μέλλον του νησιού που σε σχέση με άλλα νησιά έχει εύκολη πρόσβαση  και τα εισιτήρια είναι  πολύ πιο προσιτά. 
Κλείνοντας, σας παρουσιάζουμε αναλυτικό πίνακα αφιξοαναχωρήσεων κατά τις μέρες των γιορτών του Πάσχα στο νησί μας, τον οποίο μας απέστειλε το Λιμεναρχείο Γαυρίου, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι κινήθηκε σε πολύ υψηλά στάνταρς. Tο σύνολο της δύναμης του όλες τις μέρες, κάλυψε τις ανάγκες διακίνησης και πληροφόρησης των ταξιδιωτών,να καταλήξουν στους τελικούς τους προορισμούς στο νησί μας αλλά και να αναχωρήσουν για την επιστροφή τους στην Αθήνα με υποδειγματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Aφήνει παρακαταθήκη, ότι και στην επικείμενη τουριστική σαιζόν που έρχεται στο δικό τους ορίζοντα αρμοδιοτήτων θα είναι άψογοι, προς όφελος του συνόλου της οικονομικής, κοινωνικής και όχι μόνον ανάτασης του νησιού μας.

12 σχόλια:

  1. Αισιοδοξία με αποδείξεις. Μπράβο σας παιδιά. Στα μεγάλα κανάλια να πάτε που όλα μαυρα τα βλέπουν. Είναι υπαρκτη η κρίση. Την κάνουν όμως τραγικότερη. Μπράβο παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Μπατσιώτης10 Μαΐου 2013 στις 12:39 π.μ.

    Συγχαριτήριαααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρηκα τον κόσμο που ήλθε, ως επιχειρηματίας τους ήθελα περισσότερους και γαλαντόμους. Η κρίση με έχει προσγειώσει. Χαίρομαι που άνοιξε η δουλειά και σταμάτησα το τάβλι. Το άρθρο σας μου μεγάλωσε την αισιοδοξία και την χαρά. Διαπίστωσα ότι το αισιόδοξο μήνυμα δεν ήταν κάτι που είδε το συνάφι μας, που μπορεί να ήταν και ευσεβής πόθος, αν και ο μπιζακτάς είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Το ΓΡΑΨΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!! Άρα την ανάσταση μας την επιβεβαιώνουν και τρίτοι. Όλη η κοινωνία της Άντρου έχει ανάγκη από επιβεβαίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε το site που έλλειπε από την Άνδρο. Όλα τα άλλα site ασχολούνται με τον πολιτισμό και τα καλλιτεχνικά, λες και δεν υπάρχουν άλλα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωρίς παρεξήγηση δεν εννοώ ότι δεν χρειάζονται και αυτά αλλά όχι μόνον αυτά. Αυτό που σεις κάνετε, όλες οι πραγματικές ειδήσεις να προβάλλονται. Τι εννοώ ; να site είχε ως είδηση το σκύλο του Παντζόπουλου που έχασε η Μενεγάκη. Εξοργίζομαι, είναι είδηση και μάλιστα καλλιτεχνική αυτό; έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά το site ANDROSSIMERA μας θυμίζει τις παλιές εποχές της έκδοσης του ομώνυμου περιοδικού, που άφησε εποχή στον τύπο της Ανδρου για 10 χρόνια έκδοσης του, όπου όλοι έλεγαν...'' το έγραψε το ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ''.
    Η παρουσίαση τώρα του περιοδικού με την ηλεκτρονική του μορφή, δείχνει ότι συνεχίζεται η ίδια πετυχημένη συνταγή του τότε και το καθήκον σας αγαπητοί εκδότες είναι να μην αποφύγετε να σχολιάζετε και παρουσιάζετε,όλα εκείνα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καλυτέρευση της ζωής μας εδώ στο νησί,χωρίς φόβο και πάθος,χωρίς προκαταλήψεις και αναστολές όταν πρόκειται να ειπωθεί η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ετσι!!!!!
    Αντε να ανεβαίνουμε σιγα σιγα.....
    Τουλαχιστον μας βοήθησε και ο καιρος του Πάσχα....
    Χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι περίεργη να δώ μέσα απο αυτή σας την δημοσίευση,θα συγκεντρωθούν όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού μας σε μια απο κοινού προσπάθεια αξιοποίησης της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης του καλοκαιριού με την απο κοινού προβολή του τόπου μας,ώστε το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε όλοι μας θετικό πρόσημο απολογισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πλήγμα της κρίσης θα ήταν μικρότερο αν αρκετοί επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου δεν έβλεπαν τον πελάτη ως υπόχρεο να τους τα ακουμπήσει. Την τελευταία φορά που πήγα οικογενειακά στην Άνδρο, μιλάμε για δυό εβδομάδες και όψιον μια επιπλέον. Στους πρώτους επιχειρηματίες από ενοικιαζόμενα δωμάτια που απευθύνθηκα μέσω τηλεφώνου η αντιμετώπιση ήταν : ή μια μέρα ή εκατό την ίδια τιμή θα πληρώσεις και με απόδειξη επιπλέον ο ΦΠΑ. ευτυχώς βρήκα και επαγγελματίες που τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα και επαγγελματικά. Μου πρόσφεραν δωμάτιο στην μισή τιμή με απόδειξη και αν έμενα και την τριτη εβδομάδα η μείωση θα ήταν 20%.
    Στους αεριτζήδες τους εξηγούσα γιατί δεν κάνετε καλύτερες τιμές αφού έχετε άδεια δωμάτια; Η επαγγελματική απάντηση γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπήρξε και χειρότερη περίπτωση ξενοδόχου που αγωνιζόταν να μειωθεί η τουριστική διάρκεια γιατί τότε πίστευε ότι θα είχε πληρώτητα 100% και θα ζούσε άνετα από τον μήνα που θα ΄τρεφε τους 11. δυστυχώς για αυτόν η λογική του τον έκανε να πέσει έξω αν θυμάμαι σε δυο ή τρία χρόνια από την λειτουργία της επιχείρησής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παλαιότερα που τα μπακάλικα είχαν την νοοτροπία τώρα που έρχονται οι επισκέπτες θα τους αλλάξω τα φώτα, και τα μακαρόνια από 2€ το πακέτο το πήγαινε 2,5€, ο χώρος του αυτοκινήτου περίσσευε να κάνω τις προμήθειες από την Αθήνα. Τώρα το φουλάρω με βενζίνη γιατί στην Άνδρο είναι υπερβολικά ακριβή. Η κάθε εποχή έχει και την προμήθεια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή