Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

PHILOXENIA 2013

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 Στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση στην Ελλάδα, την ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2013,  που πραγματοποιήθηκε από τις 21-24 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε και η Άνδρος. Το νησί μας διέθετε δικό του χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
H έκθεση PHILOXENIA αποτελεί την επίσημη εκθεσιακή έκφραση της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, η οποία για 28 συνεχή χρόνια συνδράμει ουσιαστικά στο επιχειρείν του κλάδου.
Την διοργάνωση της εκθεσιακής συμμετοχής ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τοποθετώντας τα εντυπωσιακά περίπτερα των νησιών μας σε δεσπόζουσα θέση στον εκθεσιακό χώρο, όπου διανεμήθηκε προωθητικό υλικό και δώρα στους επισκέπτες, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, εκπροσωπούμενη από τον Παναγιώτη Μενάδρο, τον Σπύρο και τον Στέλιο Κορρέ από τις Κυκλάδες, τον Γιώργο Παττελάκη και την Δέσποινα Ελευθεράκη από τα Δωδεκάνησα, συμμετείχε με σταθμούς προβολής των Κερασμάτων του Αιγαίου. 
Στην εκπροσώπηση του νησιού μας συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Μαρία Βασιλοπούλου και Φρατζέσκος Αθανασίου. Στους επισκέπτες της θέσης της Άνδρου διανεμήθηκαν  δύο εκδόσεις του Δήμου οι: «Άνδρος, το νησί των νερών και των ονείρων» και «Πεζοπορία στην Άνδρο», το έντυπο υλικό των  Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων «Αγία Θαλασσινή» και «Άγιος Φίλιππος»,  και προσφέρθηκαν  κεράσματα από προϊόντα του νησιού.
Η επίσκεψη σε αυτές τις εκθέσεις ιδιαίτερα για τον κόσμο που ταξιδεύει αποτελεί παράθυρο επικοινωνίας  που ανοίγει δίαυλο και για τους επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού. 
Σε αυτήν την παρουσία στόχευσε η προβολή της Άνδρου με τα ποικίλα ενδιαφέροντα που διαθέτει για την επισκεφτείς.
Ενδιαφέρουσα αγορά είναι η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Μακεδονία. Οι ταξιδιώτες αυτοί αρέσκονται να επισκέπτονται τόπους που αρέσκονται εκτός από την θάλασσα και τον ήλιο, στον πολιτισμό και την παράδοση, στην ηρεμία και τον κοσμοπολιτισμό...
Οι Μακεδόνες έχουν στον χαρακτήρα τους την θρησκευτικότητα που στους τόπους που ταξιδεύουν επισκέπτονται βυζαντινούς ναούς και μοναστήρια. Δυνατότητα που η Άνδρος καλύπτει.






5 σχόλια:

  1. bravo se aftous pou endiaferthikan gia to nisi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως κάθε φορά πρέπει να δικαιολογηθούν τα έξοδα των παρατρεχάμενων για δωρεάν ταξιδάκια αναψυχής. Ουδείς από τις κουστωδίες της ντροπής και της σπατάλης δεν είναι γνώστης του αντικειμένου της τουριστικής βιομηχανίας, πλην των επαγγελματιών που συμμετέχουν και προσπαθούν να δώσουν τη χροιά που απαιτείται…
    Χορτάσαμε πια με συμφωνίες από Αραβικά Εμιράτα και Ουκρανούς θρησκευόμενους. Το αποτέλεσμα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ΜΗΔΕΝ. Ούτε Άραβες ήρθαν στην Άνδρο και πολύ περισσότερο Ουκρανοί.
    Επίσης όταν ο Δήμος συμμετέχει σε διεθνή τουριστική έκθεση με έντυπα τυπωμένα μόνο στα ελληνικά και αυτά περιέχουν καταχωρήσεις εκθετών του 2011, τα λόγια περιττεύουν. Ο ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλίμονο να πούμε κάτι καλό και θετικό....Προς θεού...!όλα μαύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ταξιδάκια στα Λονδίνα, τις Θεσσαλονίκες, τις Γερμανίες , τις Ρωσσίες και ό,που αλού ο θίασος γουστάρει καλά συνεχίζουν. Η μαντάμ Ρεμπούτσικα εν μέσω κρίσης μας κόστισε τα μαλλιά της κεφαλής μας, το χρήμα ΜΑΣ κατασπαράζεται ανελέητα σε μηδενικής απόδοσης και αμφίβολης αισθητικής πανηγυράκια όπου καλοπερνούν οι δικοί μας και εργολαβούν οι δικοί μας. Να ζητήσουμε κανέναν έλεγχο να δούμε πότε , ποιος , γιατί και με τι αποτελέσματα ξεκοκκαλίζει τον τόπο; Ζαβαντριώτες είμαστε, αλλά κάπου η πλάκα σοβαρεύει και αρχίζουν τα όργανα. Τέλος του γλεντιού φίλοι μου ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή