Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ


Πλήθος κόσμου από το Μπατσί, το Γαύριο και τις γύρω περιοχές ήλθαν στον ιερό ναό του Αγίου Φιλίππου, πολιούχου του Μπατσιού που γιόρταζε, χθες 14 Νοεμβρίου. Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ με την συμμετοχή  πολλών ιερέων του νησιού.

Παρόντες στη σύναξη αυτή ήταν η πολιτική εξουσία του νησιού, με τον Δήμαρχο Γιάννη Γλυνό, τους αντιδήμαρχους Κωνσταντίνο Μαγουλά, Ειρήνη Πανταζή και Φραγκίσκο Αθανασίου, τους δημοτικού συμβούλους Μαρία Βενετίκη, Θεοδόση Σουσούδη και Κυριάκο Θωμά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Ίσσαρη. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου.
Η πιο λαμπρή παρουσία ήταν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου που προσήλθαν στον ναό συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους! 
Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Σκορδαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρεις χαρακτηριστικούς σταθμούς της ζωής του Αγίου, την Κλήση, την Αποστολή και το Μαρτύριο. 
Η περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Μπατσιού φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που υπήρχαν το πρωί.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου