Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

200.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ !

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε...

Ξεκινήσαμε ψηφιακά τον περασμένο Φεβρουάριο την επανέκδοση του "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα".
Η διαδικτυακή δημοσιογραφική έκδοση που απουσίαζε από την Άνδρο. Και σε αυτή την μορφή, όπως και στην έντυπη, η κοινωνία της Άνδρου και οι Ανδριώτες εκτός νησιού πολύ γρήγορα μας ανακάλυψαν και γίναμε η καθημερινή συντροφιά τους. 
Το αποδεικνύουν οι μετρήσεις της GOOGLE που κατέγραψαν 200.000 επισκέψεις σε λιγότερο από εννέα μήνες και οι 339 αναρτήσεις που πραγματοποιήσαμε.
Το "μυστικό" αυτής της επιτυχίας έχει να κάνει με τον τρόπο που παρουσιάζουμε την είδηση, χωρίς ένταση και κυρίως με τρόπο που να υπηρετεί την αλήθεια.
Λέγοντας αλήθεια, εννοούμε να καταγράφεται το γεγονός που φαίνεται και παράλληλα να παρουσιάζεται  και η είδηση που δεν είναι ορατή.
Είναι το τμήμα της πληροφόρησης που αποτελεί προϊόν έρευνας, αποκάλυψης και ερμηνείας, προσφέροντας με αυτόν τρόπο ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για την Ανδρο, όπως τα χρόνια 1987-1996 με την έντυπη ομώνυμη έκδοση μας ‘’ΑΝΔΡΟΣ σήμερα’’!
Δίπλα σε όσους γεννήθηκαν, κατοικούν, αγαπούν την Ανδρο και επιθυμούν την αναπτυξιακή της προοπτική!
Η καινούργια μας αρχή, μας οδηγεί να περπατήσουμε νέους δρόμους, να περπατήσουμε με διευρυμένη επικοινωνία, να αναδείξουμε, δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους εσάς, να σφυρηλατήσουμε την ομοψυχία  των απανταχού Ανδριωτών και φίλων του τόπου μας.

Αδιαπραγμάτευτη βούλησή  και διαρκής μας στόχος είναι:

Να στηρίζουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γενέθλια γή μας.
Να φωτίζουμε πληρέστερα και πολύπλευρα τα γεγονότα και τα πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας.
Να παρεμβαίνουμε  στη δημόσια ζωή υπηρετώντας τους συμπατριώτες μας.
Να είμαστε καθημερινά μαζί, με ειδήσεις και γεγονότα, με θέματα που αφορούν τον τόπο μας, που αφορούν τη ζωή μας καθώς και την ιστορία , τον πολιτισμό, την τέχνη και το περιβάλλον.
Χωρίς υποβολείς και δίχως εξαρτήσεις!
Απέναντι στην εξουσία και δίπλα στον πολίτη!
Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι η Ανδρος, οι Κυκλάδες μας, μπορούν και πρέπει να έχουν καλύτερη μοίρα από αυτή που, δυστυχώς, της επιφύλασσαν εδώ και χρόνια…
Πιστεύουμε  στις δυνατότητες της ενεργού συμμετοχής όλων των συμπατριωτών μας και εμπιστευόμαστε πλήρως τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας.
Επιζητούμε όλες αυτές οι δυνάμεις να γίνουν η ζωντανή φωνή του "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα".
Μόνο με την υπέρβαση των τεχνητών διαχωριστικών γραμμών και αλλάζοντας εμπράκτως νοοτροπία με συνένωση, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, σύνθεση απόψεων και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας, μπορούμε να ανοίξουμε νέα αναπτυξιακή προοπτική για το νησί μας στα δύσκολα  χρόνια που διανύουμε.
Είναι γεγονός πλέον ότι το διαδίκτυο, είναι η δύναμη των πολιτών, για την ελεύθερη, αδέσμευτη και ανόθευτη έκφρασή τους!
Είναι η καθαρή και στεντόρεια φωνή τους!
Και, ασφαλώς, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να κάνουμε σαν τόπος και κοινωνία, ένα βήμα μπροστά! 
Προς Θεού όμως, δεν διεκδικούμε το αλάθητο! Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το θάρρος της διόρθωσης, γιατί στοχεύουμε την αλήθεια.
Άλλωστε, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που, ενδεχομένως, μας διαφοροποιούν!
Αισθανόμαστε τέλος, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες - αναγνώστες για την εμπιστοσύνη που μας δίνουν.
Να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες της ιστοσελίδας που μας ενημερώνουν για ότι σπουδαίο γίνεται και ενδιαφέρει τους Ανδριώτες. Με την ουσιαστική και διαρκή συμμετοχή τους δημιούργησαν το "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" σε αυτοδιαχειριζόμενο blog.
Να ευχαριστήσουμε τους συντοπίτες μας οι οποίοι με τις επιστολές
 (e-mail) και τα σχόλια που μας στέλνουν, με τις ενημερώσεις, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τις γκρίνιες...

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!!!  

Oι διαχειριστές του '' ΑΝΔΡΟΣ σήμερα''

Κώστας Γ.Λυγίζος - Ανδρέας Μ.Μακρογκίκας

11 σχόλια:

  1. Πολύχρονοι και πάντα σταθεροί στις αξίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντομα να φτάσετε το 1.000.000 επισκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας διαβάζω απο την πρώτη στιγμή στο internet,όταν ο μπαμπάς μου, μου είπε για εσάς,αφού ήταν συνδρομητής σας τότε τα παλιά χρόνια της έντυπης έκδοσης.Πολύ έξυπνο ν αμας παρουσιάσετε σήμερα τα εξώφυλλα των τευχών σας τότε,που δείχνουν θέματα που αποτέλεσαν οδηγό για την αναάπτυξη του τόπου μας.Συνεχίστε θα είμαστε κάθε μέρα περισσότεροι κοντά σας στον κοινό σκοπό της ανάδειξης της Ανδρου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας γνώρισα μόλις πριν έναν μήνα,απο το άρθρο σας που ...έκανε πάταγο εδώ στην Ανδρο,σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Γαύριο και το εκεί Λιμεναρχείο.Κατάλαβα ότι δεν χαρίζεσται και ήδη ετοιμάζομαι να γίνω και εγώ συνεργάτης σας,με ότι καλό ή κακό καταγράψει η παρουσία μου στον τόπο μου και θα έχει να κάνει με προιόν έρευνας και προβολής αιτημάτων συγχωριανών μου, που έχουν βαλτώσει και θέλουν ανάδειξη και λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παρουσίαση και η ποικιλία των θεμάτων που προβάλλετε γρήγορα θα σας κάνει να φτάσετε ακόμ απιό ψηλά στο 1 εκατομμύριο αναγνώστες.Προσέξτε όμως, μην καβαλήσετε και εσέις ..καλάμι,γιατί ειλικρινά,έλειπε απο την ΑΝΔΡΟ μας η φωνή σας.Προσέξτε να μην χαλάσετε την προιστορία σας...ακούστε με, σας μιλάει ένας πολύ πιό μεγάλος απο εσάς αναγνώστη, που έζησε στο νησί μας πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αρέσει γιατί διατηρείτε το πνεύμα του περιοδικού ΑΝΔΡΟΣ και έχετε προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα.
    Κοιτώντας τα παλαιά τεύχη που συνοδεύουν την επετειακή παρουσίαση αναφαίνεται η διαχρονικότητα των τότε δημοσιεύσεων σας και η γύμνια των πολιτικών που είναι τα ίδια πρόσωπα ή στηρίζονται σε αυτά τα πρόσωπα, που δεκαετίες τώρα προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του νησιού. Όταν τα άλλα νησιά τερματίζουν γύρους εμείς σκεπτόμαστε πως να ξεκινήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την επιτυχία σας δεν την συμμερίζονται όλοι. Κάποια παλικάρια και λεβέντισσες από Χώρα, Γαύριο και Μπατσί σας κάνουν βουντού, κοινώς σας βρίζουν ως θαμώνες της οδού Μενάνδρου μετά την 12 νυχτερινή. Τους ξυπνάτε με τον θόρυβο που προκαλείτε τα προβατάκια τους κάνοντας τα αγρίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί Κώστα και Ανδρέα συγχαρητήρια και μπράβο για την προσπάθεια. Να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο γιατί μέσα από την ενημέρωση σας αλλά και την επικοινωνία με τους υπόλοιπους συνομλητές νιώθουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στο νησί μας και τους ανδριώτες. Συμφωνούμε με τα περισσότερα, διαφωνούμε σε λιγότερα άλλα επικοινωνουμε με όλους για την Άνδρο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ...ΚΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΙ...ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ,ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ GOOGLE KAI ΣTO 1 KAI 2 EKATOMMYΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας γνώρισα και εγώ το καλοκαίρι και τώρα πιά καθημερινά με το άνοιγμα του υπολογιστή μου,είσαστε το πρώτο μου κλίκ ! Εντυπωσιασμένη μ ετηην ποικοιλία των θεμάτων σας,αλλά θέματα που να αφορούν την γυναίκα και τις δυνατότητες που τις δίνονται να επιβιώσει εδω στο νησί,δεν είδα κάτι να δημοσιεύεται ? νομίζω ότι καλή αρχή θα ήταν να μας ενημερώνατε, για οτιδήποτε έχει να κάνει με την απασχόληση μας,γιατί προγράμματα μέσω του Δήμου ή άλλων φορέων,δυστυχώς τα ...ψιλοπαρουσιάζουν, όταν έχουν λήξει οι προθεσμίες...σας λέει εσάς κάτι αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας διαβάζω και εγώ και η παρέα μου εδώ μακρυά που ζούμε απο το νησάκι μας και θέλουμε να σας συγχαρούμε για την μέχρι σήμερα συντροφιά σας,αλλά και για τα άρθρα-παρεμβάσεις σας,σε καίρια ζητήματα της ΑΝΔΡΟΥ,που φέρνεται στην επιφάνεια.
    Ελπίζουμε να σας έχουμε έτσι πάντα δυναμικούς και αδέσμευτους ακόμα και για θέματα...που θα καίνε...και τότε σίγουρα θα φτάσετε όχι το 1 εκατομμύριο αλλά πολλά...μύρια κλίκς...συνεχίστε..σας παρακολουθούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή