Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η επιβατική κίνηση της Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής.

Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!!
Η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή,
  συντηρεί νησιά και πλοία τους χειμερινούς μήνες

Κάθετη και κορυφαία αναμένεται η πτώση της επιβατικής κίνησης από την 1η Νοεμβρίου και μέχρι τέλος Μαρτίου 2014, αφού περιορίζονται τα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της προγραμματισμένης ετήσιας ακινησίας τους.
Η περσινή αναλγησία κατά των Ανδριωτών, αλλά απ' ότι  μάθαμε και της Τήνου και της Μυκόνου - σε λιγότερο βέβαια βαθμό, αφού έχουν και την επιλογή του Πειραιά - απο την εταιρεία AGOUDIMOS LINES (εντάξει τώρα αυτή τελείωσε) αλλά και της εταιρείας FAST FERRIES, δυστυχώς φέτος, πάει να γίνει και απο την Ανδριώτικη Εταιρία GOLDEN STAR FERRIES των αδελφών Στεφάνου με το πλοίο τους SUPERFERRY II.
Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και πίκρα των Ανδριωτών, στο άκουσμα, ότι θα γίνει αναστολή των τοπικών δρομολογίων της Παρασκευής από Ραφήνα για Άνδρο στις 19:15 και της Κυριακής από την Άνδρο στις 21:30, που στην ουσία, μειώνει την επισκεψιμότητα της Ανδρου τους τέσσερεις (4) αυτούς μήνες κατακόρυφα !
Σε αυτήν την περίπτωση, όλοι αναρωτιούνται και στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αμοιβαιότητας και μάλιστα με όφελος και για τις δύο εταιρείες, γιατί να μην παραταθεί (αφού το SUPERFERRY σταματάει το τοπικό δρομολόγιο), η αναχώρηση του πλοίου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ την Παρασκευή απο την Ραφήνα αντί για τις 17:30, να φεύγει στις 18:30  και την Κυριακή το SUPERFERRY αντί για τις 16:30, να φεύγει απο την ΑΝΔΡΟ στις 18:00 ή ακόμα και στις 18:30.
Ολοι λένε, εντάξει έχει μειωθεί η κίνηση, αποδεικνύεται απο τα τελευταία τοπικά δρομολόγια που κάνει το SUPER FERRY που όντως, πάει και έρχεται σχεδόν άδειο με ζημιά, αλλά η αμοιβαία αυτή μετατόπιση και των δύο δρομολογίων, θα εξυπηρετεί όλους όσους φεύγουν από την Αθήνα, αλλά και όλους όσους επιστρέφουν την Κυριακή, απο τα τρία (3) νησιά με την χρονική αυτή ‘’μετατόπιση’’.
''Μετατόπιση δρομολογίων'' που όμως καλύπτει πολύ μεγαλύτερο φάσμα επιβατηγού κοινού, που θέλει να αξιοποιήσει στα νησιά μας το 3ημερο. 
Aλλαγή που μόνον οφέλη θα έχει και για τις δύο εταιρείες, αλλά και για τα τρία (3) νησιά όλο τον χειμώνα, αφού προλαβαίνουν να τα επισκεφθούν, επιβάτες, άνθρωποι με κατοικίες κλπ, με μεγαλύτερο διαθέσιμο χρόνο, για τις κάθε είδους εκεί δραστηριότητες.
Δραστηριότητες που έχουν να κάνουν ασφαλώς,  με αυτήν την ίδια την  οικονομία του νησιού και γενικά, την όποια ζωντάνια τους, έστω, τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.
Αυτοί  οι ίδιοι οι αδελφοί Στεφάνου γνωρίζουν καλύτερα απο όλους, για κάποιον που θέλει να φύγει από την Άνδρο στις 16:30 και κατοικεί από το Μπατσί και μέσα, ότι θα πρέπει να κλείσει τις δουλειές και το σπίτι του, να μην φάει ποτέ στο μεσημεριανό τραπέζι με τους γονείς και συγγενείς του, ή να σηκωθεί με την μπουκιά στο στόμα, οπότε είναι αυτό που  λέμε χαμένη τελείως η Κυριακή, χαμένο τελείως το Σαββατοκύριακο στην Ανδρο! 

Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα δύο νησιά, στις αντίστοιχες ώρες που ξεκινάει το πλοίο απο την Μύκονο και την Τήνο προς Ανδρο-Ραφήνα.
Ολοι απορούν και λένε ότι, εάν δεν κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα, γιατί δεν το κάνουν και γυρίζουν την πλάτη τους στους Ανδριώτες που ζούνε στο νησί, που έχουν κάθε λογής επιχείρηση και περιμένουν πώς και πώς να κινηθούν λιγάκι τα Σαββατοκύριακα;
Ολοι απορούν και λένε ότι, τα τοπικά τους πρακτορεία και στα τρία (3) νησιά, το τηλεφωνικό τους κέντρο, δεν μεταφέρουν την επιθυμία αυτή των ταξιδιωτών, δεν αφουγκράζονται την καθημερινότητα της στήριξης της οικονομίας των νησιών μας και κατ' επέκταση και την δική τους.
Η αλλαγή αυτή θα τονώσει τις οικονομίες των νησιών - ήταν και περσινό αίτημα των Ανδριωτών και απ' ότι γνωρίζουμε και της Τήνου και της Μυκόνου - και δεν ζημιώνει επιχειρηματικά τις εταιρίες και ειλικρινά όλοι αναρωτιούνται γιατί να μην γίνει αποδεκτό. 
Από όλη την Άνδρο λένε σήμερα, μέρες τώρα, ότι οι συμπατριώτες μας πλοιοκτήτες του SUPERFERRY ΙΙ και να αρνηθεί, όπως και πέρσι, να παρατείνει το δρομολόγιο της Παρασκευής η FAST FERRIES - αυτοί θα πρέπει μονομερώς να αλλάξουν της Κυριακής το δρομολόγιο. Να επισημάνουμε τέλος ότι, δεν αρνείται κανείς το δικαίωμα άσκησης επιχειρηματικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά απο τους αδελφούς Στεφάνου, ότι θα επικρατήσει, μία κοντόφθαλμη επιχειρηματική αναλγησία, που πλήττει και την ίδια τους την επιχειρηματικότητα, αλλά και το νησί μας, ασφαλώς δεν την περιμένουμε,δεν θέλουμε να την δούμε.
Σαν Ανδριώτες, τους θέλουμε μπροστά – όπως οι ίδιοι συχνά δηλώνουν– στην παράλληλη αυτή σχέση που έχει αναπτυχθεί.
Παράλληλη σχέση που έμπρακτα δείχνουν οι Ανδριώτες στο πλοίο τους και που σίγουρα θα έχει με την κίνηση τους αυτή, σήμερα, αύριο και στο μέλλον, ακόμη μεγαλύτερη και για τα δύο τους πλοία, που θα  εξυπηρετούν το νησί μας και την οικονομία του, μέσα απο την ακτοπλοική του σύνδεση με την πρωτεύουσα, αλλά και τ΄άλλα νησιά.


8 σχόλια:

  1. Επιτέλους,κάποιοι δημοσιοποίησαν αυτό που συζητάμε και ζητάμε στις επαφές μας με τα πρακτορεία αυτών των εταιρειών.Μόνο που πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι στα πρακτορεία, ότι δεν είναι μόνον, για να κόβουν εισητήρια και να εισπράττουν,αλλά αποδέκτες και των αιτημάτων των επιβατών πάσης φύσεως, όπως γίνεται παντού στο εξωτερικό.Οχι σαν πέρσι τέτοια εποχή που το μεταφέραμε στους κατά τόπους πράκτορες και μας απαντούσαν..λές και απευθύνονταν σε εξωγήινους.Ας ελπίσουμε αγαπητό ΑΝΔΡΟΣ σήμερα,ότι η δημοσίευση σας αυτή θα ποιάσει τόπο, θα πάρει σάρκα και οστά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ..ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΟΥΡΟΥΜΕ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αγαπητός σε όλους μας κατά Τζώρτζης πέρσι σε κουβέντα μέσα στα σαλόνια..αν θυμάμαι καλά του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ είχε βρεί πολύ λογικό και σωστό, στο να μετατοπισθούν τα δρομολόγια κατά 1 ώρα την Παρασκευή απο την Ραφήνα και κατα μιάμιση απο την Ανδρο τις Κυριακές.
    Τώρα που έχουνε το πλοίο τους στην γραμμή, γι ανα δούμε τι θα πράξουν ?... ΌΧΙ ΜΌΝΟΝ ΛΟΓΙΑ ! ! ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπιδή μπορούνε να πούνε παλι φέτο ότι κυτάμε και τα φορτιγά.εμείς δεν είμασται αντιθετοι απο αυτο που λέτα.Ισα-ισα αντι να σκοτονομαστε ν απρολαβουμε,θα μας εξυπηρετησουν και εμας καλίτερα.Μην τα ριξουνε παλι σε εμας,γιατί και εμεις τα ακούμε μετά απο τους πελάτες μας...και όλοι όσι ζουνε στα νησιά μας μόνιμα ξέρουνε και καταλαβαινουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΌΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑI ! ! ΔΕΝ ΠΡΕΠEI ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ! ! ...ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 21:30 ΣΤΙΣ 22:30 !
    KYΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝΟ ΜΙΑΣΙΜΗ ΩΡΑ ΠΟΙΟ ΑΡΓΑ ΓΙA ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΙΛΟΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 18:30 ΣΤΙΣ 20:00 'H ΣΤΙΣ 20:30.ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για εμας απο το Κόρθι η λεταβολή αυτών των δρομολογίων θα μας κάνει να είμαστε κοντα στους δικούς μας τα περισότερα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.Μακάρι να ένοιωθαν όλοι αυτοί που κανονίζουν τα δρομολόγια,να έβλεπαν στα μάτια των γερόντων μας στο νησί,που θα μπορούμε να έρθουμε κοντά τους ακόμα και μιά Κυριακή του χειμώνα ,αφού θα μας δίνεται η δυνατότητα του ..αυθημερόν.Αλήθεια ρωτάω εγώ η αφελής ;..επιβάτες δεν θέλουν περισσότερους να πηγαινοέρχονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εγώ θα περιμενω να δω κατα πόσο οι Ανδριωτες εφοπλιστες Αφοι Στεφανου θα κάνουν πράξη αυτην την λογική μεταβολή του ενός δρομολογιου τους-αφού σταματάνε το τοπικό της Παρασκευής και της Κυριακής - παρ' όλο που μας λέγανε ότι θα τα κρατήσουν μέχρι τον Γενάρη που θα φυγει το SUPERFERRY...και άντε να κοπούνε τα τοπικά αφού δεν υπάρχει κίνηση πολύ,αλλά η μεταβολή χρονικά κατα 1-2 ώρες όλους μας εξυπηρετεί,για να τους δούμε τώρα ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ ότι την Άνδρο μας πρέπει να την εξυπηρετούν οι εταιρείες ειδικά Παρασκευή και Κυριακή με τα τοπικά όμως από την άλλη όταν μπήκα στο Superferry Παρασκευή απόγευμα είχε 90 ατομα και καμία 20αρια στην επιστροφή για Ραφήνα από ότι φανηκε..Καλύτερα να έχουμε το στανταρ δρομολόγιο μας παρά να χάσουμε και αυτό με τη λογική αααα μπαινουμε μέσα το χειμώνα και σταματάμε όπως το Πηνελοπάκι μας και το Αικατερίνη,,,
    Μπορεί και να διαφωνείτε ..ίσωσ και να έχω άδικο όμως το σημαντκό για μένα είναι να υπάρχει σταθερή καθημερινή εξυπηρέτηση του νησιού μας έστω και χωρίς τοπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή