Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΡΥΠΑΝΣΗ

 ΚΑΙ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  

Η παραλία και η θάλασσα γίνονται απολαυστικές όταν είναι καθαρές. Κατάσταση που όλοι την επιθυμούμε. Αντιδρούμε μάλιστα όταν συμβαίνει το αντίθετο και είναι φυσική η αντίδρασή μας αφού μας στερούν ή μας περιορίζουν αυτή την χαρά που μας προσφέρει η φύση.
 Συμβολή στη ρύπανση μπορεί να έχει ο καθένας μας. Φυτεύοντας την γόπα στην άμμο (που δεν φυτρώνει), εγκαταλείποντας το γυάλινο μπουκάλι της μπύρας ή του αναψυκτικού στην θάλασσα ή το περιτύλιγμα της τυρόπιτας…
Ο συλλογισμός, αυτά είναι ασήμαντα παραπτώματα σε σύγκριση με την ρύπανση ορισμένων εργοστασίων, πλοίων ή άλλων όμοιων ασυνείδητων είναι εσφαλμένος. Το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό είναι ποιοτικό! Είτε λίγο είτε πολύ περισσότερο ρυπαίνουμε, το θέμα είναι η συγκεκριμένη πράξη να σταματήσει. Αρχίζοντας από τα λίγα, από την καθημερινότητά μας, μπορούμε με συνέπεια να περιορίσουμε την μεγάλη αυθαιρεσία. "Το δε βαριέσαι", είναι η αρχή του κακού...
Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει το χρόνο που χρειάζονται τα απορρίμματα για να σταματήσουν να είναι ενοχλητικά σκουπίδια.

ΥΓ. Να λάβετε υπόψη ότι το χαρτί ή οι φλούδες του φρούτου που χρειάζονται σχετικά λίγο χρόνο να διαλυθούν, εύκολα μπορούν να συγκεντρωθούν σε μεγάλο αριθμό, αν βρεθούν πολλοί λουόμενοι ασυνείδητοι, δημιουργώντας άσχημη εικόνα που μας αποτρέπει να απολαύσουμε την θάλασσα και την παραλία.


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλο Σ/Κ!!!!!
    ας κανουμε λοιπόν κατι κι εμεις για αυτόν τον πλανήτη που μας φιλοξενεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λύση των περιβαλλοντικών (και όχι μόνον) προβλημάτων θα ήταν εφικτή αν συνειδητοποιήσουμε ότι η γη μας φιλοξενεί και δεν έχουμε ιδιοκτησιακά δικαιώματα επ΄ αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή