Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Εισάγονται 1194 σπουδαστές!

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


Εισάγονται 1194 σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014 (προκήρυξη 3621/894/13/07-06-13  Υπουργείου Ναυτιλίας). Ειδικότερα, θα εισαχθούν 705 σπουδαστές στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και 489 στις ΑΕΝ Μηχανικών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισαχθούν με δύο τρόπους:
ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Καλύπτει ποσοστό 60% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η προθεσμία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων  είναι η 11η Ιουλίου.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Καλύπτει ποσοστό 40% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους με τα εξής προσόντα:
1.Να είναι κάτοχος τίτλου απόλυσης Λυκείου ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
2. Να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια και να είναι γραμμένος/η στα μητρώα αρρένων ή Δημοτολόγια Δήμου.
3. Να μην έχει συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας του (γεννηθέντες το 1986 και μεταγενέστερα)
4. Να είναι κατά γνωμοδότηση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ικανός σωματικά και πνευματικά για το ναυτικό επάγγελμα.
5. Να μην έχει τιμωρηθεί με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου καθ’ υποτροπή ή μεγαλύτερη του εξαμήνου για λαθρεμπόριο ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Εθνικού Νομίσματος ή για αδίκημα αναφερόμενο στην επί του πλοίου υπηρεσία και να μην έχει στερηθεί οριστικά το δικαίωμα άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.
Τα δικαιολογητικά, πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την 9η Αυγούστου.
Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών υποψηφίων συμμετεχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι η 11η Ιουλίου 2013, ενώ των λοιπών κατηγοριών η  2013.
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στη σχετική απόφαση (ΕΔΩ) και στην προκήρυξη (ΕΔΩ)  του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου