Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !

NEO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ

Ένα μεγάλο έργο ξεκίνησε! Οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Άνδρου απέδωσαν καρπούς και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. 
Οι προσωπικές επίμονες παρεμβάσεις του Δημάρχου Γιάννη Γλυνού, ώστε να μην καθυστερήσει το έργο και χαθούν τα χρήματα απο το ΕΣΠΑ, έπιασαν τόπο. Η ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου θα έχει  νέο με σύγχρονες παιδαγωγικές προδιαγραφές Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει την σχολική περίοδο 2014-15.
Οι "μπουλτόζες" έπιασαν δουλειά για τα πρώτα χωματουργικά θεμελίωσης του κτιρίου, αναμένονται τα υλικά για να ξεκινήσει η κατασκευή του  σκελετού του κτιρίου.
Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ, είναι προυπολογισμού 3.500.000€ με συμμετοχή και του Ελληνικού Δημόσιου.
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει όλους  τους χώρους που απαιτεί ένα σύγχρονο σχολείο και με πλήρη εξοπλισμό.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή εξαθέσιου Δημοτικού, δυναμικότητας 150 μαθητών. Το κτίριο θα είναι διώροφο με συνολικό εμβαδόν 1.550,85 τ.μ. και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία εκπαιδευτικών, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
Στην χρηματοδότηση περιλαμβάνεται και η προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού με τα απαραίτητα έπιπλα και όλα τα άλλα είδη υποστήριξης της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου.
Στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου περιλαμβάνονται και αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι ανοικτές και μετά τη λειτουργία του σχολείου. Να χρησιμοποιούνται από τους νέους, τους συλλόγους και όσους θελήσουν να αθληθούν...


6 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ.ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογουμένως ένα μεγάλο έργο στον τόπο μας.Κατασκευή Σχολείου ; ; ...αλήθεια ακούγεται κάπως περίεργα τούτη την περίοδο.Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί και την ερχόμενη χρονιά 2014, να γεμίσει απο τις φωνές των παιδιών μας, μέσα και έξω απο τις αίθουσες.
    Ακόμ ακαι εμείς οι γονείς να έχουμε έναν χώρο άθλησης μας,χώρο που τόσο λείπει απο τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθώντας και από το facebook το θέμα αυτό βλέπω τον παραλογισμό και του τοπικού πολιτικού συστήματος, του τοπικού κατεστημένου. Το πρόβλημά τους είναι γιατί άρχισε να κτίζεται τώρα ενώ είναι απόντες από την εξουσία. Λες και στο σχολείο θα πηγαίνουν μόνο τα παιδιά που οι γονείς τους ψηφίζουν την υπάρχουσα αρχή του δήμου! Η χαρά ότι κτίζεται ένα σχολείο έρχεται σε δεύτερη μοίρα (στην καλύτερη περίπτωση). Με τέτοιους χαρακτήρες να γιατί το νησί πάει πίσω. Φοβάμαι ότι είναι ικανοί να γκρεμίσουν το σχολείο για να αποδείξουν ότι δεν το ολοκλήρωσε ο δήμος...
    Οι εφοπλιστές πρέπει να παρέμβουν αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να στείλουμε στον εισαγγελέα το πολιτικό κατεστημένο και ταυτόχρονα να πάψει να οπισθοδρομεί το νησί. Να κάνετε ένα ρεπορτάζ για τις Οινούσες. Πως κατάφεραν οι εφοπλιστές να απομακρύνουν τους πολιτικάντηδες από τα κοινά του νησιού και ανέδειξαν τις υγιείς δυνάμεις. Μακάρι να ευδοκιμήσει αυτή η τάση που εξαγριώνει αυτούς που χρησιμοποιούν το δήμο προς προσωπική εξυπηρέτηση.
    Μου την δίνει οι πρώην και οι τέως δήμαρχοι να δραστηριοποιούνται πάλι λόγω προεκλογικής περιόδου. Τι να μας πουν; Τα γνωρίσαμε στην θητεία τους! Τα μεγάλα προβλήματα υπάρχουν γιατί δεν θέλησαν να τα λύσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΔΡΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ3 Αυγούστου 2013 στις 1:22 π.μ.

    Στο fb λόγω προεκλογικής περιόδου εμφανίζονται οι υποψήφιοι και διεκδικούν την πατρότητα των επιτυχημένων δράσεων και συμπεριφέρονται ως μητριές στις αστοχίες. Η απόφαση ίδρυσης και η μελέτη του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρείου ξεκίνησαν από τον δήμο Υδρούσας. Η μελέτη δεν εγκρίθηκε διότι είχε ελλείψεις. Η έλλειψη πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις λειτουργίες του σχολείου είναι απάνθρωπο, μόνο οι φασιστικής άποψης θα τα χαρακτήριζαν λεπτομέρειες. Συμπληρώθηκε από τον δήμο Άνδρου και κατατέθηκε πάλι. Από προσωπική εμπειρία αν δεν παρακολουθείς επιμελώς την διαδικασία σε όλα τα στάδια της ώστε να συντομεύσεις το χρόνο, πολυχρονίζει η δημιουργία του σχολείου.
    Δυστυχώς δεν έχουν το θάρρος οι διαδρομιστές του fb να απαντήσουν στην ιστοσελίδα σας που ανέδειξε το θέμα. Οι μισές αλήθειες της πολιτικής έθρεψαν τον λαϊκισμό και έφεραν την χρεωκοπία της Χώρας μας και φυσικά βλάπτουν και σε τοπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το νεοανεγερθέν Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου στην Άνδρο είχε μελετηθεί το 2010 από τον δήμο Υδρούσας.

    Το νέο δημοτικό σχολείο του Γαυρίου ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες και σε χρόνο ρεκόρ όπως επισημαίνουν οι σχολιαστές.
    Πάνω που οι πολίτες της Άνδρου είδαν επιτέλους ένα έργο να υλοποιείται στο νησί επί Καλλικρατικού δήμου , έρχεται στο προσκήνιο το παρακάτω έγγραφο του πρώην δήμου Υδρούσας να μας αποκαλύψει ότι το έργο αυτό ενεκρίθη από το δημοτικό συμβούλιο του τότε δήμου με ημερομηνία πρακτικού 20/2010.
    Στη μελέτη αυτή δεν συμπεριελήφθη τουαλέτα για ΑΜΕΑ, οπότε πέρασαν άλλα 3 χρόνια για να προσαρμοστεί και μια τουαλέτα, και να παρουσιαστεί ως νέα μελέτη σε χρόνο ρεκόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή