Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ...


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ -ΑΝΔΡΟΥ


Bαρεθήκαμε στο νησί διαρκώς, ιδιαίτερα μάλιστα την τουριστική περίοδο, να γινόμαστε ακροατές και θεατές το ίδιου θέματος, που έχει σχέση με την εγκατάλειψη απο μέρους των αρμοδίων Οργανισμών, να φροντίσουν για τα αυτονόητα.
Αφορά την εγκατάλειψη του λιμανιού Γαυρίου και σε μικρότερο βαθμό – λόγω της φύσης της λειτουργίας τους – των λιμανιών Μπατσιού, Κορθίου και Χώρας.
Πως γίνεται σε αυτό το νησί και δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή, αλλά και οι Οργανισμοί που λειτουργούν γύρω από αυτήν, εδώ αναφερόμαστε για τον άμεσα κύρια υπεύθυνο διαχειριστή, το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Ανδρου, να προσφέρουν τα αυτονόητα;

Αλήθεια μπορούν να μας απαντήσουν, τι εισπράττουν απο το νησί μας και τι τελικά επιστρέφεται σαν ανταποδοτικό στον τόπο μας;
Πως, αλήθεια να εξηγηθεί λοιπόν αυτή η αδιαφορία, η αδράνεια;
Το ερώτημα δεν βρίσκει ανταπόκριση, ενώ έρχονται να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις, για το σύνολο της λειτουργίας του λιμανιού Γαυρίου, του λιμανιού της Ανδρου !
Από την σημερινή εικόνα του λιμανιού και της όλης λειτουργίας του, επιβεβαιώνεται το συμπέρασμα, ότι η Ανδρος τελικά, βαδίζει στα “τυφλά”; 
Περιπτώσεις, αναφορές, αποφάσεις και νόμοι που σε προηγούμενα άρθρα μας επισημάναμε, (βλέπε παλαιότερες αναφορές ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)
Η λεγόμενη πύλη εισόδου του νησιού, επιβάλλεται να είναι άψογη σε όλα και προσεγμένη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Ανδρου, δεν μπορεί άλλο να παίζει με τις τύχες του νησιού μας!
Ο προηγούμενος τοπικός Δήμος, αλλά και τώρα ο ενιαίος Δήμος Ανδρου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπροσώπων του, λόγω της φύσης των απαιτούμενων παρεμβάσεων, δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα, ακόμα και στα πιό φθηνά, όπως είναι η αλλαγή μιάς λάμπας φωτισμού ή ακόμα η αλλαγή των σάπιων κολώνων φωτισμού του λιμανιού, που πέφτει η μία μετά την άλλη!
Ο φωτισμός μέσα στο λιμάνι, γίνεται με πατέντες από μέρους του Δήμου, με επικίνδυνες πατέντες, με...ασπιρίνες που λέει και ο λαός, ώστε να μην σβήσουν οι κολώνες φωτισμού.
Όσο δε για αυτές, μέσα από το κρηπίδωμα κολώνες φωτισμού κατά μήκος της παραλίας Γαυρίου, που η μία, κόβεται μετά την άλλη, ή δεν ανάβει, ή σε κάποιες άλλες να κρέμονται καλώδια, φωτιστικά σώματα,να σπεύδει ο Δήμος να απομονώσει μην τυχόν και έχουμε κάποιο ατύχημα.
Aκούμε εδώ και 3-4 χρόνια ότι αντικαθίστανται όλες οι σάπιες, αλλά ακόμα δεν βλέπουμε τίποτα να γίνεται!
Αλήθεια δεν υπάρχουν ούτε 100 ευρώ από όλον αυτό τον Οργανισμό που λέγεται Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Ανδρου, για να δώσουν,να αλλάξουν μιά λάμπα;  δεν υπάρχουν 200-300 ευρώ για άμεση αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων (τα μπράτσα) και στην συνέχεια ολόκληρων των κολώνων;
Nα έχουν δέσει τις σάπιες κολώνες με σχοινί στις παραπλήσιες πινακίδες οδικής σήμανσης, για να μην πέσουν!
Όσο για τις σχάρες...η πατέντα η Ελληνική, ζει και βασιλεύει, έχει βάλει το τοπικό Λιμεναρχείο, δύο πινακίδες με απαγορευτικό στο σημείο αυτό και έτσι κλείστηκαν!
Αν λοιπόν όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Διοίκηση του Ταμείου, οι οποίοι καθημερινά αποδεικνύουν, πόσο ανεπαρκείς είναι, ας πάνε επιτέλους σπίτια τους!
Δεν χρειαζόμαστε τέτοιες αποτυχημένες διοικήσεις!
Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες μας  και δικαιολογημένα εκφράζουν το αίτημα, να αποσύρει ο Δήμος Ανδρου, τους αντιπροσώπους του απο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, δεν χρειάζεται να τρέχουν και στα δικαστήρια σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας ανθρώπων, από αυτήν την ανεπάρκεια τους! Εύλογα τέλος, όλοι αναρωτιούνται, ότι αν διαχειρίζονται έτσι τα πιο απλά θέματα όπως της αντικατάστασης μιας λάμπας φωτισμού στο λιμάνι, μιας κολόνας  προκειμένου να μην μένει στο σκοτάδι με κίνδυνο, για τις αφιξοαναχωρήσεις πλοίων και σκαφών, ποιοί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα για τις ευθύνες που φέρουν στο ακέραιο, σε περίπτωση ατυχήματος;
Να πάνε σπίτια τους, φωνάζουν όλοι στο νησί, να παραιτηθούν, θεωρούνται αποτυχημένοι στο να διοικήσουν έναν τέτοιο Οργανισμό, τον οποίο χρηματοδοτούμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι, είτε επαγγελματίες, είτε ιδιώτες!

7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ -ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ -ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΕΡΕΥΣΗ ΛΥΣΕΩΝ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να δούμε προκοπή αλήθεια στο λιμανι Γαυρίου, όταν ο πρώην δημαρχος Υδρουσας και σημερινος δημ.συμβουλος, περσι με την αλλαγή των σαπιων σιδερενιων κικλιδωματων, έφτασε στο σημείο να αντιδρασει σε αυτήν την αλλαγή για να μην γίνει το εργο ; θα απολογηθεί αυτός στους συντοπίτες μας για αυτη του την οπισθοδρομικη και απαραδεκτη ενεργεια του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε και λέμε...:
    1. Το γιατί το Λιμενικό Ταμείο έχει "απαρνηθεί" την Άνδρο και δεν χρηματοδοτεί κανένα έργο στα λιμάνια του νησιού ,θα ήταν καλύτερα να ρωτήσετε την Δημοτική Αρχή...αλλά επειδή απάντηση αληθή δεν πρόκειται να πάρετε...καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον απο το Λιμενικό Ταμείο.
    2.Τα σιδερένια κιγκλιδώματα στο Γαύριο ήταν φτιαγμένα απο συμπαγές σίδηρο το οποίο δεν "σαπίζει" ποτέ για όσους γνωρίζουν, πάρα μόνο σκουριάζει και με λίγο "ματσακόνισμα" και σωστό βάψιμο γίνεται καινούριο.Τώρα θα μου πείτε γιατί τα άλλαξαν και μάλιστα εν αγνοία του Λιμενικού Ταμείου που είναι και δικαιοδοσία του.....τα συμπεράσματα δικά σας...όσοι έχουν πονηρό μυαλό θα καταλάβουν!!!Τα καινούρια κιγκλιδώματα απο ξύλο ,ναι σαπίζουν,είναι αντιαισθητικά και χρησιμοποιούνται μόνο σε φάρμες και σταύλους....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το υφος του παραπάνω σχολίου,φαίνεσαι ότι είσαι ο ..ανώνυμος Κυριάκος Θωμάς.Ο αποτυχημένος Δήμαρχος της 8ετίας,όταν τότε μοιράζονταν αφειδώς κρατικές επιχορηγήσεις και λεφτά και φέσωσες τον Δήμο μας ( ...θυμίζω τα δημοσιεύματα εποχής.
    Απο τα λεγόμενα σου δείχνεις και αμετανόητος,αντί να είσαι με τους Ανδριώτες,υποστηρίζεις ,γιατί άραγε ; το Λιμενικό Ταμείο και τις επιλογές του.
    Ενας απο τους πολλούς, που τότε σε στήριξαν προσωπικά και επαγγλματικά και απλά έχω μνήμη και θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου , επίσης ανώνυμε..δεν είμαι ο Κυριάκος Θωμάς , ούτε έχω κανένα συμφέρον να υπερασπίσω τον ανωτέρω άνθρωπο.Τι σημασία έχει ποιός είμαι...απλά γνωρίζω καλά κάποια πράγματα εκ των έσω αλλά βλέπω ότι η αλήθεια πέφτει "ξυνή" για κάποιους.
      ευχαριστώ...!

      Διαγραφή
  5. file opos apo ta liga poy katalaben eise asxetos
    ke se ebiaferi h konoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!παρακαλώ κάποιος να μεταφράσει το παραπάνω σχόλιο.

      Διαγραφή