Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

 Nέο "χαράτσι'' για τους ναυτικούς 


Είναι γνωστό στις τσέπες  των ναυτικών οικογενειών και στα πλαίσια αυτού του περίφημου καταστροφικού μνημονίου, ότι οι μισθοί των ναυτικών έχουν συρρικνωθεί δραματικά και οι συντάξεις των απόμαχων της θάλασσας , έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις που φθάνουν και ξεπερνούν το 50%!
Και ας μην μιλήσουμε εδώ και για την απλήρωτη εργασία στην ακτοπλοΐα που έχουν να πληρωθούν ναυτικοί για πάνω από 6-8 μήνες.
Το τελευταίο μέτρο, που ανακοινώθηκε, είναι η προσπάθεια για την αύξηση των εισφορών των ναυτικών στα Ταμεία Πρόνοιας του ΝΑΤ.
Στα ταμεία αυτά, έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα και οι εισφορές, εξαιτίας των διαδοχικών μειώσεων των οργανικών συνθέσεων και της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτικών τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στα πλοία της, με αποτέλεσμα, να έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και να καθυστερούν την καταβολή των εφάπαξ παροχών, από 3 έως και 4 χρόνια !
Ύστερα από την εισφορά του 45% των αξιωματικών, που έχει επιβληθεί υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών,σειρά τώρα έχει το Ταμείο Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων, όπου ο Πρόεδρος του Ταμείου ζητά να αυξηθούν οι εισφορές των κατωτέρων πληρωμάτων για το ταμείο αυτό κατά 85%!
Αλήθεια, νομίζουν οι διοικήσεις των ταμείων αυτών, ότι αυξάνοντας τις εισφορές, θα καλύψουν την χρηματοδότηση και την εξόφληση των εφάπαξ  μέσα από αυτές τις εισφορές; τόσο καλά οικονομικά ξέρουν;
Όλοι οι ναυτικοί αντιδρούν στην "λύση" αυτή που φορτώνει πάλι στις δικές τους πλάτες τα νέα αυτά μέτρα που θα μειώσουν και άλλο το ήδη μειωμένο εισόδημα των οικογενειών τους και ζητούν, η κάλυψη και οι υποχρεώσεις των ταμείων, να γίνει από τα κρατικά ταμεία,να καλύψει η πολιτεία, άμεσα τις υποχρεώσεις των Ταμείων, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η καταβολή όλων των εφάπαξ αποδοχών προς τους δικαιούχους ναυτικούς.

2 σχόλια:

  1. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, για χρόνια έκαναν οι κυβερνήσεις. Δάνεια σε εφοπλιστές από το ΝΑΤ τα οποία τα έπαιρναν σε δολάρια και τα επέστρεφαν σε δραχμές στην αρχική αξία τους. Εντάξαν τους βαρκάρηδες χωρίς ουσιαστική συμμετοχή. Προσθέσαν και τους Πολιτικούς Πρόσφυγες. Το κράτος έκανε κοινωνική πολιτική με ξένα χρήματα. Αντίδραση δεν υπήρξε και από την αντιπολίτευση διότι οι καρπούμενοι ήταν και δικά της παιδιά. Σήμερα εξ αιτίας του κράτους κοντεύουμε να γίνουμε διακοναραίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω και την σύνταξη της 5ετίας (600ευρώ) που πέρνουν οι μισοί Έλληνες εις υγεία του Ανδρέα Παπανδρέου.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή