Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) είναι ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος παρέχει έγκυρη και ανεξάρτητη πληροφόρηση για το περιβάλλον.
Συγκεντρώνει, κάθε χρόνο, δεδομένα για τα ύδατα κολύμβησης που συγκεντρώθηκαν από τις τοπικές αρχές σε περισσότερα από 22 000 τοποθεσίες από όλα τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), την Κροατία και την Ελβετία, και  μετρά κυρίως τα επίπεδα των βακτηριδίων (μικροβιολογική μόλυνση) από τα λύματα και το ζωικό κεφάλαιο.
Κάθε ετήσια έκθεση βασίζεται σε στοιχεία από την προηγούμενη κολυμβητική περίοδο, οπότε η φετινή έκθεση περιέχει στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Μάϊο έως το Σεπτέμβριο του 2012. 
Η οδηγία του 2006 της ΕΕ για τα ύδατα κολύμβησης έχει ως σκοπό τη διατήρηση, την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και την προστασία της ανθρώπινης υγείας. 
Στην Άνδρο υπάρχουν δεδομένα για έντεκα δημοφιλείς παραλίες. Παρουσιάζουμε τους πίνακες του ΕΟΠ για κάθε παραλία όπως εκδόθηκαν στην Άγγλική γλώσσα και στη συνέχεια στα Ελληνικά σε δική μας μετάφραση. Τα σύμβολα που υπάρχουν  στα παλαιότερα χρόνια ο συμβολισμός τους βρίσκεται σε πίνακα. Παράλληλα σε κάθε ακτή έχουμε και το σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ταξινόμηση των υδάτων κολύμβησης που πρέπει να έχει κάθε ακτή.
Πατήστε στο σύνδεσμο ΑΚΤΕΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΟΠ για να γνωρίσετε την ποιότητα των νερών κολύμβησης κατά τον ΕΟΠ σε αρχείο pp

8 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΜΑΣ,ΠΙΣΤΕΒΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ,ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΙ, Ο ΤΥΠΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!!ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι μας μάθαμε ότι χάθηκαν οι γαλάζιες σημαίες απο την αδράνεια των υπεύθυνων του Δήμου,που είχε να κάνει με την υποβολή κάποιων φωτογραφιών κλπ στοιχείων ρουτίνας στην ουσία,που μπορεί βέβαια να μην τους απαλάσσει απο την ευθύνη.
    Αλλά για να μιλήσουμε και πραγματικά,αυτή η υπόθεση με τις γαλάζιες σημαίες και το πώς πράγματι δίνονται αφειδώς σε παραλίες ανα την χώρα που δεν θα έπρεπε,έχει λίγο ξεφτίσει την όλη ιδέα και ο τουρίστας ψάχνει και άλλα ταυτόχρονα πράγματα για τα μέρη που θα επισκεφτεί.
    Δεν είναι λοιπόν νομίζω αυτοσκοπός οι γαλάζιες σημαίες,αλλά πολύ πιό σππυδαίο αυτό που ανακοίνωσε ο Ευρωπαικός Οργανισμός, που έχει να κάνει με την ουσία της καθαρότητας των θαλασσών μας.
    Τι να τις κάνεις τις Γαλάζιες Σημαίες, όταν θα μπαίνεις στην θάλασσα που δεν θα είναι καθαρή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ23 Μαΐου 2013 στις 10:48 π.μ.

    Τις γαλάζιες σημαίες μας τις πήραν πέρσι ενώ μας τις είχαν δώσει, καταμεσής του καλοκαιριού. "Ο δήμος φταίει", είναι απρόσωπη ευθύνη. Πέφτει επί δικαίων και αδίκων. Να κάνετε ένα ρεπορτάζ να μάθουμε ποιός είχε την ευθύνη και τι παραλήψεις έκανε. Να γνωρίσουμε το πρόσωπό αυτό και αν συνεχίζει να χαίρει ακόμη της εκτίμησης της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα με την ρύπανση στις ακτές της Χώρας λύνεται με την λειτουργία βιολογικού καθαρισμού. Ο οποίος δεν πρόκειται να γίνει γιατί δεν υπάρχει χώρος να λειτουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ''ΝΗΦΑΛΙΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ'' ..φαίνεται ότι εσύ κάτι παραπάνω ξέρεις για τις γαλάζιες σημαίες και το πρόσωπο όπως λές που φέρει την ευθύνη ;
    Εγώ λέω,ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο πρόσωπο,αλλά για συνολική ευθύνη του ΔΗΜΟΥ.
    Τα πρόσωπα κάθε φορά που εκφράζουν όποιον ΔΗΜΟ μας εκπροσωπεί στο νησί ανά 4ετία,ας φροντίσουμε του χρόνου που θα έχουμε εκλογές, να απορρίψουμε,σε όποιον συνδυασμό και αν εμφανιστούν,γιατί είναι επίσης γνωστό, ότι οι ίδιοι και οι ιδιοι,πάνε πότε με τον έναν συνδυσμό και πότε την άλλη φορά με τον άλλον.
    Ετσι τους βλέπουμε μπροστά μας κάθε φορά για χρόνια,ενώ στην ουσία θα πρέπει να πάνε σπίτια τους και όχι να κατεβαίνουν την μιά φορά με τον έναν και την άλλη με τον άλλον,χωρίς αρχές και τσίπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι παραθερίστρια στο BATSI από το 1970 μέχρι σήμερα.Να πώ και εγώ ότι δεν έχω δεί καμμιά σημαντική πρόοδο στον τομέα προστασίας της θάλσσας, όταν τόσα χρόνια ακούμε εδω στο BATSI για βιολογικό καθαρισμό και δεν τον βλέπουμε ;
    Ας ευχηθώ λοιπόν και εγώ ότι έστω και έτσι η θάλασσα που κολυμπάμε είναι καθαρή,αυτό είναι το σπουδαίο και όσο για τις οργανωμένες παραλίες και τις γαλάζιες σημαίες,λίγο μας νοιάζει πιστέβω τους πολλούς.
    Τόσα χρόνια δεν είχαμε γαλάζιες σημαίες και τέτοιες εμπορικές πατέντες,ας μείνουμε λοιπόν στην ουσία της προστασίας της θάλασσας μας,μπορούμε και χωρίς γαλάζιες σημαίες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ.ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ.
    ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΌΤΙ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή