Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΥ

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:00 χθες το βράδυ στα Υψηλού (πάνω από την "Ασημόλευκα")
και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες προήλθε από φωτοβολίδα που άγνωστος ενεργοποίησε χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες της πράξης του!!!
Οι δυνατοί άνεμοι και οι... περίεργοι δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την   κατάσβεση της φωτιάς που ολοκληρώθηκε γύρω στις 7:00 το πρωί, αφού έκαψε 100 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Το έργο της πυροσβεστικής συνέδραμαν ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών, ο Σύλλογος Νέας Γενιάς και αρκετοί πολίτες. Δυστυχώς όμως υπήρχαν και θεατές που ήλθαν να απολαύσουν την φωτιά... με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Ας το έχουν τουλάχιστον υπόψη σε άλλη περίπτωση... 
Σε κάποια φάση της η φωτιά απείλησε και το χωριό, για την προστασία του  οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να αποτραπεί ο κίνδυνος.
Πυροσβεστική δύναμη  βρίσκεται στην περιοχή σε κατάσταση επιφυλακής, διότι υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της φωτιάς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν.

2 σχόλια:

  1. Ειρωνεία, στην προηγούμενη ανάρτηση αναφερόσασταν στους κινδύνους ατυχημάτων λόγω του πυρομαχικού εθίμου του Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...δηλαδή..να ελπίζουμε να είναι βάρδυα στην Πυροσβεστική άτομα,το βράδυ της Ανάστασης,
    για να προλάβουν ίσως;την ανεξέλεγκτη ρίψη βεγγαλικών;
    αλοίμονο μας,εαν είναι να καεί ότι έχει απομείνει στο νησί,θα είμαστε όλοι αδικαιολόγητοι που δεν φροντίσαμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει ρίψη βεγγαλικών,χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή