Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ "ΑΓΙΑΣ"

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

  
Η ιστορική ιερά μονή της Ζωοδόχου Πηγής ή της Αγίας, όπως είναι γνωστότερη, το μοναδικό μοναστήρι της ενότητας της Υδρούσας, πανηγύρισε την Παρασκευή του Πάσχα 10 Μαΐου. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε να τιμήσει την εορτάζουσα Μονή προερχόμενος κυρίως από τις περιοχές Γαυρίου και Μπατσιού.
Στην πανηγυρίζουσα Μονή ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή ιερέων του νησιού. Παρόντες στη σύναξη αυτή ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Γλυνός, οι Αντιδήμαρχοι Φραγκίσκος Αθανασίου και Κωνσταντίνος Μαγουλάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεοδόσης Σουσούδης (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης) και Αθηνά Μακρή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ίσσαρης, και ο Πρόεδρος Γαυρίου Νικόλαος Τριδήμας. 
Αναγνώστηκε, αντί κηρύγματος, το κείμενο "Εις την Κυριακή του Πάσχα" του μακαριστού Μητροπολίτου Κοζάνης, Διονυσίου Ψαριανού από τον Πιτροφό, τον οποίο εκφώνησε ο κατά σάρκα αδελφός του, πατήρ Μιχαήλ Ψαριανός.
Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στον αύλιο χώρο της Μονής, κατά τη διάρκεια της οποίας ανεπέμφθη δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων και των σε ασθένεια και ανεργία ευρισκομένων.
Μετά το πέρας της εορταστικής τελετής, όσοι έμειναν, τους προσφέρθηκε γεύμα, σύμφωνα με το έθιμο της μοναστικής φιλοξενίας, το οποίο φρόντισε η γυναικεία αδελφότητα της μονής και οι αρκετοί φίλοι του μοναστηριού. 


1 σχόλιο:

  1. Μου λείπουν οι εικόνες τότε που δεν υπήρχε δρόμος. Ξεκινούσαμε πρωί για να προλάβουμε τη Λειτουργία και να αποφύγουμε τον ήλιο. Όσο πλησιάζαμε στο μοναστήρι πολυάριθμες παρέες σε σειρές από διαφορετικά μονοπάτια κατεύθαναν στη μονή της Αγίας. Τόπος συνάντησης γνωστών , φίλων και συγγενών. Οι μετακινήσεις τότε δεν ήταν εύκολες και η επικοινωνία περιορισμένη...
    άλλοι έτρωγαν στο μοναστήρι άλλοι προτιμούσαν του Γραίγου τα κεράσματα έξω στην αυλή.
    Το απόγευμα οι παρέες έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής συνήθως από το ίδιο μονοπάτι. Οι νεώτεροι πήγαιναν προς παραλία συνήθων έκαναν σταση στου Γιαννούλη στον Άγιο Πέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή