Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΣΕ ΕΞΙ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΕ

Κυρακή των Βαΐων και Μεγάλη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β' ήταν Άνδρο. Επισκέφτηκε ιερούς ναούς και μέσω των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας που χοροστάτησε και του κηρύγματος που εκφώνησε επικοινώνησε με τους πιστούς της κάθε ενορίας.
Κυριακή των Βαΐων χοροστάτησε απόψε στην Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρου της Μ. Δευτέρας), διαδοχικά, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς και Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας Άνδρου, προς το εκκλησίασμα των οποίων ομίλησε για τα μηνύματα, που φέρει η Μεγάλη Εβδομάδα στη ζωή των πιστών.
Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β' τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου και, με αφορμή το Ανάγνωσμα του Ιώβ, ομίλησε στους πιστούς για τη σημασία της υπομονής στην αντιμετώπιση και υπέρβαση των δυσκολιών της ζωής.
Το απόγευμα, τέλεσε την Ακολουθία του Νυμφίου στις ολιγάνθρωπες Ενορίες Αγίου Νικολάου Γιδών και Γενέσεως Θεοτόκου Καλιβαρίων και στον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, προς το εκκλησίασμα των οποίων ομίλησε επί επικαίρων θεμάτων, υπό το πρίσμα των μηνυμάτων της Μ. Εβδομάδος, και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου