Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ

Έναρξη προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού

Ξεκίνησαν τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ από την  «Αγροτική Εστία» για το 2013, από τα οποία υπολογίζεται να επωφεληθούν πάνω από 500.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του.
Οι ασφαλισμένοι και τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, ανάλογα με την επιλογή τους.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ της περιοχής τους, μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Η διάρκεια χρήσης του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.
Δικαιολογητικά που προσκομίζονται
  •  Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
  • Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ, θεωρημένα -σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
  •  Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.
  •  Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει.
Το πρόγραμμα του ΟΓΑ κοινωνικός τουρισμός 2013, περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ (κατάλογος υπάρχει στα σημεία κατάθεσης).
Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών, διανέμονται μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την  αστυνομική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου