Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δ.Ο.Υ. ΑΝΔΡΟΥ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρατείνεται μέχρι τις 17 Ιουνίου  η λειτουργία σε  20 υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. νησιών στα οποία λειτουργεί μία μόνο  φορολογική μονάδα, στα οποία περιλαμβάνεται και  της Άνδρου. 
Η παράταση δίνεται προκειμένου, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν την μετάβαση φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ., όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.
Οι συναλλαγές με την Εφορία θα γίνονται, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω ΚΕΠ από ειδικά γραφεία που θα υπάρξουν.
Τα βασικά δε  κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την αναστολή της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. είναι: Η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός των συναλλασσομένων.
Θεωρούμε ως επιβεβλημένο, η οποιαδήποτε αλλαγή να διασφαλίζει  ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση φορολογούμενου από το νησί για διεκπεραίωση υπόθεσης του και  ότι δεν θα «ξεσπιτωθούν» οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Άνδρου.

1 σχόλιο:

  1. Λέτε να ισχύσει το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού"; αν υπήρχαν εκλογές στον ορίζοντα θα το πίστευα με βεβαιότητα ότι θα έχειισχύ η ρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή