Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

MarineTraffic.com

ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Ενδιαφέρουσα διεύθυνση στο διαδίκτυο η οποία δίνει την δυνατότητα να βρεις ένα πλοίο στο μέρος που πλέει σε πραγματικό χρόνο. Αναγνωρίζει τα πλοία που ταξιδεύουν δίνοντας το όνομα, την εθνικότητα και ανάλογα με το χρώμα του σημείου του πλοίου στο χάρτη έχεις τον τύπο του (φορτηγό, επιβατικό κλπ). Πατώντας όμως στο σημείο του πλοίου παρουσιάζει την ταυτότητα του με φωτογραφία, την πορεία που έχει διανύσει και είναι μερικά από τα δεδομένα που σου παρέχει.
Με την αναζήτηση που έχει  εντοπίζεις άμεσα το πλοίο  ή το λιμάνι που σε ενδιαφέρει. Βρίσκεις την καιρική κατάσταση της θάλασσας σε κάθε σημείο της.
Δημιουργείτε λίστα με τα πλοία που σας ενδιαφέρουν και παρακολουθείτε την τρέχουσα θέση και κατάστασή τους στο χάρτη πραγματικού χρόνου.
Με ειδοποιήσεις στο email έχετε για όλες τις αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων στα λιμάνια που σας ενδιαφέρουν και βρίσκονται εντός της εμβέλειας του συστήματος.
Η online αυτή εφαρμογή  είναι και στα Ελληνικά, εκτός από τα ονόματα των πλοίων που είναι στα λατινικά όπως και ονομασίες στο χάρτη πλην της Ελλάδας και της Κύπρου.
Οι αναφερόμενες δυνατότητες είναι ενδεικτικές, υπάρχουν αρκετές ακόμα που ερευνώντας την ιστοσελίδα θα  τις ανακαλύψετε.
Για να συνδεθείτε πατήστε στην διεύθυνση:  http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx

2 σχόλια:

  1. Ξύπνησα πρωί και πέρασε η ώρα μου. Όλα τα καράβια των φίλων και των γνωστών τα μνημόνευσα.
    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δοκίμασα να βρω το Τούρκικο πολεμικό αλλά ατύχησα.Το ίδιο συνέβηκε και με την αναζήτηση Ελληνικών πολεμικών ακόμα και παροπλισμένων, όπως το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή