Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ!

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΖΩΟΚΛΟΠΗΣ

Ασυνήθιστη απόπειρα ζωοκλοπής για τα δεδομένα του  νησιού μας, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία!
Την ημέρα των Θεοφανίων στις 1:00 το μεσημέρι δύο Πακιστανοί ηλικίας 19 και 27 ετών συγκέντρωσαν 50 πρόβατα σε χωράφι στην τοποθεσία Λακκώματα της περιοχής Αηδονίων Κορθίου.
Σκοπός τους, όπως δήλωσαν, ήταν να επιλέξουν δύο πρόβατα για προσωπική τους κατανάλωση.
Δεν πρόλαβαν, να ολοκληρώσουν την πράξη τους γιατί έγιναν αντιληπτοί  από κάτοικο της περιοχής και τράπηκαν σε φυγή.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία την άλλη μέρα το πρωί και οι δύο φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο 27χρονος διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην χώρα μας.
Το υλικό της ανάκρισης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Σύρου όπου θα δικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι.
Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα με απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι ξένοι έπρεπε να είχαν καταγραφεί από τις υπηρεσίες της πολιτείας. Να γνωρίζουν οι αρχές που αυτοί βρίσκονται και που εργάζονται. Με αυτό τον τρόπο το κράτος λειτουργεί αποτρεπτικά για περιπτώσεις αντικοινωνικής δράσης και επί πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες να γνωρίζουν όταν αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικό πρόβλημα αυτοί οι άνθρωποι, που ζούνε ξεχασμένοι κατά κανόνα σε σταύλους και κελιά. Η πείνα είναι κακός οιωνός που μπορεί κινήσει τον άνθρωπο σε απρόσμενες καταστάσεις...
Οι άνθρωποι αυτοί δεν πηγαίνουν στις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά οι υπάλληλοι των φορέων αυτών πρέπει να τους αναζητήσουν, να μην αναγκαστούν αυτές οι ψυχές να παραστρατήσουν και να παρανομήσουν για να καλύψουν την πείνα τους ή να ζεσταθούν. Να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας που σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη, σε αντίθεση με την κοινωνία της πατρίδας τους.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙΟΡ ΣΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΑΥΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοιες αντιλήψεις ακραίες και αποκρουστικές για την πλειοψηφία των Ανδριωτών,ακούγονται,αλλά αλήθεια φίλε σχολιαστή-στρια,έχεις την εντύπωση ότι ήρθαν μόνοι τους στον νησί ? 'Η τους έφεραν κα΄ποιοι συμπατριώτες μας,σαν φτηνό εργατικό δυναμικό γι ανα πλουτίζουν αυτοί και μόνον,αδιαφορώντας αν στο τέλος με την αμοιβή που τους δίνουν,πεινάνε στην κυριολεξία ! Ας μην λοιπόν είμαστε τόσο ακραίοι και ας κυττάξουμε κατάματα την αλήθεια για το πρόβλημα αυτό,όσο είναι καιρός,χωρίς φόβο και πάθος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αλλοδαποί δεν φυτρώνουν ξαφνικά σαν μανιτάρια. Κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών των ανθρώπων τους μετακινούν σε περιοχές που χρειάζονται εργατικά χέρια με κόστος μερίδας ζυμαρικού χωρίς πρόσθετα. Δυστυχώς η Ελληνική νομοθεσία έχει πολλά παράθυρα (όχι παραθυράκια) και ο εργοδότης που απασχολεί ξένο χωρίς άδεια εισόδου η τιμωρία να είναι τυπική και όχι ουσιαστική. Παράδειγμα ο δικός μας υπουργός ο Βρούτσης τον εργοδότη που είχε στην δούλεψή του τον Πακιστανό που βίασε και άφησε φυτό την Μυρτώ στην Πάρο το μαγαζί του το σφράγισε την περίοδο που ήταν κλειστό. Τι επικαλούνται πάντα οι κυβερνώντες το νόμο και το σύνταγμα. Ενώ στο μνημόνιο κάνουν πως δεν θυμούνται. Επειδή δεν είμαι και με την αντιπολίτευση το μνημόνιο δεν το απορρίπτω ολοσκερώς. το 95% είναι θεσμικές διατάξεις που βάζουν τάξη στο κράτος, όπως η καταγραφή των υπαλλήλων, η σωστή διαχείριση των πόρων , τα στεγανά στα επαγγέλματα, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι να υπηρετούν τον πολίτη και όχι την τσέπη τους ή την ευκολία τους. Δυστυχώς αυτά τα σωστά δυσκολευόμαστε να τα εφαρμόσουμε αλλά τις οικονομικές λεηλασίες είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ (ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ , Κ.Λ.Π.) ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΡΘΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΑΤΙ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθύνη έχουν όχι μόνον αυτοί που τους έφεραν αλλά και αυτοί που τους χρησιμοποιούν εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους. Φταίνε και οι υπηρεσίες του κράτους που κάνουν τα στραβά μάτια (αστυνομία, ικα κλπ) αλλά και εμείς που καταπίνουμε αυτή την κατάσταση χωρίς να αντιδρούμε, έστω να καταγγείλουμε το γεγονός!

      Διαγραφή