Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΑΤΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ..ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ !


  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ
  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η δημοκρατία είναι το πιο ευαίσθητο πολίτευμα. Εύκολα παρεκκλίνει αν δεν υπάρχουν συνειδητοποιημένοι πολίτες. Είναι ο τρόπος διακυβέρνησης που προσαρμόζεται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών χωρίς να διαταράσσονται οι δεδομένες αρχές που την χαρακτηρίζουν, όπως είναι η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η ισότητα...
Κορυφαία στιγμή στο πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που χρησιμοποιούμε είναι οι εκλογές. Αυτοί που αναλαμβάνουν την εξουσία τόσον ως κομματικοί οργανισμοί όσο και τα πρόσωπα που εκλέγονται προσδιορίζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοκρατικής διακυβέρνησης. Δεν αρκεί να ψηφίζεις ένα κόμμα ή μια παράταξη εξ ίσου σημαντικό είναι και τα πρόσωπα που θα εκλεγούν. Οι ματαιόδοξοι, για παράδειγμα, τους ενδιαφέρει αποκλειστικά η ατομική ανάδειξη, η επόμενη εκλογική τους αναμέτρηση και η αναρρίχηση στην εξουσία, αλλά δεν προσφέρουν έργο.
Στην Ελλάδα η εμπειρία φανερώνει ότι κάθε κόμμα που έχει την εξουσία πρώτιστο καθήκον του θεωρεί την διατήρηση στην  εξουσία. Γίνεται αυτοσκοπός. Η πειθώ του κόσμου δεν στηρίχθηκε σε λογικά και πολιτικά δεδομένα.
Σε εξυπηρετήσεις προσώπων και ομάδων κατά παρέκκλιση των αρχών της δικαιοσύνης και της ισότητας των πολιτών,μετατρέποντας την δημοκρατία σε συναλλαγή.
Απόδειξη των παραπάνω είναι η εξέλιξη για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές με την στροφή των 180 μοιρών,που έκανε  η συγκυβέρνηση στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος που ήθελε να περάσει και  θα ίσχυε τον  Μάιο. Αλλαγή που την είχε εξαγγείλει,εκτός του αρμόδιου υπουργού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος τώρα, βρίσκεται εκτεθειμένος.
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με το ενδεχόμενο αλλαγής στον εκλογικό νόμο. Επομένως χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία ο νόμος δεν περνά από την βουλή.
Η ανακολουθία και σε αυτό το ζήτημα, που η ίδια η κυβέρνηση ανέβασε ψηλά τον πήχη πριν από λίγο μάλιστα καιρό, παρότι έκρυβε τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, βρίσκεται ξανά εκτεθειμένη. Αλήθεια; όλα όσα τότε εξήγγειλε; προφανώς παύουν τώρα να ισχύουν και δεν ζητάνε καν συγνώμη!
Στις επίσημες ανακοινώσεις προ καιρού, που έκανε ο αρμόδιος υπουργός αλλά και ο πρωθυπουργός και από την στιγμή που ανακοινώνονται απο τα πιό αρμόδια χείλη, δημιούργησαν πολλές συζητήσεις, σε πολλές περιπτώσεις μπλόκαραν και τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση ενόψει εκλογών, καθώς όλοι οι τωρινοί Δήμαρχοι, οι επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης και οι  νέοι υποψήφιοι, περίμεναν και ακόμη περιμένουν να δούν τις εξελίξεις προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.
Οι κυβερνητικές λαθροχειρίες ή προσαρμογές ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έχουν τέλος.
Πριν λίγο καιρό μάλιστα, στην κυριολεξία με πραξικοπηματικούς σχεδιασμούς, προσπάθησαν να μεταθέσουν την ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών εκλογών ενάμιση χρόνο αργότερα για το 2016, (όλοι θα είχατε διαβάσει και το είχατε ακούσει απο τα πιό επίσημα χείλη), προσπάθησαν στην συνέχεια να διατυμπανίζουν αυτόν το νέο εκλογικό σύστημα, που δήθεν ήταν καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες,αλλά που δεν λάμβανε υπόψη του καμμιά ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου,που δεν είχε έρθει σε συζήτηση στους πολίτες,αφού ο μόνος τους σκοπός ήταν να  προωθήσουν έναν αυταρχικότερο και εντελώς απολίτικο εκλογικό νόμο.
Έτσι τώρα με μια απλή ανακοίνωση μας λένε ότι οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα και τώρα μάλιστα θα αλλάζουν κατά μία εβδομάδα νωρίτερα από τις Ευρωεκλογές,δηλώνοντας ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαίου.
Ετσι έρχονται τώρα πάλι μέσα στο γενικότερο αλαλούμ,να ανακοινώνουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής με προφανή στόχο την φαλκίδευση της θέλησης του λαού, παίζοντας τώρα, με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών καθώς μεταφέρει τις Αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις Ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας τον ισχύοντα εδώ και 3,5 χρόνια νόμο.
Πολλοί πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι οι τροποποιήσεις  στις ημερομηνίες, έγιναν για να διευκολύνουν την εκτόνωση των ψηφοφόρων από τα ακραία σκληρά οικονομικά μέτρα του μνημονίου και οι κυβερνητικές απώλειες στους ψηφοφόρους, να είναι περιορισμένες.
Είναι προφανής άλλη μία θεσμική εκτροπή της συγκυβέρνησης, η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή, καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους Δήμους και Περιφέρειες, μιά και θα έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο, πολλοί πολίτες, δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν.
Δυστυχώς επαναλαμβάνονται γνώριμα μικροπολιτικά παιχνίδια,που τα έχουμε γνωρίσει στον τόπο μας απο τις εκάστοτε εξουσίες και ασφαλώς στην εποχή που περνάμε και όλοι μας βιώνουμε πολύ καλά στο πετσί μας,δεν θα πρέπει να μας παραπλανήσουν για μια ακόμη φορά.Τέτοια εκλογομαγειρέματά που λέει και ο λαός δεν πρέπει  να τους  τα επιτρέψουμε,δεν γίνεται να παίζουν απροκάλυπτα, τέτοια μικροκομματικά παιχνιδάκια με την δημοκρατική έκφραση της λαϊκής βούλησης.
Τίμιο θα ήταν τέλος να ανακοίνωναν,να επιβεβαίωναν αυτήν την φορά, την μοναδική νόμιμη λύση,που είναι η  διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών την 25η Μαΐου και των επαναληπτικών εκλογών, όπου χρειαστεί, την 1η Ιουνίου.



11 σχόλια:

  1. σας γνωρισα τελευταια με αφορμη την παρουσιαση των γιορτων του Αγιου Νικολαου και ειλικρινα εντυπωσιαστικα απο την ποικιλια και σφαιρικοτητα των προβολων σας.
    Σημερα με εκπλήξατε με το πιο πανω αρθρο σας,που πιστεβω οτι εκφραζει το μεγιστο φασμα των συμπολιτων μας και μπραβο σας.
    Η αναγκη να προβαλλονται τετοια ενημερωτικα και χωρις ...φοβο και παθος κειμενα,μονον καλο θα κανουν στην κοινωνια που εκπροσωπουμε,εσεις απο το μετεριζι του ηλεκτρονικου τυπου και εγω απο το μετεριζι του αυοδιοικητικου.Μπραβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...κριμα ρε παιδια...και εσεις που λεγατε...να κατεβουνε σε ενα ψηφοδελτιο οι δικοι μας υποψηφιοι...ωστε να αντιμετωπεισουνε τα καυτα θεματα του νησιου ?? αντε τωρα και μετα απο 3 χρονια...ομερτας..ο ενας για τον αλλον στο δημοτικο συμβουλιο..κυριως μεταξυ των διατελεσαντων δημαρχων και επαρχων...να πρεπει τωρα να...συγκρουστουνται...για τα ματια του ψηφοφορου...να κοροιδευουνε παλι προεκλογικα...και μετα ..νεα ..ομερτα στο καινουργιο συμβουλιο....Ειμαστε καταδικασμενοι αμα δεν βγουνε μπροστα νε απροσωπα χωρις δεσμευσεις καθε μορφης και ειδους...νεα προσωπα με τσαγανο που θα πουνε , ζηταμε την ψηφο σασ για μια 5ετια αλλα δεν θα αφησουμε τιποτα ορθιο, αρκει να γινει κατι στο τοπο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ ΣΟΥΠΙΑΣ.!!
    Το καταλάβαμε το πλάνο του Μαΐου: στις 18 δημοτικές εκλογές, ενώ στις 25 επαναληπτικές (όπου χρειαστεί), πακετάκι με ευρωεκλογές.
    Σου λέει η καλαματιανή σουπιά, "θα πάνε στα χωριά τους να εκλέξουν Δημάρχους, αλλά την επόμενη Κυριακή δεν θα πάνε, για οικονομικούς λόγους, οπότε δεν θα με μαυρίσουν πολύ στην Ευρώπη".
    Στο "χέρι μας" είναι να.... της μείνει ....το όνειρο της καλαματιανής σουπιάς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ...ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ...ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΤΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι μου το περίφημο sucess story...;έχει γίνει τραγωδία ! Ο Καλαματιανός πρωθυπουργός και Θεσσαλονικιός Αντιπρόεδρος τους,έχουν μάθει απο τις παρατάξεις τους... ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να είναι μόνιμα στην εξουσία.Δεν βλέπουν που μας έχουν φτάσει σαν λαό, που ζεστενόμαστε με ξύλα, που λέμε γιατί ο μήνας δεν αλλάζει στις 10 του πρηγούμενου γιατί δεν έχουμε λεφτά να την βγάλουμε τις υπόλοιπες μέρες.Ναί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε τουλάχιστον ...πρόβατα και δεν τρώμε άλλο κουτόχορτο που θέλουν στην ουσία να μην ψηφίσουσε στις Ευρωεκλογές με τα κόλπα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . Κοντός Ψαλμός αληλούϊα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για πιον κτυπά η καμπάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η καμπανα να χτηπήσει λέω εγώ για όλους τους σημερινους συμβουλους,συμπολιτευσης και αντιπολιτευσης,που κυλησανε 3 χρονια και δεν ειδαμε τιποτα αξιολογο στον τοπο μας.αν ειναι να ξαναβαλουν ολοι αυτοι υποψηφιοτητα να κλαιμε απο τωρα αλλη μια χαμενη πενταετια...και για να μην λένε τι προτεινουμε ....εγω λέω να συγκεντρωθουνε νεα παιδια και να μπουνε μπροστα,θα τα καταφερουν σιγουρα καλυτερα απο τους τελαυταιους που ειναι εκει μεσα στο δημοτικο συμβουλιο και τους ειδαμε σε ολες τις νεροβραστες συνεδριασεις να παιζουν με τα κινητα τους,να μην δινουν σημασια τι λένε,τι ψηφιζεται,τι γινεται,,,εκτος εαν ηταν να τους θείξουν τα δικά τους πεπραγμενα,μιλαγανε και λεγανε φτηνες δικαιολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν δυο καλ´η στο ΓΑΥΡΙΟ προτιμηστετους

    ΑπάντησηΔιαγραφή