Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ...ΜΑΥΡΟΑΣΠΡΗΣ!

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ THΛΕΟΡΑΣΗ  ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Οι περιοχές που μπορεί να φτάσει το ψηφιακό
 σήμα από τον Υμηττό
H Digea οφείλει να δυναμώσει το σήμα της εκπομπής από τον Υμηττό προς την Ανδρο... όλα τ’ άλλα που ανακοινώνει με χάρτες  ο λαός τα λέει "λόγια του καφενείου"!
Η κάλυψη της Digea στην ουσία είναι προβληματική!
Χωρίς την παρέμβαση αναμεταδοτών από πλευράς του Δήμου, στα σημεία που διαφημίζει ότι εκπέμπει δέκα κανάλια, τηλεόραση δεν θα είχαμε στην Άνδρο!
Και αν κατά διαστήματα έχουμε, η εικόνα είναι τις περισσότερες φορές παγωμένη!

Η μέχρι σήμερα εμπειρία λειτουργίας της Digea σε Γαύριο, Μπατσί και γύρω οικισμούς, μέσα απο τα μηχανήματα και τις κεραίες εκπομπής και λήψης του Δήμου Ανδρου, είναι εξ ίσου προβληματική!
Η έλλειψη οργάνωσης και άμεσης παρέμβασης στις υφιστάμενες κεραίες μεταξύ ψηφιακού σήματος και αναλογικού - στην απόγνωση των συμπολιτών μας, να δούνε τηλεόραση - συνεχίζεται, παρ’ όλο που ξοδεύονται χρήματα.
Το Γαύριο από τον Υμηττο
Η γνώμη ειδικών για το θέμα αυτό λέει ότι, με την λήψη που υπάρχει, είναι φυσικό να έχεις και την ανάλογη εκπομπή.
Συνεπώς η Digea οφείλει να ενισχύσει το σήμα της και όχι να μένει στα διαφημιστικά της ‘’ σπότς’’ ότι καλύπτει τις περιοχές που μας δείχνει στους χάρτες της και αφετέρου ο Δήμος οφείλει επίσης στους δημότες του να λειτουργεί τις υφιστάμενες κεραίες του επαρκώς.
Μήπως είναι καιρός και μετά την εμπειρία αυτών των τελευταίων ετών, απο το να μην σπαταλιούνται χρήματα στις διάσπαρτες υπάρχουσες κεραίες και τα μηχανήματα του Δήμου, να αναζητηθούν νέες τοποθεσίες τοποθέτησης των αναμεταδοτών, ώστε να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας και συντήρησης τους, αλλά και σήμα να έχουμε ;
Νέες θέσεις ασφαλώς λιγότερες που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές του νησιού μας με ταυτόχρονο περιορισμό κόστους συντήρησης και λειτουργίας τους.
Αλήθεια δεν αντιλαμβάνονται ότι οι σημερινές θέσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας υφίστανται σε σημεία που μπορούν να τοποθετηθούν και κεραίες για την τηλεόραση, με λιγότερα έξοδα και με καλύτερη συντήρηση;
Το Μπατσί και η ευρύτερη περιοχή , από Υμηττό
Το ψηφιακό σήμα είναι γεγονός ότι προσφέρει ασύγκριτα καλύτερη εικόνα και ήχο από το αναλογικό. Τον εκσυχρονισμό της τηλεοπτικής εικόνας ανέλαβε η Digea, η εταιρία που συγκρότησαν τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια, με θεσμοθετημένο το ρόλο της από την πολιτεία! 
Η Άνδρος ψηφιακά εξυπηρετείται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο καλύπτει την πλευρά του νησιού που "βλέπει" Αθήνα. Η λήψη σε αυτή την περιοχή δεν είναι πλήρης διότι το ανάγλυφο κάποιων περιοχών δεν επιτρέπει άμεση επαφή με τον πομπό σε συνδυασμό με το ασθενές σήμα που εκπέμπεται. 
 Διαμαρτύρονται δίκαια, διότι είναι απαράδεκτο να μην βλέπουν τηλεόραση, να έχουν μια συντροφιά, μιά υποτυπώδη ψυχαγωγία τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη. 
Η λήψη από το Κέντρο Εκπομπής Χώρας
Η λύση συνδρομητικής τηλεόρασης πρέπει να είναι προσωπική επιλογή και όχι εκβιαστική λύση ανάγκης. Το τραγελαφικό είναι ότι από τον Ιανουάριο επανέρχεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος της "ΕΡΤ", της Δημόσιας Τηλεόρασης ή για την ακρίβεια της ΝΕΡΙΤ, όπως ονομάζεται ο φορέας πλέον και θα το καταβάλλουν συμπατριώτες μας χωρίς να έχουν την δυνατότητα να την βλέπουν!!! 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΧΩΡΑΣ
Το αμέσως επόμενο διάστημα τοποθετείται κέντρο εκπομπής στην Χώρα. Στην εικόνα που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε τις περιοχές που θα λαμβάνουν σήμα . Η λήψη ψηφιακής τηλεόρασης επιτυγχάνεται μόνον με τις σύγχρονες συσκευές τηλεοράσεων. Στις παλαιότερες τηλεοράσεις πρέπει  να τοποθετηθεί αποκωδικοποιητής MPEG4.
Το Κόρθι και η ευρύτερη περιοχή (από Πάρνηθα)
Οι περιοχές του Κορθίου και της Υδρούσας που δεν έχουν λήψη ψηφιακής εικόνας η κατάστασή τους θα βελτιωθεί όταν εκπέμψει ο πομπός της Πάρνηθας, χωρίς όμως να λύνεται εντελώς το προβλημα. Η λήψη ιδίως των οικισμών με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, του Γαυρίου και του Όρμου, που βρίσκονται οριακά στο σήμα λήψης ένα μέρος των κατοίκων τους δεν θα λαμβάνει ψηφιακή εικόνα.
Η ανάγκη χρήσης αξιόπιστων ψηφιακών αναμεταδοτών είναι αναγκαίοι για να απολαμβάνουν όλοι οι οικισμοί ποιοτικό σήμα.
ΣΣ. Με μωβ χρώμα είναι οι περιοχές που λαμβάνουν σήμα. Οι εικόνες κάνοντας κλικ πάνω τους μεγεθύνονται.


Η περιοχή Γαυρίου (από Πάρνηθα)
Η κεντρική Άνδρος (από Πάρνηθα)
Πανοραμική άποψη εκπομπής από Πάρνηθα





5 σχόλια:

  1. επιτέλους διαβαζουμε για αυτο το χαλι που ζουμε στις τηλεορασεις μας.πραγματικά γυρισαμε σε εποχες 1960-65 και οπου ρωταμε μας λενε για μεγαλα σχεδια που ερχονται και αλλες τετοιες πα....ιες.τεχνικοί ερχονται λενε και μετρανε,τεχνικοι πανε και ερχονται στις κεραιες και τελικα τηλεοραση δεν βλεπουμε,αυτοι της Digea μαλλον δεν εχουν ερθει στην Ανδρο αλλα και οι τεχνικοι του δημου...αλλη....ρατσα και αυτοι ...ολοι μας κοροιδευουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός θα επωμισθεί το κόστος λειτουργίας
    αυτών των πομπών ??

    Στην αναλογική εποχή της τηλεόρασης οι παραμεθόριες περιοχές της χώρας καλύπτονταν με τηλεοπτικό σήμα, με έξοδα των δήμων που φρόντιζαν έτσι να βλέπουν τηλεόραση οι Κάτοικοι των περιοχών τους, επειδή τα ιδιωτικά κανάλια δεν ενδιαφέρονταν να αναλάβουν αυτό το κόστος. Με δεδομένο ότι ο ψηφιακός χάρτης υποχρεώνει τον πάροχο δικτύου που θα «νοικιάσει» για 15 χρόνια της ψηφιακές συχνότητες να τοποθετήσει πομπούς σε 156 σημεία της χώρας, γίνεται φανερό πως οι δήμοι καλούνται και πάλι να σηκώσουν το οικονομικό βάρος και για την λήψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε του προηγομενου σχολιου δυστυχως η τηλεοραση στην Ελλαδα οδεύει να γινει ιδιωτικη σε όλο της το ευρος.δωσανε τις συχνοτητες στα ιδιωτικα σθμφεροντα και τωρα θα πρεπι οι Δημοι για να εχουμε τηλεοραση να πληρωνουν και μετα ναρθουνε σε εμας να βαλουν τελος.τοτε ομαδικα να στραφουμε πακετο οργανωσεις συμπολιτων μας κατευθειαν στην NOVA και να εχουμε τηλεοραση και εκατονταδες καναλια...ποιο φτηνά θα μας ερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλλίτερη λύση,άλλο που δεν θέλει η nova.A ξεκινήσει κάποιος και να ενημερωθεί ο κόσμος για συμμετοχή.....

      Διαγραφή
  4. Γεια χαρα σε όλη την παρέα! Δεν είμαι μόνιμος Ανδριώτης αλλά όταν φθάνω στο χωριό μου θέλω να βλέπω τηλεόραση όπως και παρα πολλοί άλλοι. ¨Ομως το σημαντικότερο από όλα είναι οι μόνιμοι συνανδριώτες μας κάτοικοι να έχουν ( μέσα σε όλεσ τις δυσκολίες σε ένα νησί) να ενημερώνονται και να έχουν παρέα κάποιες ώρες της ημέρας. Σήμα σε όλη την Άνδρό για όλους σε όλα τα χωριά μας και ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους.
    Χρόνια πολλά σε όλη την Άνδρο και καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή