Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

1o  Συνέδριο  Δήμων Νοτίου Αιγαίου


Πραγματοποιείται στις 15 και 16 Ιουνίου στην Λέρο, το 1ο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. 
 Συμμετέχουν οι 34 Δήμαρχοι της Περιφέρειας και 91 Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί από τα Δημοτικά Συμβούλια ως εκπρόσωποι του Δήμου στη Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Το συνέδριο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για το θεσμό της  Αυτοδιοίκησης, μιας και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι  «Καλλικρατικοί» νησιωτικοί Δήμοι, είναι πολλά, τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και καθημερινά έρχονται όλο και πιο δύσκολες "εντολές" από το Υπουργείο σχετικά με την λειτουργία των ΟΤΑ.

Στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου, περιλαμβάνονται θέματα όπως είναι:
  1.  Τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.
  2.  Η καταστατική θέση των αιρετών.
  3.  Το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2014- 2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης «Σ.Ε.Σ.»).
  4.  Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Εκτός όμως από τα παραπάνω θέματα, θα συζητηθούν και θέματα καίριας σημασίας για τις τοπικές νησιωτικές μας κοινωνίες, όπως αυτά της υγείας, της παιδείας, της συγκοινωνίας.
Στο συνέδριο, θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν ουσιαστικά στις εργασίες του, αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Επιτυγχάνοντας με τις πολύπλευρες παρουσίες εκτός από την περιγραφή των προβλημάτων, να αποφασιστούν κοινές και συγκεκριμένες δράσεις, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.
Τέλος κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα τιμηθούν προσωπικότητες από το χώρο των αιρετών της αυτοδιοίκησης, του στελεχιακού δυναμικού των Ο.Τ.Α., του επιστημονικού και κοινωνικού χώρου.

Και μία πρόταση του περιοδικού μας:
Να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση για την αναγκαιότητα, στο να "σπάσει" στις προσεχείς εκλογές, της 25ης Μαΐου 2014, η σημερινή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα δυο και να ιδρυθεί για λόγους νησιωτικότητας  η 14η Περιφέρεια Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο.
Η λύση της ίδρυσης  περιφέρειας Κυκλάδων, να προταθεί σε όλα  τα πολιτικά κόμματα που θα παρευρίσκονται με εκπροσώπους τους στο συνέδριο και να δεσμευτούν ότι θα το φέρουν προς ψήφιση την Βουλή το συντομότερο δυνατό με κοινή, γιατί όχι, πρόταση νόμου.
Να προλάβουμε τις προθεσμίες και του χρόνου τέτοια εποχή, μαζί με τις εκλογές  του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, να ψηφίσουμε για Β’ βαθμό, για την νέα Περιφερειακή Διοίκηση Κυκλάδων.
Θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα νησιά μας, αφού όπως είναι γνωστό, θα ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας, για 5ετή θητεία και η πρόκληση είναι άμεση, για το μέλλον των νησιών μας.
 Οι Κυκλάδες μέσα από την δική τους Αυτοδιοίκηση Β' βαθμού, και μαζί με τις νέες τοπικές αυτοδιοικήσεις Α' βαθμού, θα καταφέρουν, στο δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε  να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των νησιών μας!


3 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟ ''ΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ' ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙΠΛΕΟΝ Η ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΕΝΝΟΩ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑς ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί ! ! συμφωνώ και εγώ με την πρόταση αυτή.Ζώ στο νησί και η καθημερινότητα μας,στα θέματα που μας απασχολούν,έχουν παραμεληθεί απο τον Δήμο,πιστέβω και εγώ πώς η πιο κοντινή μας σχέση με την Περιφέρεια Κυκλάδων,ίσως αφυπνίσει τους τοπικούς μας άρχοντες που κοιμούνται τον ύπνου του δικαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ιδέα που μακάρι να γίνει πραγματικότητα.ο δικός μας ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ δεν θα πρέπει να το υλοποιήσει και προωθήσει άμεσα στο επικείμενο συνέδριο στην Λέρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή