Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ!


ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΔΡΟΥ



Η τελευταία απογραφή, για την ακρίβεια, η πρώτη που διεξήγαγε η πολιτεία για να ανακαλύψει τον αριθμό των εργαζομένων της και ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2010, έχει και ένα δεδομένο από το οποίο  βρίσκουμε τους δημόσιους υπαλλήλους της Άνδρου και κάθε νησιού. Καταγράφηκε ο τόπος κατοικίας των υπαλλήλων και με την ιδιαιτερότητα των νησιών  όπου σε κάθε υπάλληλο συμπίπτει ο τόπος κατοικίας με αυτόν της εργασίας βρίσκουμε τον αριθμό τους σε κάθε νησί.

Παρουσιάζουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε κάθε Κυκλαδονήσι και φυσικά της Άνδρου ακολουθώντας στη σειρά παράθεσης τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων ως τις 18 Μαΐου 2012 που έγινε η τελευταία ενημέρωση. 
Δεδομένο χρήσιμο ως διαπραγμάτευση, για να μην μετακινηθούν εργαζόμενοι εκτός νησιού αφού ο αριθμός τους είναι αναλογικά με τον πληθυσμό και το μέγεθος της Άνδρου μικρότερος από κάθε άλλο νησί του νομού μας. Η δε συγκέντρωσή τους στη Σύρα αυξάνει τον “υδροκεφαλισμό” στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, με αποτέλεσμα τις μειωμένες παροχές στους πολίτες, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στα ακραία όρια των Κυκλάδων, όπως η Άνδρος. Αν αυτό συνδυαστεί και με τις  μετακινήσεις των κατοίκων για τις συναλλαγές τους με την δημόσια διοίκηση οι οποίες στις Κυκλάδες έχουν υψηλό κόστος λόγω της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας των νησιών τότε επιστρέφουμε στην δεκαετία του 70 και πέρα!

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 1680 
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 984 
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ 671 
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 547
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 438
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ 437 
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 333 
ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ 275 
ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ 124 
ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ 109
ΔΗΜΟΣ ΙΗΤΩΝ 105 
ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ 98 
ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 60 
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ 47 
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 45 
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ 34 
ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ 20
ΔΗΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ 15 
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ 13
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ 13

1 σχόλιο:

  1. Περιμένω τον απολογισμό του 2013 για να μάθουμε πόσοι έμειναν. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι από αυτούς που στηρίζουν την τοπική οικονομία τον καιρό που το νησί μένει μόνο του. Μακάρι να υπήρχαν εργασίες να έμενε ο κόσμος στο νησί. Να πάψουν τα παιδιά μας να ονειρεύονται προκοπή μακριά από την Άντρο. Να ονειρεύονται την Άντρο ως τόπο επιστροφής οι απόμαχοι της εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή