Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ my School !!!

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Είναι αντίθετοι στο να δοθούν από πλευράς των Γονέων ιδιαίτερα προσωπικά στοιχεία και κυρίως ο ΑΜΚΑ των μαθητών όταν ζητηθεί από το σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας my School. Την ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολικών δραστηριοτήτων.
Δεδομένα, αρκετά από τα οποία, τα συγκέντρωνε και το σχολείο φοίτησης τους. 
Τα σχολεία αρχειοθετούν όμως μόνο τα στοιχεία του μαθητή που έχουν σχέση με την φοίτηση και τα βασικά προσωπικά δεδομένα για τον προσδιορισμό του. Τα άλλα, όπως ιατρικές βεβαιώσεις, με την πάροδο χρονικού διαστήματος δύο ετών από την αποφοίτηση του μαθητή τα καταστρέφει με πρωτόκολλο το ίδιο το σχολείο. 
Μεγάλες οι αμφιβολίες, οι φόβοι και η σκοπιμότητα μιάς τέτοιας φακελοποίησης των παιδιών στην παρούσα φάση, αλλά και στο μέλλον, για όποιον ανατρέξει σε πληροφορίες για οποιονδήποτε μαθητή, σχετικά με την χρήση τέτοιων αυστηρά προσωπικών στοιχείων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η όλη ενέργεια δεν είναι και καν νόμιμη εφόσον αιτούνται προσωπικά δεδομένα των μαθητών.
H κινητοποίηση και στο νησί μας, ήταν άμεση και στο πνεύμα αυτό,οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας εξέδωσαν για αυτό το θέμα ανακοίνωση (πατήστε ΕΔΩ για να  διαβάσετε  το κείμενο).

4 σχόλια:

  1. μπραβο στην πρωτοβουλια αυτη των δασκαλων και των γονεων.εμεις που ζησαμε μια αλλη εποχη...με αναλογου ειδους φακελλωματα...ανατριχιαζουμε στην ιδεα του υπουργειου να φακελωνει τα παιδια μας...να ειναι απο την μια μερια τα κλα ..κια απο την αλλη τα κακα παιδια...στα χερια των οιονδηποτε επιτειδιων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακό δεν είναι κάποια μαθητικά δεδομένα να ελέγχονται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας. Αποφεύγονται καταστάσεις διαφθοράς, όπως είναι τα πλαστά πιστοποιητικά σπουδών ή καταστροφή των αρχείων στα σχολεία. Το πρόβλημα πιστεύω είναι τι δεδομένα δίδονται και ποια η σκοπιμότητα να υπάρχουν.
    Χρήσιμα στοιχεία είναι οι βαθμοί και οι απουσίες και τα προσωπικά δεδομένα που πιστοποιούν με ακρίβεια το πρόσωπο του μαθητή ή του φοιτητή. Στο θέμα των ασθενειών ή των παθήσεων η φάμπρικα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνον για συνταξιοδοτήσεις. Στην εκπαίδευση η "βιομηχανία" αυτή εξομοιώνει τους πραγματικούς με τους ψεύτικους. Οι δεύτεροι εκμεταλλεύονται τις παροχές του κράτους έτσι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία ή επιτυγχάνουν μετάθεση κατ' εξαίρεση.
    Και τέλος διορίζονται στο δημόσιο με ειδικές θέσεις και οι υγιείς ανάπηροι στερούν τις θέσεις των πραγματικών που υστερούν μαθησιακά λόγω του προβλήματος τους.
    Να μπορεί η πολιτεία όταν οργανωθεί να αντιληφθεί πως ο παραπληγικός ξαφνικά μετά το πέρας των σπουδών ή του διορισμού για να έχει εξέλιξη να γίνεται υγιέστατος ως εκ θαύματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα είναι ότι κάποια από τα προσωπικά δεδομένα θα εμπορευθούν από τους επιτήδειους και θα γίνουν κοινώς λεγόμενου βούκινο. Τα ευαίσθητα δεδομένα όπως είναι κάποιες παθήσεις από προσωπικό πρόβλημα θα είναι προσβάσιμο σε όποιον το επιθυμεί. Παράδειγμα οι φορολογικές δηλώσεις μπορεί ο κάθε εφοριακός να έχει πρόσβαση και το φακελάκι ρυθμίζεται αναλόγως για να μπορέσεις να εφαρμοστεί ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο, τα ευαίσθητα δεδομένα που δεν είναι φυσικά το όνομα ή το επώνυμο ή το πατρώνυμο θα χρησιμοποιούνται από τον καθένα κατά το δοκούν. Θα λειτουργούν όπως οι κίτρινες ταυτότητες στο παρελθόν που δίνανε σε όσους είχαν φυλακιστεί. Αναγκάζοντας αυτούς τους ανθρώπους για να μπορέσουν να επιβιώσουν να ξαναμπουν στην φυλακή αφού δεν τους δινόταν καμια ευκαιρία να ενταχθούν στην κοινωνία παρα το γεγονός ότι τιμωρήθηκαν για την παράβασή τους και έχουν σωφρονιστεί. Η προσβασιμότητα σε αυτά τα πολύ προσωπικά δεδομένα θα πει το υπουργείο ότι είναι ασφαλισμένο το απόρρητό τους, αλλά ποιος τους πιστεύει; Και στην εφορία είναι αλλά όποιος έχει χρήμα γνωρίζει το απόρρητο του καθενός και όχι μόνον οι υπάλληλοι. Το ίδιο ισχύει και με την τροχαία, μπορείς να μάθεις τον κάτοχο του κάθε οχήματος με ένα τηλεφώνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή