Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!


Πρωτοβουλία για κλειστό 
γήπεδο μπάσκετ στην Άνδρο!
Μοναδική ανάσα στη ζωή  των νέων θα δώσει το κλειστό γήπεδο μπάσκετ (και βόλεϊ) και του κάθε είδους  πολιτιστικών δραστηριοτήτων


Η κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ  στην Ανδρο, αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς Ανδριώτες.
Τα  χρόνια πέρασαν, η  γραφειοκρατία και  η ατολμία του  παρελθόντος αποτέλεσαν ανυπέρβλητα εμπόδια  για την κατασκευή  κλειστού γυμναστηρίου ενώ και οι προσπάθειες να δημιουργηθούν ομάδες  μπάσκετ δεν καρποφορούσαν, ανέστειλαν κάθε  δραστηριότητα,  αφού η έλλειψη  γηπέδου αποτελούσε τροχοπέδη.
Δείτε εδώ τον χώρο που υπάρχει και που μπορεί να
 γίνει το κλειστό  γήπεδο. Πρόκειται για πολύ μεγάλη
 έκταση,που περιλαμβάνει  όλα τα σχολικά
 συγκροτήματα.
Με αφορμή την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου και με βάση, τον εναπομείναντα ιδιόκτητο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι τώρα η μεγάλη ευκαιρία να επιδιωχθεί, μέσα απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή και απο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-διεύθυνση αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος και υποδομών με έδρα στην Σύρο, η χρηματοδότηση της τοποθέτησης μεταλλικού στεγάστρου στο υπάρχον ανοικτό μπάσκετ ή και ακόμα να γίνει δίπλα απο το γήπεδο 5χ5, το οποίο θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο ζωής των παλιότερων αλλά και των νέων του νησιού μας,που αναζητούν τέτοιους χώρους άθλησης και απασχόλησης.
Η σημερινή ανάγκη ανάπτυξης πολλαπλών δραστηριοτήτων και τους χειμερινούς μήνες,παίρνει τέλος,αφού ξέχωρα απο τις καθαρά αθλητικές εκδηλώσεις,διοργανώσεις πρωταθλημάτων,τουρνουά μπάσκετ,βόλευ κλπ,βρίσκουν στέγη και τα διάφορα ντόπια χορευτικά συγκροτήματα μικρών και μεγάλων συμπατριωτών μας,ομάδες Συλλόγων,ομάδες γυναικών, όλων των νέων κάθε σχολικής βαθμίδας, των νέων του  νησιού μας. 
Η Τοπική Δημοτική Κοινότητα Γαυρίου, μάλιστα με μια ιστορική ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου (αριθμ. απόφασης 43/27.11.2013,διάβασε ΕΔΩ), ο Δήμος Ανδρου, όλοι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία της Ανδρου, πρέπει τώρα να την αναδείξουν σαν κορυφαία προτεραιότητα τους.
Να αναδείξουν, την κατασκευή του κλειστού γηπέδου, το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών,αφού πλέον ο δημοτικός ιδιόκτητος χώρος που απομένει,όπως βλέπουμε και στο τοπογραφικό διάγραμμα, είναι τεράστιος και προσφέρεται για αξιοποίηση.
Η κατασκευή του σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, είναι βασικό στοιχείο χρηματοδότησης, αφού δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα εξεύρευσης και αγοράς κάποιου άλλου χώρου. 
Συνεπώς μειώνει την όλη χρηματοδότηση του και μάλιστα, τούτες τις εποχές που δύσκολα χρηματοδοτείται κάποιο δημόσιο έργο.
Επιπλέον η γειτνίαση με το λιμάνι Γαυρίου, κάνει δυνατή την λειτουργία του, με τις άλλες ομάδες των νησιών, αφού η άφιξη και η αναχώρηση τους, μπορεί να γίνεται αναλόγως των παιχνιδιών,τουρνουά κλπ, ακόμα και αυθημερόν.
Να υπάρξει  συνεννόηση των τοπικών  φορέων για τη χωροθέτηση και να τρέξουν  γρήγορα οι διαδικασίες  για την κατασκευή του έργου.
Το  θέμα της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην Ανδρο, αφορά ολόκληρο το νησί αφού πρόκειται για μια κορυφαία υποδομή ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων. Είναι μια προοπτική που υπερβαίνει κόμματα, πρόσωπα και σκοπιμότητες.
Να αναδείξει σύσσωμος η Ανδρος το ζήτημα αυτό, σε κεντρικό επίπεδο,στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου,ακόμα και σε ιδιωτικές χορηγίες.
Με την δημοσιοποίηση τώρα της ανάγκης κατασκευής κλειστού γηπέδου,να ευχηθούμε και να ελπίζουμε,ότι όλοι οι τοπικοί  φορείς αλλά και οι υπηρεσίες της πολιτείας να κινηθούν με ευελιξία και αποτελεσματικότητα, αφήνοντας στην άκρη τυχόν συναισθηματισμούς και μικροσυμφέροντα, γιατί πρωτεύει η κατασκευή κλειστού γηπέδου στο νησί !
Να πάνε στην άκρη, συλλογισμοί και σκέψεις, ότι πρέπει να γίνει στο δικό μας χωριό... και όχι στο Γαύριο, αφού βασικότατη παράμετρος είναι να υπάρχει δημόσιος χώρος προς την δημιουργία ενός τέτοιου γηπέδου και ΄΄καλώς ή κακώς΄΄ σήμερα αυτός υπάρχει μόνον στο Γαύριο και αυτό που θέλουμε όλοι, είναι να έχουμε κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο νησί !!!

27 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΗΡΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στο Δημοτικο Τοπικο Συμβουλιου του Γαυρίου.Ξεφυγαν έστω και στο τελος της θητειας τους απο τα ανιαρά και νερόβραστα συμβουλια τους. δεν τους εχουμε ξαναδεί ποτέ πρωτοπόρους και γιατί οχι και πανω απο τους δημοτικους Συμβουλους όλου του νησιού σχεδόν πουθενά.Η πρωτοβουλια τους αυτή να έχει συνέχεια ,να το κάνουν κτήμα όλων των Ανδριωτών,γιατί τέτοιυς χωρουε δεν εχουμε στο τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετοιες προσπαθιες πρεπι να εχουν και αποτελεσμα λενε στο χωριό μου.να μην μεινει ευχή η πραγματοποίηση ενός κλειστου γηπέδου μπασκετ στην Ανδρο.
    Αν κυττάξουμε άλλα νησιά,ειμαστε το μοναδικό σχεδόν νησί,που δεν διαθέτει έναν τέτοιο κλειστό χώρο.οι ευθύνες πρωτα σε όλους αυτους που εκλέγονται σύμβουλοι,όλα αυτα τα χρονια,οι ίδιοι και οι ίδιοι,πότε στην εξουσία και πότε στην αντιπολίτευση...με το να ασχολούνται με θέματα ναι μεν πολλά σοβαρά,αλλα και για ένα τετοιο γεγονός ένα τέτοιο κλειστο γηπεδο σε όλο το νησί,ποτέ να μην έχουμε δεί ή ακούσει κατι...και τα χρόνια περνάνε.Ας γινει τωρα λοιπον η ευκαιρια πραξη και να δούμε το κλειστο της Ανδρου σε λειτουργια για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόνη κωμόπολη που δεν έχει γήπεδο, είναι το Γαύριο, μόνο το γηπεδάκι 5Χ5. Είναι η μόνη περιοχή που διαθέτει δημόσιους χώρους που μπορεί να κτιστεί γήπεδο. Απορώ πως δεν το σκέφτηκε κανείς από τους προηγούμενους δημάρχους των χαλεπών εποχών. Να πω και δυό λόγια για το γηπεδάκι την κατασκευή του την χρηματοδότησε η ΓΓ Αθλητισμού και κόστισε 500.000€, από το αυτί μου μια αόρατη δύναμη μου ψιθυρίζει την λέξη "φάγανε", δεν προσδιορίζει με αργυρά ή χρυσά κουτάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβως φιλε σχολιαστη Κ.Α ολους αυτους που σε εποχες που χρηματα ερχόντουσαν απο τον κρατικο κουρβανά...δεν εκαναν τιποτα,παρα μονον το γηπεδακι 5Χ5 που λές... και κόστισε αλήθεια τόσο ? ?... τωρα αν παει και το δει κανείς (...εγώ το βλέπω,γιατί παρκάρω εκεί το αυτοκινητο μου,όταν φεύγω απο το νησί) ..και εμενα δεν μου μοιάζει για έργο των 500.000 ευρώ..και δεν μιλάει κανείς...Ανδριώτικη ομερτά ακόμα και για τέτοια εργα, που έχουν να κάνουν με την νεολαια μας, που ψάχνει χώρους και θέλουμε να μην φύγει απο το νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε πάλι τις γκρίνιες ρέ παιδιά...για το ποιοί φάγανε τα προηγούμενα χρόνια...καθρέπτης τους,είμαστε όλοι εμείς που τους ψηφίζουμε...τι ν αλέμε τώρα ;...ας κυττάξουμε να αξιοποίησουμε την ευκαιρία αυτή,αφού υπάρχει χώρος έτοιμος δημοτικός να δούμε ένα κλειστό στην Ανδρο ! Ας καταλάβουμε όλοι μας ότι θα έιναι το κλειστό όλης της Ανδρου ! ! μην μπλέξουμε πάλι στα κόμματα,στους συνδυασμούς του Δήμου...γιατί τότε το χάσαμε πάλι το έργο..και αν τυχόν θελήσει κάποιος απο αυτούς να ...ξεστρατήσει την υπόθεση,να βάλει τρικολοποδιά...να τον μαυρίσουμε στο ξύλο να τον μαυρίσουμε στην κάλπη,αν τολ΄μήσει να εκτεθεί στην ψήφο μας.Μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά,ας το πάρουμε απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ ξέρω,έχω ακούσει, ότι ο Σουσούδης της αντιπολίτευσης στον Δήμο,σε δημόσιους χώρους,παρέες,στα καφενεία,έχει ενδιαφερθεί για την κατασκευή κλειστού γηπέδου στο νησί.Μάλιστα τον βλέπουμε και σε νεοδημιουργηθείσες ομάδες νέων μπάσκετ να είναι παρόν,αλλά αλήθεια για ένα τέτοιο θέμα κατασκευής κλειστού γηπέδου,τι κάνει ; άλλοι σύμβουλοι το ξέρουνε ή όλοι κοιμούνται ; τι περιμένουν αλήθεια,αφού λέτε στο άρθρο σας και παρουσιάζετε έναν τόσο μεγάλο δημοτικό χώρο και δεν τρέχουν να τον αξιοποιήσουνε ;...δεν θέλω να πιστέψω αυτό που λέγεται ότι ο Σουσούδης, το ψάχνει το θέμα,αλλά επιδιώκει να γίνει στην Χώρα ;...γιατί τότε θέλουμε σκότωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ Ή ΣΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ή ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ !
    ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. OΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ? ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ...ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ? Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΥΝΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK XΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μακρυά απο ...μεμψημοιρίες φίλοι μου...ας κινηθούνε όλοι για να γινει πραγματικότητα.να μην ακουστεί για μια ακόμα φορά το νησί μας...ότι πάλι έμπλεξε για ένα εργο όλων των Ανδριωτών σε προεκλογικά και υποκειμενικά κόλπα και καλούπια...είνα κρίμα...ας προσέξουμε όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζω πιό πάνω σχολιαστή σας, που λέει ότι ο κος Σουσούδης έχει κάνει κουβέντα για δημιουργία κλειστού γηπέδου στην Ανδρο και μπράβο του αν είναι έτσι ! ! δεν ξέρω εαν έχει προχωρήσει ή απλά είναι και αυτό μιά εξαγγελία εν όψει των επερχόμενων εκλογών του Μαίου,αλλά νομίζω ότι όσοι φοράνε παντελόνια απο τους αυτοδιοικητικούς..να τους δούμε τώρα σύσωμους-ενωμένους για την υπόθεση αυτή της Ανδρου,στο να γίνει επιτέλους ένα κλειστό γήπεδο.
    Πόσο πολύ το θέλει η νεολαία μας μόνον να σκεφτούνε και να τρέξουν στο πλευρό όλων, όπου χρειαστεί για να το δούμε στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας διαβαζω απο καιρό τωρα.Ο σχολιασμος των αναγνωστων σας ειναι τις περισσοτερες φορες χρησιμος να παιρνει δημοσιοτητα σε κεντρικο σας αρθρο.Λενε αληθειες που παιρνανε απαρατηρητες και η αποστολη σας νομιζω οτι ειναι να τα προβαλλετε.Μου εκανε εντυπωση οτι ενα γηπεδο 5Χ5 κοστισε σε ολους εμας τους φορολογουμενους 50.000 ευρώ ; ειναι δυνατον ;κανενας δεν εχει μεχρι σημερα απολογηθει για αυτο ; ειναι οντως τετοιο το ποσο ;Θα μας γινει τουλαχιστον μαθημα,ξεχωρα απο την ερευνα σας για αυτο,ωστε να μην εχουμε τιποτα τετοια ποσα και σε αυτο το κλειστο που δημοσιοποιησατε και εσεις να γινει στο νησι μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το γήπεδο κόστιζε 50.000€ τότε θα είχαμε τον πιο νοικοκυρεμένο δήμο. Προφανώς από λάθος γράφτηκε το ποσόν αυτό, το πραγματικό είναι 500.000€, ποσό που κοστίζουν τέσσερα τέτοια γήπεδα με τις καλύτερες προδιαγραφές.

      Διαγραφή
  13. Αφού υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος στο Γαύριο τότε γιατί τόσο καιρό κανένας δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία ; θα μου πείτε..καλιό αργά παρά ποτέ ! αλλά δεν νομίζω ότι αυτό φτάνει, μ εόσα πιο πρίν διαβάζω.ελπίζω και εγώ όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια της παρέας μου, ότι θα γίνει αυτό το κλειστό στο Γαύριο και δεν μας νοιάζει που ζούμε στην Χώρα.Αρκεί να ξέρουμε ότι έχουμε ένα τέτοιο κλειστό στο νησί μας,με σύγχρονες εγκαταστάσεις,αποδυτήρια,ντούζ κλπ ώστε η άθληση μας να μην διακόπτεται τον χειμώνα,να μην αδρανοποιούνται όλες μας οι προσπάθειες για την δημιουργία ομάδων, παιδικών,εφηβικών τμημάτων αφού δεν μπορούμε να οργανωθούμε ελλέιψει χώρου,ελλείψει κλειστού γηπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AΚΡΙΒΏΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΦΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
    Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΝΕΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ,ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμμετεχουμε στην ομαδα μπασκετ στο φετεινο τουρνουα 3Χ3 που ξεκινησε τον Οκτωβριο,ειμαστε ενθουσιασμενοι με αυτο,παροτι οι συνθηκεσ τωρα που χειμωνιαζει δυσκολευουν και μολις μαθαμε για αυτην την προσπαθεια της Κοινοτητας Γαυρίου,απο την προβολη του αρθρου σας σημερα.Αισθανθηκαμε ακομα πιο ενθουσιασμενοι,γιατι ονειρευομαστε την στιγμη που θα παιζουμε στο κλειστό γηπεδο.Ας φροντισουν λοιπον τωρα ολοι οι αρμοδιοι να το τρεξουνε και να το δουμε ετοιμο και την ερχομενη σαιζον 2014-15 να γεμισει απο τις φωνες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. MΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ! ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΩΗΝ ΖΑΒΑΝΤΡΙΩΤΗΣ (ελπίζω)5 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:02 μ.μ.

    Δημιουργήθηκε ομάδα μπάσκετ κατηγορίας υποδομών. Οι δημιουργεί κινήθηκαν με ενθουσιασμό, στην ψυχολογία λέγεται υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων. Χωρίς την απαραίτητη και κατάλληλη προετοιμασία, πιθανόν και χωρίς προπονητή κατάλληλο για παιδιά , ο οποίος παράλληλα να λειτουργεί και ως εκπαιδευτικός, έστειλαν τα παιδιά στην αρένα των αγώνων. Τα έκαψαν τα παιδιά αφού αγωνίζονται με άνισους όρους. Τα άλλα νησιά διαθέτουν τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές, όπως κλειστό γήπεδο, οργάνωση και προπονητές μπάσκετ αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ. Τα παιδιά αυτά χάνουν με απίστευτα σκορ όπως ένα πρόσφατο 10-96.
    Δυστυχώς οι ματαιόδοξοι ενήλικες έβλεπαν την πραγματικότητα ως δον κιχώτες. Το ορθόν ήταν όπου υπήρχαν γήπεδα να δημιουργούσαν τοπικές ομάδες που να μετείχαν σε ένα έστω άτυπο πρωτάθλημα του νησιού. Να έπαιρναν παιχνίδια τα παιδιά στα χέρια τους μεταξύ ισοδύναμων (με μικρή παρέκκλιση) ομάδων. Και όταν ήταν έτοιμη η ομάδα μετείχε στο πρωτάθλημα.
    Εκείνο που φοβάμαι είναι ότι έχουν ανακατευθεί πολιτικοί πρώτης γραμμής του νησιού και θα δημιουργήσουν τα τσιράκια τους αντιδράσεις για τον τόπο του γηπέδου. Το αποτέλεσμα θα είναι να δώσουν αφορμή στην πολιτεία ή η Περιφέρεια να μην εκταμιεύσει τα χρήματα στην Άνδρο και να πάνε σε άλλο νησί. Σε μας θα μείνει η παλαιοκομματική νοοτροπία που ο ένας πολιτικός θα βρίζει για ανικανότητα τον άλλο και το αντίστροφο. Η τριτοκοσμική αντίληψη που θέλει "εμείς κάνουμε τις σωστές ενέργειες και λαμβάνουμε τα ορθά μέτρα και οι αντίπαλοι μόνο λάθη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαβαντριώτη μου (πρώην) έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές.. Ελπίζω και εύχομαι σιγά σιγά να αλλάξουμε νοοτροπία δημιουργώντας συνθήκες και υπόβαθρα από τα πιο χαμηλά επίπεδα προς τα επάνω ώστε ότι γίνει να γίνει με ομαλό και σωστό τρόπο.

      Διαγραφή
    2. Ζαβαντριωτη μιας και μιλάς εκ του ασφαλούς πίσω από το pc σου χωρίς να ιδρώνεις να αγχώνεσαι και να κοπιάζεις, είναι η κριτική πολύ εύκολη .Συμφώνα με τα λεγόμενα σου ΚΑΚΩΣ δημιουργήθηκε η ομάδα επειδή δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο. Δηλαδή πρώτα έπρεπε να φτιαχτεί σε 5, 10, 20 χρονιά και βλέπουμε και μετά γίνει η ομάδα που για να γνωρίζεις και κάτι εάν δεν υπάρχει ομάδα δεν μπορεί να γίνει κλειστό αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για εσένα . Όπως ότι τα παιδιά φέτος αντιμετώπισαν ομάδες που προϋπάρχουν 15 και 20 χρονιά οι όποιοι και αυτοί όταν πρωτοξεκίνησαν χάνανε με μεγάλες διαφορές . Τα δικά μας τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες πρώτα να μάθουν να ταξιδεύουν να δουν άλλα γήπεδα και ομάδες και μετά θα έρθουν και οι νίκες , όσο για το σκορ που λες προφανώς παρέλειψες επίτηδες να ενημερώσεις ότι στην αντίπαλη ομάδα έπαιζε ένας παίκτης 2,05 14 ετών τον οποίο των κάλεσαν στην εθνική ομάδα , χωρίς βέβαια αυτό να είναι άλλοθι αλλά είναι πραγματικότητα. Όσο για των προπονητή μιας και γνωρίζεις καλά είσαι σίγουρος για αυτά που λες? Η και αυτά τα λες για να εντυπωσιάσεις.
      Από την εμπειρία που έχω από ομάδες στην Αθήνα όπου δυστυχώς ακόμα κατοικώ εκεί μόνιμα και που ενημερώνομαι πολύ συχνά για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο η ομάδα για να αποκτήσει επιτυχίες πρέπει να βουτήξει στα βαθιά. Θα χάσει, θα φάει χαστούκια αλλά θα έρθει η στιγμή που τα παιδιά θα αρχίσουν να αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και θα έρθουν και οι νίκες. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που σου τυχαίνει ένα παιδί με εξαιρετικά προσόντα και σου καθαρίζει όλα τα ματς μόνος του με τους άλλους 4 να είναι διακοσμητικοί στην πεντάδα και από ότι έχω καταλάβει δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος αθλητής στο νησί.

      Διαγραφή
    3. Πίσω από τον Υπολογιστή είσαι και συ και δεν το αντιλαμβάνεσαι (κακό αυτό). Στον αθλητισμό υπάρχει ο παράγων ψυχολογία. Οι ήττες με μικρό σκορ μπορεί να το καταλάβει ο νέος αθλητής. Το βαρύ αποτέλεσμα δημιουργεί αισθήματα κατωτερότητας. Κολυμπάς στα βαθιά μόνον όταν ξέρεις καλό κολύμπι. Ο λαός μας σοφά λέει , δεν πας ξυπόλυτος στα αγκάθια.Έχεις προηγουμένως προετοιμαστεί κατάλληλα πριν τολμήσεις το μεγάλο άλμα. Διαφορετικά κινδυνεύεις! Όλες οι προσπάθειες έχουν την τάξη και την ιεραρχία τους. Εσύ κύριε ανώνυμε φαίνεται ότι είσαι προπονητής της κερκίδας.

      Διαγραφή
  18. ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Ο ΖΑΒΑΝΤΡΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ...ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ...ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα καλά.Επι 12 χρόνια και με 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης τί έκαναν όλοι οι δήμαρχοι της Άνδρου που πέρασαν απο το νησί..Oλοι οι γονείς των ποιδιών του νησιού τί έκαναν ; Τώρα σκέθηκαν όλοι οτι θα έπρεπε και στην άνδρο να υπάρχει όπως και σε όλα τα σοβαρά νησιά των κυκλαδων και ένα κλειστό γήπεδο αθλοπαιδειών για τους νέους;
    Τώρα λοιπόν καταλαβαίνω γιατί χρεοκοπήσαμε.
    Τώρα καταλαβαίνω τί θα πεί στην Άνδρο " ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ¨" !!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω εγώ τι έκαναν δεν έβρισκαν σε ποιό πρώην δήμο θα γινόταν...

      Διαγραφή
  20. Επιτέλους ας σοβαρευτούμε λιγάκι ας αφισουμε τις γρηνιες και ασδουμε επιτέλους τι μπορούμε να σώσουμε σε αυτο το νησι που το έχουν τεμαχιση σε 4 μερι πιστευο ότι το κλιστο θα γίνει εφωσον δεν υπάρξουν αντίδρασης απο αυτούς που νομίζουν ότι δεν πρεπι ναγεινη εκη και να γιεινη κάπου αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εφόσον το μόνο μέρος με διαθέσιμο χώρο είναι το Γαύριο τι πιο λογικό να γίνει εκεί. Εκτός αν μερικοί θέλουν να χρεώσουν το Δήμο να αγοράσει οικόπεδο ή να παρακαλέσει κανέναν για δωρεά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαθαίνω ότι κάποιοι προσπαθουν να μην μπει σαν θέμα προς συζήτηση το θέμα του κλειστου στο συμβούλιο της 15/1/14.Αν συμβαινει κάτι τέτοιο και χαθεί αυτή η ευκαιρία για κάποιες σκοπιμότητες κάποιων ο Μάιος είναι κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή