Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Ζητούν ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι η μορφή της επιχειρηματικότητας που υπάρχει στο νησί, βιώνει και αυτή την οικονομική ύφεση  τα τελευταία τρία χρόνια. Ζει την συρρίκνωση των εσόδων τους και παράλληλα την αβεβαιότητα της ύπαρξής τους.
Κρίση που ο φετεινός χειμώνας επιδείνωσε την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και όλοι τώρα ελπίζουν στην νέα καλοκαιρινή σαιζόν,  για να καλύψουν  τις  υποχρεώσεις τους.
Στο πνεύμα αυτό,  ζητούν την άμεση προώθηση ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα σσφαλιστικά τους ταμεία και την αποπληρωμή τους με χαμηλές δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν, αλλά και να ενισχύσουν τα έσοδα του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
Οι επιχειρηματίες στο νησί μας, ενώνουν την φωνή τους με τις κεντρικές ενώσεις (ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), στην πρόταση που γίνεται για την κεφαλοποίηση όλων των οφειλών μέχρι την 31/12/2012 και τη δυνατότητα ένταξης όλων των επιχειρήσεων που οφείλουν έως την 31/5/2013, με τον απαράβατο όμως όρο της ανελλιπούς καταβολής των ασφαλιστικών τρεχουσών εισφορών από 1/1/2013 και έναρξη καταβολής,εκτός από τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές και των δόσεων από 1/7/2013 για 51 μήνες με κλιμάκωση εξόφλησης.
 Ζητούν επίσης μείωση από 1/1/2014 ή 2015 κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών σε όλες τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές τους και ένταξη επίσης σε καθεστώς μείωσης όσων επιχειρήσεων υπαχθούν στον διακανονισμό παλαιών οφειλών και για ένα 12μηνο τηρούν τους όρους του διακανονισμού, καθώς και επαναφορά στο παλιό ύψος ( +10%) για όσες επιχειρήσεις είναι ασυνεπείς στην καταβολή τρεχουσών εισφορών και δόσεων.
Αιτήματα ρυθμίσεων που οφείλουν να προωθήσουν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, κατανοώντας οι διοικήσεις τους, ότι δεν θέλει κανένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να χρωστά και να κινδυνεύει με κλείσιμο του καταστήματος του. Η κρίση που βιώνουμε και η μικρή, δυστυχώς, τουριστική περίοδος στο νησί, καθιστά πολύ δύσκολη την περίοδο αυτή την ομαλή καταβολή όλων των εισφορών, τόσο για τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους που απασχολούν και θέλουν να διατηρήσουν. Η διευκόλυνση, τους κάνει να ανασάνουν, ελπίζοντας σε ανάκαμψη των εσόδων τους την φετινή τουριστική περίοδο που έρχεται με αισιόδοξα μηνύματα. Αναμένεται φέτος σημαντικότατη αύξηση του τουρισμού στην χώρα και στο νησί μας και όλοι προετοιμάζονται για αυτό. Να ασχοληθούν οι άνθρωποι χωρίς πρόσθετο άγχος με την εργασία τους ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η προσπάθειά τους.

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την προβολή του θέματος αυτού, που αντανακλά στο σύνολο των επιχειρήσεων μας στο νησί.Η ζητούμενη διευκόλυνση θα μας κάνει να πάρουμε μια ανάσα,ελπίζοντας στην διατήρηση του μαγαζιού μας,για να μείνουμε ζωντανοί εδώ στο νησί,να μας επιτρέψει, για εμάς,τα παιδιά μας και τους εργαζόμενους μας να παραμείνουμε και να μην ξενητευούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν πολλά χρόνια και κατά κανόνα όλο το χρόνο, είναι επιχειρήσεις που τις λειτουργούν νοικοκυραίοι. Άνθρωποι που δεν θέλουν πάρε- δώσε με το κράτος, για αυτό δεν αφήνουν εκκρεμότητες. Η οικονομική κρίση ζορίζει και τους επιχειρηματίες αφού η πελατεία τους δεν έχει τα χρήματα που είχε και ξόδευε. Τους χειμερινούς μήνες που δεν έρχονται και οι Αντριώτες της Αθήνας κυριολεκτικά κινούμαστε από τον μήνα που τρέφει τους έντεκα.
    Πρέπει και μεις να δούμε την κατάσταση με ευρήτητα ώστε η τουριστική περίοδος να διευρυνθεί. Να μην την εμπισευθούμε στους πολιτικούς που ο ορίζοντας της σκέψης τους φτάνει μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και το χειρότερο το κάθε θέμα αντιμετωπίζεται επιφανειακά.
    Το μήνυμα πολύς τουρισμός να μην το δούμε με τη λογική της αρπακτής. Η κακαοφημία θα μας αφανήσει περισσότερο από την κρίση. Οι υπηρεσίες να ελέγχουν την τηρηση των κανόνων του εμπορίου να μην ανθίσει το παρεμπόριο.*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχηθώ μακροημέρεση. Είστε το μόνο SITE που ασχολείται και με την επιχειρηματικότητα και καλά κάνετε. Καλή η ιστορία και η λαογραφία και ο πολιτισμός αλλά με άδειο στομάχι δεν λέει...
    Η Αθήνα του Περικλή δημιούργησε έργα τέχνης αθάνατα, τότε που είχε ανεπτυγμένη οικονομία που μπορούσε να τα χρηματοδοτεί.
    ΜΙΚΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και εγώ άγαπητέ..μικρέ επιχειρηματία που προσπαθείς να μεγαλώσεις,όπως και εγώ με το μικρό μου μαγαζί.Μακάρι να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενημέρωση όλων μας,ώστε να ενεργοποιήσουν και άλλους συναδέλφους στο νησί με κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σαν μια πρώτη ΄΄αντίδραση'' απο φέτος κιόλας,για όφελος όλων μας πάνω στο νησί.#

      Διαγραφή
  4. Ωραία προσδιορίσατε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριολεκτικά παρουσιάζετε την πραγματικότητα, έτσι είμαστε οι νοικοκυραίοι καταστηματάρχες. Εμείς με τους πελάτες μας έχουμε προσωπική σχέση. Και άγνωστος να μπεί με τον τρόπο μας προσπαθούμε να τον κάνουμε πελάτη μας και να μας διαφημίσει. Κείνοι που χαλάνε την αγορά είναι οι τυχοδιώκτες που ανοίγουν ένα μαγαζί κοιτάνε να τα αρπάξουνε και να φύγουν. Είναι σαν τη δυναμίτιδα των ψαράδων που τους ενδιαφέρει το τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή