Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1966

ΨΑΡΟΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ
Ο Γερμανός φωτογράφος Konrad Helbig (1917- 1986), στις 9 Σεπτεμβρίου 1966 βρέθηκε στο Γαύριο ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και φωτογράφισε τις ψαρόβαρκες.
Ο Konrad Helbig  εκτός από φωτογράφος , ήταν ιστορικός της τέχνης και αρχαιολόγος.
Τα δίχτυα απλωμένα στην "σκάλα" για να στεγνώσουν. Θα μαζευτούν αργότερα αφού ραφτούν με την σαΐτα με το διχτυόνημα όπου έχουν τρυπήσει. Να είναι έτοιμα να ριχτούν το σούρουπο στην θάλασσα και πριν το χάραμα να ανασυρθούν με την ικανοποίηση της καλής ψαριάς, την ανταμοιβή του μόχθου. Στον ίδιο χώρο σκαλώνανε στην άκρη του μώλου και τα νεόφερτα και σύγχρονα φέρρυ-μπόουτ, το "Ελενα Π" και το "Μεγαλόχαρη".
Ενδιαφέρον έχει να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των εικονιζόμενων καθώς και των πλεούμενων, για αυτό όποιος γνωρίζει κάτι ας μας ενημερώσει.

ΥΓ. Η ιστοσελίδα "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" προσκαλεί όσους διαθέτουν παλαιό φωτογραφικό (και όχι μόνο) υλικό από την Άνδρο  να μας το δανείσουν, για να το δημοσιεύσουμε. Να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε την τοπική μας ιστορία.

5 σχόλια:

  1. Προσέχοντας τη στάση του νέου της εικόνας πρέπει να παραγουλιάζει χταπόδι. Στο σημείο αυτό συνηθιζόταν αυτή η δραστηριότητα. Και στο καΐκι ο πιο μπροστά πρέπει να είναι ο Μήτσος του κυρ Γρηγόρη, δυστυχώς αυτήν την στιγμή δεν θυμάμαι το επώνυμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αυτό είναι το επώνυμο, ας τον ρωτήσει κάποιος αν είναι πράγματι αυτός ,ίσως να θυμηθεί τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την εποχη που αναφετι ο σινγκεκρίμενοςηταν 12 ετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την εποχή εκείνη όποιος είχε την δυνατότητα, όποιος μπορούσε, να βοηθήσει την οικογένεια συμμετείχε στις δραστηριότητες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή