Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουσες και αξιόλογες οι διαδικασίες προσέλκυσης επισκεπτών στην Άνδρο. Ημιτελής η προσπάθεια αν δεν υπάρξει και η κατάλληλη υποδοχή από τους επαγγελματίες του τουρισμού. Να σχηματίσουν οι επισκέπτες θετική άποψη για την παραμονή τους στο νησί. Να διαφημίζουν την Άνδρο και την φιλοξενία που τους προσφέρθηκε στο περιβάλλον τους. Η πιο αποτελεσματική διαφήμιση.
Είναι ο τομέας που ελάχιστοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν. Να επενδύσουν στην τουριστική παιδεία επιχειρηματιών και εργαζομένων. Σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές για την απόκτηση τουριστικής παιδείας απουσιάζουν ή στην καλύτερη περίπτωση είναι υπερβολικά περιορισμένες.
Είναι ο τομέας που πάσχει ο τουρισμός μας. Η δυναμική του τοπίου και του πολιτισμού μειώνεται από την αρνητική συμπεριφορά μας προς τους επισκέπτες.
Έρευνα ευρωπαϊκή πριν χρόνια κατέτασσε την Ελλάδα ως πρώτο προορισμό για αυτούς που δεν την είχαν επισκεφτεί και στις τελευταίες θέσεις σε προτίμηση σε αυτούς που θα ήθελαν να ξανάρθουν...
Η Ελβετία εκτός από τραπεζιτικός παράδεισος είναι και τουριστικός προορισμός. Την οικονομική παράμετρο του τουρισμού για να την διατηρεί ακμαία, φροντίζει παράλληλα με την προβολή και την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.
Ο Τουριστικός Οργανισμός της Γενεύης έκδωσε φυλλάδιο για τις τουριστικές επιχειρήσεις! Θέμα του: "Θερμή υποδοχή σημαίνει ευτυχισμένοι επισκέπτες και τουρίστες".
Να οι συστάσεις:
1. Να είστε ευγενείς προς όλους.
2. Χαμογελάτε.
3. Να είστε θετικοί στην παροχή πληροφοριών.
4. Δείχνετε σεβασμό και διακριτικότητα.
5. Δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον προς τους επισκέπτες.
6. Έχετε ευρύτητα πνεύματος και κατανόηση.
7. Καθησυχάστε και μείνετε ψύχραιμοι χωρίς εκνευρισμούς.
8. Καθαριότητα.
9. Ο τουρίστας δεν είναι "πουλί να το μαδάτε".
Τον δημοσιεύουμε γιατί είναι χρήσιμος και στην τουριστική ανάπτυξη της Άνδρου. Οι ασχολούμενοι με την Διαμονή, την Διατροφή και την Διασκέδαση επιβάλλεται στις σημερινές συγκυρίες να δραστηριοποιηθούν ώστε ο τουρισμός της Άνδρου να αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις. Ο ευκαιριακός τρόπος δράσης δεν έχει μέλλον...

2 σχόλια:

  1. Αυτό που σεις κάνεται έπρεπε να το είχαν επιβάλλει οι σύλλογοι των επιχειρηματιών του τουρισμού στα μέλη τους. Αυτούς έχω την εντύπωση ότι τους ενδιαφέρουν να έλθουν οι τουρίστες να τους μαδήσουν και για του χρόνου έχει ο θεός, θα βρούμε άλλους. Ίσως κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι η πειρατεία δεν είναι της μόδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πρόοδος! Οι περισσότεροι εφαρμόζουν μέχρι τέσσερις συστάσεις. Ελάχιστοι τηρούν περισσότερες! Είναι πρόοδος, αν σκεφτείτε πριν λίγα χρόνια ελάχιστοι τηρούσαν περισσότερες από δύο συστάσεις. Υπήρχε η νοοτροπία μας τα χρωστά ο επισκέπτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή