Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ [ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ]

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών στην Άνδρο, πραγματοποιήθηκε και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με  22 θέματα στην ημερήσια διάταξη του.
Στην συνεδρίαση και μάλιστα σε μεγάλο της μέρος, παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός των Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος, άνοιξε και τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου των Γυναικών.
Παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κωνσταντίνος Μανιάτης  και ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γληνός.

Ανάμεσα στα τόσα ανοιχτά θέματα της περιφέρεια μας, ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, έγινε δέκτης κριτικής και παραπόνων από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, για την κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η κεντρική εξουσία τα νησιά, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί τα προβλήματα. 
Αναφέρθηκαν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου τα ζητήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας,θέματα για την υγεία των νησιωτών και τι αντιμετωπίζουν, την υποστελέχωση των υπηρεσιών.
Με τεκμηριωμένες θέσεις από τους Συμβούλους, εκφράστηκαν  σοβαρές ανησυχίες για την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού  και τον οικονομικό μαρασμό της, από τις μεγάλες  περικοπές που έχουν γίνει από τις θεσμοθετημένες χρηματοδοτήσεις από το κρατικό ταμείο, με αποτέλεσμα τούτο να έχει άμεσο  αντίκτυπο στις υπηρεσίες προς τους νησιώτες, αντίκτυπο που όλοι βιώνουμε στο νησί και καθημερινά χειροτερεύει.
Ο αναπληρωτής υπουργός δεν χρειάστηκε να βγάλει κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι δε θα πρέπει να περιμένουν αλλαγές προς το καλύτερο, τονίζοντας επιγραμματικά, ότι κατανοεί το πρόβλημα, αλλά αυτές είναι τώρα σε τούτη την συγκυρία, οι δυνατότητες του κράτους και όλοι κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης στην παρούσα φάση.
Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε πλήρες ρεπορτάζ της συνεδρίασης, για τα ζητήματα που άπτονται της Άνδρου,αλλά και τα γενικότερα που μας απασχολούν σαν νησιώτικη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου