Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...


Η ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Αναρωτιόμαστε φέτος τι άλλαξε στον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ και μετέφερε την τέλεση του μνημόσυνου σε άλλη και μακρινή ημερομηνία από την ημέρα του ναυαγίου του πλοίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο μνημείο που έχει στηθεί στο λιμάνι Γαυρίου.
Η τότε δημοτική αρχή του Δήμου Υδρούσας  δικαιολογούσε την τέλεση του μνημόσυνου να γίνεται την άλλη μέρα της γιορτής της Θεοσκεπάστου, με το δικαιολογητικό ότι παρεβρίσκονται στο νησί ο Δεσπότης και αρκετοί... επίσημοι βουλευτές και πολιτευτές .."από τας Αθήνας". Κοινώς βρήκαμε παπά... ας θάψουμε 5-6 ακόμα, προσβάλλοντας με αυτό το σκεπτικό την μνήμη των πνιγέντων !
Πέρσι ο Δήμος Ανδρου σεβόμενος την μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου, μετέφερε, ορθά πράττοντας, την ημέρα του τραγικού γεγονότος, στις 23 Φεβρουαρίου, την τέλεση του μνημόσυνου.
 Τα μνημόσυνα σκοπό έχουν να τιμήσουν τους νεκρούς υπενθυμίζοντας το γεγονός του άδικου χαμού τους, διότι λειτουργούν αποτρεπτικά στην επανάληψη του.
Η μετατροπή του γεγονότος σε "event" προσβάλλει και βεβηλώνει τους νεκρούς. 
Φέτος τι άλλαξε και εκδίδοντας μια τραγική ανακοίνωση μέσω του τοπικού Αντιδημάρχου Δ.Ε. Υδρούσας (στην διπλανή εικόνα, πατήστε πάνω της για μεγέθυνση) προχώρησε στην τέλεση μνημοσύνου την προχτεσινή Κυριακή 21 Απριλίου.
 Φέτος τι άλλαξε, με αποτέλεσμα να είναι στην τέλεση του  μνημοσύνου... "τρεις και ο κούκος", από πλευράς συμμετοχής απλών συμπολιτών μας, αλλά και "πολιτευτάδων απο τας Αθήνας"; 
Φαίνεται ότι υπολόγιζαν φέτος να τους έχουν και να φωτογραφηθούν δίπλα τους, αλλά, έλα που αυτοί οι ίδιοι τελικά δεν τους έκαναν την τιμή, αναχώρησαν αυθημερόν μετά την τελετή  της Θεοσκεπάστου, (Π. Καμμένος Πρόεδρος ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ), Γ. Βρούτσης (υπουργός Ν.Δ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), ο Γ. Πουσαίος (Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων), ο Δ. Μπάιλας (πρώην Νομάρχης) και  ο  Δεσπότης. Γνώριμο το σκηνικό να παρουσιάζονται, χρόνια τώρα, σε γεγονότα που έχουν κάμερες, που παίζουν στα κανάλια,τις φωτογραφίες, ας μην προστρέξουν να μας πούνε για ανειλημμένες υποχρεώσεις...γνωστό κλιπάκι χρόνια τώρα για την απουσία τους,γιατί ο λαός πλέον τους έχει μάθει για τα καλά,για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν χώρα!
Ο μοναδικός που ήταν παρών, ο βουλευτής Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ) που όμως απαξιώθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι δεν του πρόσφεραν στεφάνι να τιμήσει τους πνιγέντες, ως όφειλαν, αφού ήταν ιεραρχικά το υψηλότερο πολιτικό πρόσωπο της εκδήλωσης. 
Αντί αυτού το πολιτικό πρόσωπο που επελέγη ήταν... ένας υποψήφιος πολιτευτής!
Φανταστείτε να είχαν έρθει όλοι οι υποψήφιοι πολιτευτές των κομμάτων, ακόμα θα κατέθεταν στεφάνια...
Το αλαλούμ συνεχίζεται, να βλέπεις  δύο εκπροσώπους  του Λιμενικού σώματος να ρίχνουν στεφάνι στην θάλασσα. 
 Για να μην θεωρηθεί ότι εδώ μεταφέρουμε κάποια δήλωση ή πικρία εκ μέρους του ίδιου του Βουλευτή, όχι δεν υπήρξε καμία, όχι δεν μιλήσαμε μαζί του, παρεβρισκόμενοι είπαν:'' καλά να πάθει και αυτός που θέλησε να παρεβρεθεί στην μνήμη των αδικοχαμένων...γιατί δεν προφασιζόταν και αυτός ανειλημμένες υποχρεώσεις'',  θέλουμε να του ζητήσουμε όλοι εμείς μια συγνώμη σαν Ανδριώτες τι άλλο να του πούμε, σεβόμενοι θεσμούς και αξιώματα.
 Ο Δήμος Άνδρου οφείλει  εξήγηση στους δημότες για το λόγο της  μετακίνησης κατά 73 μέρες της ημέρας της μνήμης των θυμάτων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και μια συγνώμη για αυτό που επικράτησε κατά την τελετή. 
Η τήρηση των κανόνων πρωτοκόλλου - εκδηλώσεων, επιβάλλει την τάξη γιατί διαφορετικά έχουμε  παρωδία που αποτελεί ύβρη.
 Υπενθυμίζουμε ότι επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πλοίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πραγματοποίησε, στις 23 Φεβρουαρίου,την μέρα που έγινε το ναυάγιο, που φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια, από τους π. Αντώνιο και τον π. Μιχάλη του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κορθίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).  Πραγματοποιήθηκε πάνω στο SUPER FERRY II, στο στίγμα που βυθίστηκε τότε το πλοίο.
  Αιώνια τους η μνήμη !

15 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΡΠΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ! ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΄΄ΑΡΧΟΝΤΩΝ'' ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;Η ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ...ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε οπτική δημοκρατία ζούμε! Φωτογραφίες με όλο το κομματικό φάσμα στο προεκλογικό υλικό σημαίνει ότι διευρύνει την αποδοχή, δηλαδή τη συλλογή προτιμήσεων για "σταυροδοσία". Είναι ο νεοελληνικός κανόνας του επιτυχημένου πολιτευτή. Στις μικρές κοινωνίες όπως η Άνδρος δεν έπρεπε να κυριαρχεί αυτή η αντίληψη. Εδώ υπάρχει η πληροφόρηση άμεση και έμμεση, για τον βίο του καθένα μας...
    Η ενημέρωσή σας είναι εξαιρετική. Μου αρέσετε γιατί δεν είστε χλιαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε οταν αναφερονται οι γνωστές πρακτικές σε όλους μας, των πολιτικών που ψάχνουν εκδηλώσεις που πουλάνε και εμείς τους επιβραβεύουμε με την ψήφο μας στις εκλογές,δεν μας φταίει κανένας.
    Ας καθιερώσουμε λοιπόν κάθε επέτειο μνήμης σε μία,ώστε να εμφανίζονται όλοι.Προτείνω κάθε χρόνο με την θεοσκέπαστη, να τιμάμε και την 28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ, την 25η Μαρτίου,την εργατική πρωτομαγιά...όλα σε συσκευασία του ενός,ώστε να τους βλέπουμε όλους και να σταματήσουμε να γρινιάζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν δέχομαι όλο το δημοτικό συμβούλιο να είναι περιφερόμενη ομάδα για τις εκδηλώσεις. Λογικά έχουν και άλλη πιο σπουδαία ενασχόληση, την διαχείριση των υποθέσεων της τοπικής κοινωνίας. Η αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να θεωρείται ικανοποιητική επροσώπηση των αρχών του νησιού για τις δημόσιες τελετές και εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε να μην είναι περιφερόμενη ομάδα το δημοτικό συμβούλιο.Ασφαλώς έχουν το δικαίωμα,αλλά συμβούλους του δεν τους έχουμε δεί ποτέ και πουθενά και σε αυτό που λες,ότι ενασχολούνται με την διαχείριση των υποθέσεων της τοπικής κοινωνίας....ας γελάσουμε όλοι εδώ μαζί..για πές μου εσύ που και πότε σε διαχείριση κρίσεως είδες -εκτός φυσικά και των εξαιρέσεων - να βάζουν πλάτη για αυτά που μας καίνε στο τόπο; μήπως δεν ζείς στο νησί ή σε συμφέρει και εσένα να μην ακούγονται αλήθειες ;

      Διαγραφή
  5. καλημέρα πολύ καλό το bloc πιστεύω πως κάποιους θα ενοχλήσει
    έχω ώμος μια ερώτηση.
    ο Πρόεδρος του τοπικού . Δ.Δ Γουριού ήταν εκεί και αν ήταν θα έπρεπε να κατάθεση στεφάνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τη λέει το πρωτόκολλο αν ξέρη κανείς ας το σχολιάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρωτοκολο θα επρεπε να το ξερεις..και μαθε να γραφεις σωστα.







      ''

      Διαγραφή
  6. File edo apoti diavazoume ...agnoisan ton Boylefti tis axiomatikis antipoliteyseos, pou itan paron..ti na poume tora !
    Asfalos ke tha eprepe apoti xeroume ,alla ti ekane kai aytos me ton antidimarxo gia na min ginoun ola auta pou diabazoume;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος με τα στεφάνια. Παρωδία καταντούν. Να περιοριστούν, γιατί αντί για τιμή γίνονται για το θεαθήναι. Προσβάλουν τους τιμώμενους. Να προστατεύσουμε τη μνήμη των τιμώμενων από εκδηλώσεις ρουτίνας. Να μην γίνουν πασαρέλες επίδειξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δήλωση ''ΑΝΔΡΟΣ σήμερα'': Υπάρχουν σχόλια τα οποία δεν τα δημοσιεύουμε,λόγω των υβριστικών λέξεων που περιέχουν.
    Σας γνωρίζουμε ότι σχόλια που αναγράφουν υβριστικές λέξεις ή βρίζουν τα θεία,απορρίπτονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν βλέπεις ακρότητες αυθόρμητα σου έρχεται να χαρακτηρίσεις την ενέργεια που σε ζωχαδιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εκ μερους του δημου ενα στεφανι κατατιθεται και εφοσηταν εκει ο αντιδημαρχος το κατεθεσε αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το σωστο θα ειναι στο εξης να γινεταιτην ημερα του ναυαγιου και να λειπουν τα παρατραγουδα.......΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Naton xerosaste giafto stis eperxomenes ekloges baltetoys eky pou preph

    ΑπάντησηΔιαγραφή