Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ...ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ!

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
 ΓΑΥΡΙΟΥ –ΧΩΡΑΣ –ΚΟΡΘΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ
Στο συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου του Λιμενικού  Ταμείου Τήνου-Ανδρου, αποφασίστηκε και σύντομα θα υλοποιηθούν και στα τρία λιμάνια ευθύνης του (Γαύριο, Χώρα και Κόρθι), έργα θεωρούμενα μικρής κλίμακας, αλλά τόσο απαραίτητα για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων κυρίως στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας στο Γαύριο.
Πρόκειται για έργα που τόσο καιρό αλήθεια ...λίμναζαν στα γρανάζια της αδιαφορίας ή της γραφειοκρατίας της υπηρεσίας αυτής, που έστω και τώρα,αποφασίστηκε να υλοποιηθούν ταυτόχρονα και στα τρία λιμάνια.
Δεν είναι πολύς ο καιρός που το ‘’ΑΝΔΡΟΣ σήμερα’’ πρόβαλλε μέσα απο άρθρα του την εικόνα εγκατάλειψης που είχε κατά κύριο λόγο η λεγόμενη πύλη εισόδου της Ανδρου, το λιμάνι Γαυρίου (διάβασε σχετικά ΕΔΩ).
Ελπίζουμε ότι όλα τ’ άλλα που επισημαίναμε  στο σχετικό μας ρεπορτάζ και δείχναμε με φωτογραφίες (πεσμένα φανάρια, χαλασμένο οδόστρωμα, χώροι αναμονής επιβατών κλπ), ότι σύντομα θα επισκευαστούν γιατί και αυτά, χρόνια τώρα, παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Υπενθυμίζουμε ιδιαίτερα ΤΩΡΑ, ότι απαιτούνται να γίνουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες  για την συμπλήρωση λόγω του χειμώνα των δύο στεγάστρων του  λιμανιού Γαυρίου, καθιστώντας τα λειτουργικά και προσφέροντας ανέσεις, προστασία τώρα τον χειμώνα απο την βροχή και τον αέρα, στους εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού μας.
Τέλος επισημαίνουμε ότι η υλοποίηση των παρεμβάσεων και των έργων όπως περιγράφονται, θα είναι σύντομη -γιατί όπως και στις αποφάσεις επισημαίνεται - θα πρέπει να εκτελεστούν πριν τον επερχόμενο χειμώνα.
Με χαρά θα περιμένουμε να δημοσιεύσουμε, φωτογραφίες και απο τα τρία λιμάνια μας,μετά το πέρας των έργων.

Πιό συγκεκριμμένα η σχετική ομόφωνη απόφαση για το λιμάνι  Γαυρίου, λέει:
Αριθμ. Απόφασης: 233
Για το ανωτέρω θέμα ο Πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι στο λιμένα του Γαυρίου Άνδρου, υπάρχουν τοποθετημένα φρεάτια, τα οποία διευκολύνουν την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων. Όμως λόγω του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος και της αυξημένης κίνησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες τα ήδη τοποθετημένα φρεάτια έχουν υποστεί ζημιές. Για αυτό και επειδή η χειμερινή περίοδος πλησιάζει προτείνω να προχωρήσουμε στην έγκριση εκτέλεσης του έργου “Επισκευή φρεατίων και αγωγών όμβριων υδάτων λιμένα Γαυρίου”. Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί αφαίρεση των φθαρμένων τμημάτων, στη συνέχεια θα επισκευαστούν θα καθαιρεμένα τμήματα και τέλος θα γίνει επισκευή και στήριξη σιδηρών βάσεων των φρεατίων και των αγωγών”.

Πιό συγκεκριμμένα η σχετική ομόφωνη απόφαση για το λιμάνι της Χώρας, λέει:
Αριθμ. Απόφασης: 235
Για το ανωτέρω θέμα ο Πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι στο λιμένα της Χώρας  Άνδρου, υπάρχουν τοποθετημένα φρεάτια, τα οποία διευκολύνουν την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων. Όμως λόγω του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος και της αυξημένης κίνησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες τα ήδη τοποθετημένα φρεάτια έχουν υποστεί ζημιές. Για αυτό και επειδή η χειμερινή περίοδος πλησιάζει και οι βροχές στην Άνδρο είναι ιδιαίτερα έντονες, προτείνω να προχωρήσουμε στην έγκριση εκτέλεσης του έργου “Επισκευή φρεατίων και αγωγών όμβριων υδάτων λιμένα χώρας Άνδρου”.

Πιό συγκεκριμμένα η σχετική ομόφωνη απόφαση για το λιμάνι του Κορθίου, λέει:
Αριθμ. Απόφασης: 234

Για το ανωτέρω θέμα  ο Πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι στο λιμένα του Κορθίου Άνδρου, υπάρχουν τοποθετημένα φρεάτια, τα οποία διευκολύνουν την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων. Όμως λόγω του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος και της αυξημένης κίνησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες τα ήδη τοποθετημένα φρεάτια έχουν υποστεί ζημιές. Για αυτό και επειδή η χειμερινή περίοδος πλησιάζει και οι βροχές στην Άνδρο είναι ιδιαίτερα έντονες, προτείνω να προχωρήσουμε στην έγκριση εκτέλεσης του έργου “Επισκευή φρεατίων και αγωγών όμβριων υδάτων λιμένα Κορθίου”.
Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί αφαίρεση των φθαρμένων τμημάτων, στη συνέχεια θα επισκευαστούν θα καθαιρεμένα τμήματα και τέλος θα γίνει επισκευή και στήριξη σιδηρών βάσεων των φρεατίων και των αγωγών”.

1 σχόλιο:

  1. Μην βιάζεστε να χαρείτε για την "επιτυχία" της δημοσίευσής σας παιδιά.
    Στο λιμενικό ταμείο δεν ξεκουνηθήκανε επειδή δημοσιεύσατε εσείς τα χάλια των φρεατίων. Στην πραγματικότητα δεν ξεκουνήθηκαν καθόλου γιατί και άλλες χρονιές έχουν περάσει από το συμβούλιο αποφάσεις για εργάκια και τελικά δεν έγινε τίποτα, ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!
    Τα συμβούλια αυτά γίνονται μόνο για τα μάτια του κόσμου!!!
    Και για αυτό το τίποτα τους διαφημίζετε και από πάνω.
    Που είναι τόσα χρόνια το Λιμενικό ταμείο που μόνο να εισπράττει ξέρει από το νησί???
    Που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά? Μήπως στο καινούριο λιμάνι της Τήνου? Λέω εγώ τώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή