Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εξαπάτηση μέσω «Ransomware»

Προσοχή στον «ιό των 100 ευρώ»



Το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
Προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Οι χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ

Ιός του Δυτικού Νείλου

Κρούσματα που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα. Ονομάζεται έτσι, γιατί αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του Δυτικού Νείλου στην Ουγκάντα το 1937. Μεταδίδεται κυρίως μέσω δηγμάτων κουνουπιών και σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις δημιουργεί επιπλοκές στον ανθρώπινο  οργανισμό. Περιστατικά που πρέπει να μας προβληματίζουν και να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα χωρίς ακρότητες και πανικό.
Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (West Nile virus, WNV) είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού (συνήθως το κοινό κουνούπι), και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο. 
Ο ιός δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

24ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 

Ο Μουσικός Σύλλογος Ανδρου (ΜΟΥ.ΣΑ) , κάθε τέλος Ιουνίου πιστός στο ραντεβού του επί 24 συναπτά έτη, διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο, το 24ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ανδρου στις 29 Ιουνίου  και ώρα 20.30 στον μοναδικό αμφιθεατρικό προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Θεοσκεπάστου της Χώρας, με την συμμετοχή των χορωδιών του και των χορωδιών ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ και του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ για να μας ταξιδέψει μουσικά με ελληνικό και ξένο χορωδιακό ρεπερτόριο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουσες και αξιόλογες οι διαδικασίες προσέλκυσης επισκεπτών στην Άνδρο. Ημιτελής η προσπάθεια αν δεν υπάρξει και η κατάλληλη υποδοχή από τους επαγγελματίες του τουρισμού. Να σχηματίσουν οι επισκέπτες θετική άποψη για την παραμονή τους στο νησί. Να διαφημίζουν την Άνδρο και την φιλοξενία που τους προσφέρθηκε στο περιβάλλον τους. Η πιο αποτελεσματική διαφήμιση.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Επεσε η αυλαία

  46ος Διεθνής  Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου


Με την τελετή απονομής ολοκληρώθηκε ο 46ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Άγώνας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλοίο SS Hellas Liberty, στον Πειραιά.
Ο υψηλός ανταγωνισμός και στο δεύτερο σκέλος λίγο έλειψε να ανατρέψει την κατάσταση που είχε  διαμορφωθεί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ 

Η γραφική και μόνιμα καταπράσινη Βουρκωτή
Ανακοινώθηκαν οι τιμές των οικοπέδων ανά τετραγωνικό μέτρο για τις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας ακινήτων, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), στα φυσικά πρόσωπα, για τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Η Ανδρος στον σχετικό πίνακα  (ΦΕΚ 1499/20.06.2013 τεύχος Β’, αύξοντα αριθμό:416, σελ.22470),  η κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο καθορίζεται στα 15 Ευρώ.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ

Στην μνήμη των Ανδριωτών που αγωνίστηκαν και ιδιαίτερα σε αυτούς που έπεσαν υπέρ πατρίδος για να ελευθερωθούν η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση της ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΝΔΡΙΩΝ για τα 100 Χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων στις 23 Ιουνίου. Ιδιαίτερα στην μάχη των Κιλκίς- Λαχανά στο Μακεδονικό μέτωπο όπου διεξήχθη η φονικότερη μάχη των Βαλκανικών Πολέμων στην οποία υπήρχε έντονη Ανδριακή παρουσία. Ήταν  η μάχη που συγκρούστηκε ο Ελληνικός με τον Βουλγάρικο στρατό και καθόρισε την τελική έκβαση του πολέμου.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΝΟΑ Απονομές πρώτης διαδρομής

Περικλής Λιβάς: 
"Κρατήστε τα ποιοτικά σας στοιχεία"

Τα αληθινά λόγια του κορυφαίου και έμπειρου κυβερνήτη του Optimum3, Περικλή Λιβά έμειναν στη μνήμη όσων έδωσαν το παρών στην απονομή του πρώτου σκέλους του 46ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού αγώνα Ανδρου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ) στη Χώρα.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ξεκούραση των πληρωμάτων και...

 Μαγική βραδιά με τον Μάριο Φραγκούλη

Το γεμάτο φεγγάρι και οι ήχοι από τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη άφησαν αξέχαστη τη βραδιά του Σαββάτου στον κόσμο που πλημμύρισε την  Πλατεία Βασιλείου Γουλανδρή (γνωστή ως Γηροκομείου) στη Χώρα.
Ο δυνατός αέρας ακύρωσε τη mach race του Σαββάτου, αλλά η βραδιά ήταν μοναδική στον 46ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Ανδρου.
Ο Μάριος Φραγκούλης χάρισε μαγικές στιγμές στον κόσμο που έδωσε το παρών στη συναυλία που δόθηκε και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Με σύμμαχο τον αέρα

 Το πρώτο σκέλος του 46ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανδρου

Με σύμμαχο τον δυνατό αέρα ξεκίνησαν από τη Βουλιαγμένη το απόγευμα της Παρασκευής και με προορισμό τη Χώρα της Ανδρου τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 46ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα.
Την εκκίνηση έδωσε ο επί 22 χρόνια πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Σπύρος Μ. Πολέμης, ο οποίος δήλωσε:  

ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΝΙΑ

 1η ΜΕΡΑ  [Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανδρου]

Στέλιος Μαρκουΐζος, Βασίλης Σπηλιόπουλος
Την Παρασκευή (21Ιουνίου) τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 46ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Ανδρου άνοιξαν πανιά. 
Με εκκίνηση από την Βουλιαγμένη και προορισμό τη Χώρα της Ανδρου τα σκάφη θα καλύψουν το πρώτο σκέλος του αγώνα. 
Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το skipper meeting, όπου ο έφορος αγωνιστικού, Βασίλης Σπηλιόπουλος τόνισε:
"Ο φετινός αγώνας έχει έντονο καιρό. Τα σκάφη θα αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες, ιδίως στο Κάβο Ντόρο, αλλά οι ιστιοπλόοι είναι έμπειροι.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΥΓΝΩΜΗ!

ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ




Τεχνικοί λόγοι υποχρεώνουν την ιστοσελίδα "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" να βρίσκεται εκτός λειτουργίας (ιός του διαδικτύου μας πρόσβαλε και ελπίζουμε σύντομα να αναρρώσουμε).
Ζητούμε συγνώμη για αυτήν την έλλειψη επικοινωνίας.
Σύντομα κοντά σας!  

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

46ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου συγκαταλέγεται στις τρεις δυσκολότερες Ελληνικές διαδρομές. Ο διοργανωτής του, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου προσπαθεί να συνδέσει  τον αθλητισμό, το θέαμα και την κοινωνική δράση. Πως τα συνδυάζει όλα αυτά και πως επηρεάζονται από την οικονομική κρίση; Τις απαντήσεις για αυτά και άλλα θέματα τις δίνει η Πρόεδρος του Ν.Ο.Α Αντίκλεια Τρικόγλου στη συνέντευξη που ακολουθεί...

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Συνέδριο χωρίς παραλειπόμενα δεν υπάρχει! Φροντίζει η ανθρώπινη αδυναμία να τα εκδηλώνει και ο τύπος να τα παρουσιάζει...

ΧΟΡΗΓΙΑ- ΕΞΟΔΑ= ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αναρωτιόμαστε οι σύμβουλοι που έλαβαν χρηματοδότηση από τις Περιφέρειες ή τους Δήμους τους και η Ανδριώτικη φιλοξενία τους περιόρισε τα έξοδα τι σκέπτονται να κάνουν;

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Ο Μάριος Φραγούλης δίνει συναυλία το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 10 το βράδυ στην πλατεία του Αφανή Ναυτή στη Χώρα.
Ο δημοφιλής ερμηνευτής στην Πλατεία του Αφανή Ναύτη με φόντο το Ενετικό Κάστρο της Χώρας και την Πανσέληνο, επιφυλάσσει ένα ταξίδι στις μελωδίες διάσημων τραγουδιών του κλασικού ρεπερτορίου (Classical-Crossover), των μιούζικαλ και του παγκόσμιου κινηματογράφου, δίνοντας μία διαφορετική ερμηνεία σε τραγούδια όπως των Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, John Lennon και Charlie Chaplin.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο μαθητής Σταμάτης Κοράκης της Β' λυκείου του Λυκείου Άνδρου είναι ο ένας από τους τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τις Κυκλάδες στη Βουλή των Εφήβων. Το θέμα που πραγματεύθηκε ήταν η "Βία στα σχολεία". Το περιεχόμενο της εργασίας του τον ανέδειξε σε έφηβο-βουλευτή και παράλληλα μέλος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Εφήβων.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΚΑΪΡΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ [ΕΚΘΕΣΗ]

Το Φαρμακείο Άλλοτε…

Σκοπός της έκθεσης είναι να τιμήσει το κοινωνικό έργο των παλαιών φαρμακείων της Χώρας Άνδρου που έκλεισαν περίπου 100 χρόνια ζωής. 
Θα εκτεθούν σκεύη, όργανα, συσκευασίες φαρμάκων, φαρμακευτικά συγγράμματα, εργαλεία που αναδεικνύουν την ιστορική εξέλιξη της φαρμακευτικής θεραπευτικής από την αρχαιότητα μέχρι το 1950.  

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΤΑ

Η 1η μέρα του Συνεδρίου 

Μεγάλη σε συμμετοχή από τις εκλεγμένες  γυναίκες από όλη την Ελλάδα, όπως αναμενόταν άλλωστε από την οργάνωση που είχε το Συνέδριο, ξεκίνησε χτες 13 Ιουνίου στο Γαύριο, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού με θέμα «Γυναίκα, Δράση και Αυτοδιοίκηση».

ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ [ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ]

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών στην Άνδρο, πραγματοποιήθηκε και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με  22 θέματα στην ημερήσια διάταξη του.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ


Δεν πέρασαν πολλές μέρες απο την δημοσίευση σχετικού μας άρθρου, την Παρασκευή 31 Μαΐου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ – Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ (διάβασε ΕΔΩ), όπου αναφερόμαστε ανάμεσα στα άλλα και για τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλλεται να υπάρχουν, για την προσέγγιση των δεξαμενόπλοιων.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΣΧΟΛΗ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Ο Τεχνικός Σύμβουλος και scout της Ακαδημίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Γιώργος Αμανατίδης επισκέφθηκε την Σχολή Ποδοσφαίρου στην Άνδρο.
Στην διήμερη επίσκεψη εργασίας, την  Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουνίου, παρακολούθησε  προπονήσεις των τμημάτων σε δύο από τα τέσσερα  γήπεδα, που χρησιμοποιεί η Σχολή σε όλο το νησί.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΛΙΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η αποκατάσταση του δρόμου στα Γιάλια, ύστερα από τις συνεχείς φέτος ισχυρές σοροκάδες τις τελευταίες ιδιαίτερα μέρες του Μαρτίου, πληροφορηθήκαμε ότι βαίνει προς την λύση του, μέσα στον μήνα αυτό.
Λύση μόνιμη χρειάζεται, και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Άνδρου, και  όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση του καταστραφέντος δρόμου στα Γιάλια.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ...

...ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκλεγμένων Γυναικών της Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθεί στο Γαύριο, αποτελεί σταθμό για την μέχρι σήμερα πορεία του. Δημιουργεί νέα δεδομένα για την μελλοντική του εξέλιξη και την ουσιαστική ύπαρξή του ως ενδιαφέρουσα σύναξη.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

46ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας


Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου σας καλωσορίζει στον 46ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου.
Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου ξεκίνησε το 1967  με εμπνευστή τον Γιάννη Γουλανδρή (Big John) συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές από σημαντικά ονόματα όπως του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου, του Ανδρεάδη, του Κωστόπουλου, του Έμπειρίκου, του Πολέμη, του Γουλανδρή, του Αγγελόπουλου, του Λυκιαρδόπουλου, του Πορφυράτου.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ
  


Με την εγκύκλιο Α.Π. οικ.8920/6-3-2013, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ της τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, να υποβάλουν τα αιτήματα τους για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου έτους 2013.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ

Την ανάδειξη των Ελληνικών παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού αποσκοπεί το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες. Να ενισχυθεί η προσέλκυση των ξένων επισκεπτών με την αφύπνισή τους για τις Ελληνικές γεύσεις  και τα παραγόμενα προϊόντα μας.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  
     

Η παραλία και η θάλασσα γίνονται απολαυστικές όταν είναι καθαρές. Κατάσταση που όλοι την επιθυμούμε. Αντιδρούμε μάλιστα όταν συμβαίνει το αντίθετο και είναι φυσική η αντίδρασή μας αφού μας στερούν ή μας περιορίζουν αυτή την χαρά που μας προσφέρει η φύση.
 Συμβολή στη ρύπανση μπορεί να έχει ο καθένας μας. Φυτεύοντας την γόπα στην άμμο (που δεν φυτρώνει), εγκαταλείποντας το γυάλινο μπουκάλι της μπύρας ή του αναψυκτικού στην θάλασσα ή το περιτύλιγμα της τυρόπιτας…

ΣΕΙΣΜΟΙ

  ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ;

Σεισμοί από το από 550 πΧ έως το 2010 
Η σεισμική δόνηση της περασμένης Τρίτης στο Πικέρμι Αττικής έφερε στην επικαιρότητα το πρόβλημα των σεισμών.
Η επιστήμη μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να προβλέπει τους σεισμούς ως προς το ακριβές επίκεντρο, την ένταση και το χρόνο εκδήλωσής τους. Η αντιμετώπιση αυτού του φυσικού φαινομένου, για αυτό το λόγο, στηρίζεται στα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  

Πανοραμική άποψη του αρχαιολογικού χώρου. Στη
Θάλασσα διακρίνεται το βυθισμένο αρχαίο λιμάνι
Xωρίς πρόσβαση έμεινε ο αρχαιολογικός χώρος στην Παλαιόπολη (η αρχαία πόλη) μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκανε δεκτή αίτηση της «Εύπλοιας» και της «Ένωσης Πολιτών Σύρου για το περιβάλλον και τον πολιτισμό», για την ακύρωση της Υπουργικής απόφασης (ΥΠΠΟ/ΓΔΑΚΠ/ΑΡΧ/Α1/Φ21/87663/4079/10.10.2006), που επέτρεπε εντός της ζώνης Α' προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης, την  διάνοιξη δρόμου περίπου 100 μ., χωρίς καμία εκσκαφή προς το χώρο της αγοράς της αρχαίας πόλης.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ
 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σπουδαίες προσωπικότητες με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αναμένονται να βρίσκονται στην Άνδρο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου των εκλεγμένων γυναικών στην Αυτοδιοίκηση το διάστημα 13- 16 Ιουνίου.
 Η έρευνά μας ανακάλυψε ορισμένους από τους καλεσμένους και το περιεχόμενο των εισηγήσεών τους. Πρόκειται κυρίως για πολιτικά πρόσωπα και το διαφορετικό είναι ότι οι διαλέξεις τους δεν είναι... προεκλογικές! 

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων,  ασφαλίζονται στον Ο.Γ.Α. ή τον Ο.Α.Ε.Ε.  και ο ασφαλιστικός φορέας καθορίζεται με βάση τη δυναμικότητα των δωματίων του καταλύματος. Ο πληθυσμός της περιοχής της έδρας της τουριστικής επιχείρησης και το εισόδημα από τη δραστηριότητα αυτή,  δεν αποτελούν κριτήρια για την υπαγωγή σε  ασφαλιστικό οργανισμό. 

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΖΩΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗΣ

ANGELOS (ΒΑΓΓΕΛΗΣ) ΛΥΓΙΖΟΣ 
(1921-2013)

Η τελευταία του φωτογραφία στο Γαύριο
Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ζωή του Ευάγγελου Λυγίζου, του Άντζελου, που έφυγε 92 ετών, στις 29 Μαΐου.
Γεννημένος στο Γαύριο το 1921, γιος της ευκατάστατης οικογένειας του Νικολάου και της Γλυκερίας Λυγίζου, από μικρός έδειξε τον περιπετειώδη και ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Οραματίζεται την στιγμή που θα ξεκινούσε να ζήσει τις ιστορίες, αυτές που αφηγούνται  όσοι έζήσαν μακριά από την Άνδρο. Τα ήσυχα και ήρεμα όρια του νησιού τον περιορίζουν...